Annonce

Krydderkage med rosiner

opskrift Krydderkage med rosiner

December måned er sat i gang, og derfor synes jeg det er ekstra oplagt at bage en skøn krydderkage, som kan spises med masser af smør. Julebagerierne er i gang alligevel, og krydderkage er den perfekte afveksling til dig, der hurtigt får nok af pebernødder og andre småkager. 

Gammeldags krydderkage er helt sikkert en kage din mormor eller farmor kender, og jeg tør vædde på, at hun sikkert også har en opskrift på den. Hvis ikke, får du den her af mig – en opskrift på verdens bedste krydderkage, som lige så godt kunne have været mormors værk. 

opskrift Krydderkage med rosiner

Krydderkage med rosiner

Få opskriften på en god gammeldags krydderkage med rosiner. Kagen er er nem at lave og med dejlig smag fra krydderier. Perfekt med smør på – særligt til jul.
4,34 fra 3 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Drys

  • 20 g flormelis

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175° varmluft.
  • Pisk rørsukker, brun farin og blødt smør sammen i et par minutter i en skål. Tilsæt æg samt mælk og pisk yderligere det sammen.
  • Tilsæt mel, bagepulver og krydderier og vend dejen godt sammen. Vend rosiner i dejen og hæld den i en smurt rund springform ca. 20 cm i diameter (gerne en randform, hvis du har).  
  • Bag kagen i ca. 30-35 minutter. til den er gylden og gennembagt. Stik evt. med en kødnål eller gaffel for at tjekke. 
  • Lad kagen afkøle i formen på en bagerist.
  • Drys til sidst med flormelis. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En god gammeldags krydderkage med kanel

Det vigtigste i en krydderkage er selvfølgelig, at der er knald på krydderierne. I denne er der kanel, kardemomme og nelliker. Du kan også tilføje fx ingefærpulver eller allehånde, hvis kagen skal have fuld gas. 

Derudover er opskriften sådan set en nem, standard opskrift på en skærekage. Jeg bruger en blanding af rørsukker og brun farin for at få den fine farve.   

gammeldags Krydderkage

svampet krydderkage til jul

Opskrift på krydderkage med rosiner

Mormors krydderkage laves bestemt med rosiner – og jeg elsker rosiner i en krydderkage, så det tilføjer jeg selvfølgelig også. Du kan også komme hakkede nødder i, fx valnødder eller hasselnødder. 

Udover at der skal rosiner og krydderier i, så er det også helt essentielt, at kagen bliver saftig og svampet. Jeg synes tit sådanne krydderkager bliver tunge i det, men det hjælper en del på det, hvis kagen er svampet – så det er et must! 

Jeg har et rimelig godt øje til krydrede kager, og jeg har da også et par stykker mere på bloggen. Gulerodskage med ostecreme er jo den klassiske krydderkage til efteråret – men min sukkerfri squashkage og gammeldags ølkage kan altså også noget.

Krydderkagen her elsker jeg at servere til jul. Synes virkelig den hører sig til i de kolde måneder.

En skøn krydderkage til jul

Krydderkage smager helt fantastisk til eftermiddagskaffen eller teen, om det så er jul eller ej. Men nu hvor det er december, så kan jeg virkelig godt lide at drikke æblegløgg til. Den skønne, varme drik passer bare så godt til de julede krydderier i kagen. 

Jeg har bagt kagen i en randform, men du kan også bage den i en bradepande, hvis du vil lave den til mange mennesker. Du kan også vælge at bage den i en almindelig springform eller aflang brødform, hvor du bedre kan skære en skive. Eller dejen kan puttes i muffinforme og blive til kryddermuffins. Vær blot opmærksom på, at hvis du skifter formen ud, så kan bagetiden variere. 

Krydderkage med rosiner og kanel

Nyd et stykke krydderkage med smør

Krydderkage og et tykt lag koldt smør – eller bedre endnu, en skive smør. Det er præcis sådan jeg synes kagen smager bedst. Du kan også lave en simpel smørcreme med smør, vanilje og flormelis pisket sammen, som du kan bruge som frosting. En almindelig glasur dur også. 

Jeg har selv bare drysset med flormelis, da jeg synes det løfter udseendet af kagen. På den måde kan den også holde sig bedre, end hvis der var smørcreme på. Men så igen, hvis kagen skal serveres for familien til julehygge, så er det ikke sikkert, at den kan holde sig til dagen efter lige meget hvad.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments