
Sund banankage med chokolade går man vist aldrig galt i byen med. Der er ikke noget bedre end at bage en lækker svampet kage, med nogle overmodne bananer, der har lagt længe nok i frugtskålen og udviklet en sødme. Det betyder også at man ikke behøver at bruge sukker i sin kage. Banankagen er vist den ultimative kage, som der dukker op på nethinden hos de fleste – alle kan da lide sådan et stykke.
På den måde undgår man også madspild. Hvis ikke jeg laver en sund banankage af mine bananer, så fryser jeg dem gerne ned til fx smoothies eller bananis. Jeg kan også finde på at lave sprød banangranola af overmodne bananer.
Sund banankage med chokolade og nødder
Kagen her er for alle: Den er diabetesvenlig, børnevenlig, uden raffineret sukkerfri og så er den spækket med sunde fedtstoffer fra nødder.
I stedet for anvende havregryn i opskriften som jeg gør i som jeg gør i her i min opskrift på bananbrød, har jeg valgt at bruge fuldkorns speltmel denne gang. Det giver en lækker smag og kagen virker også mere grov i det, uden det bliver alt for meget – samtidig er den stadig lækker svampet. Det giver bare lidt mere struktur til kagen, og så bliver den selvfølglig mere rig på fuldkorn og kostfibre, som hvis man undlod mel fuldstændig. Vil du tilføje lidt smag til kagen, kan du lave en variation med med kaffe og chokolade.

Banankage sødet med banan
Når bananerne er modne, afgiver de en enorm sødme. Dette betyder, at opskriften på banankagen her, er uden sukker. Har du derfor diabetes eller vil du blot udelade at spise for meget tilsat sukker, er denne banankage måske noget for dig.
Har du en meget sød tand, kan du sagtens komme en spsk honning eller to i. Det vil kun være med til at fremme bananernes sødme lidt mere. Derudover er et lille nip salt godt at komme i dejen.
Nem opskrift på banankage uden sukker
Bananer indeholder naturligt sukker, og derfor behøver du ikke komme sukker i selve dejen. Du kan altså nyde en sund banankage til morgenmad også, hvis du er på farten. Det er nemt lige at snuppe et stykke med på farten.
Selve dejen til banankagen er super simpel at røre sammen. Jeg har endda vist hvordan fremgangsmåden er for kagen i en video, som du kan se længere nede i opskriften. Bananen moses i en skål og derefter tilsættes de resterende ingredienser: Æg, kokosolie, bagepulver, mel og chokolade. Hele fremgangsmåde kan du finde i opskriften nedenfor.
Få opskriften på sund banankage med chokolade her:

Sund banankage
Ingredienser
- 2 stk bananer
- 1 spsk kokosolie*
- 2 stk æg
- 100 g fuldkorns speltmel
- ¼ tsk flagesalt*
- 1 tsk bagepulver*
- 50 g mørk chokolade*
- 30 g hasselnødder*
Desuden
- 30 g mørk chokolade*
- 40 g kokosflager*
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Mos bananerne i en skål, med en gaffel.
- Tilsæt kokosolie og æg. Pisk godt sammen.
- I en anden skål blandes mel, salt og bagepulver.
- Rør det sammen med de moste bananer.
- Vend grofthakkede hasselnødder og den hakkede chokolade i dejen.
- Kom dejen ned i rugbrødsformen beklædt med bagepapir eller smurt med olie. Jeg brugte en aflang rugbrødsform på 21 cm.
- Bag kagen ved 180° ved varmluft i ca. 20 minutter til den er let gylden.
- Når kagen kommer ud af ovnen, tilsættes 30 g chokolade – lad det smelte ud over og fordel med en kniv, så hele overfladen er dækket.
- Drys med kokosflager.
- Lad den køle af inden du spiser den (hvis du kan vente).
Lidt chokolade er at finde i opskriften på sund banankage
Nu skriver jeg at banankagen er sund, og det vil jeg nu vove at påstå den er med eller uden chokolade. Det handler jo om mængderne – generelt når det kommer til alt slags mad og fødevarer.
Jeg har chokoladestykker i min banankage, fordi jeg synes banan og chokolade er et perfekt match. Der er også chokolade på toppen som jeg drysser på mens kagen stadig er varm, så det kan smelte. På den måde er det nemmere at smøre ud med en kniv og til sidst kan du toppe med kokosflager. Du kan også hakke lidt mandler eller hasselnødder til at pynte af med.
