Ølkage

Hjemmelavet gammeldags ølkage

Sådan en gammeldags, klassisk ølkage smager helt vidunderligt. Kagen er fyldt med en masse lækre varme krydderier, og selvom den er skøn at servere i månederne op til jul, så er det også en skøn kage i de kolde måneder – både til efterår og vinter. 

Kagen er verdens nemmeste du kan bage! Alle ingredienser skal nemlig blot røres sammen i en skål, hældes i en smurt aflang rugbrødsform og bages i ovnen. Og denne her kage med øl vil man gerne bage, fordi den vidunderlige duft fra krydderierne spreder sig i hele køkkenet. 

Hjemmelavet gammeldags ølkage

I min opskrift på gammeldags ølkage får du en kage der er spækket med krydderier som kanel, nelliker og kardemomme. Sådan en klassisk ølkage har en sød- og krydret smag, der passer perfekt til en kop varm the, kaffe eller gløgg. Så det går også for et dejligt stykke julebag.

Når kagen med øl kommer ud af ovnen skal den lige afkøle. Skorpen er helt sprød-chewey, og skæres som var det et brød med en brødkniv. Skær et par skiver og nyd dem med et lag koldt tandsmør. 

Verdens nemmeste opskrift på ølkage med øl og krydderier

Det her er en virkelig nem opskrift på sønderjysk ølkage, da alle ingredienser som sagt blot skal blandes sammen i en skål. Herefter hældes i en smurt form og bages i en forvarmet ovn. 

Selve kagedejen består af øl, du kan bruge enten mørk øl, porter eller hvidtøl – 33 cl, hvilket svarer til en flaske- eller dåseøl. Derudover består kagedejen af brun farin, hvedemel, natron og skønne krydderier. Du får derfor en skøn krydret kage, grundet de mange forskellige krydderier. Jeg håber du har lyst til at bruge denne opskrift, så du kan spise en svampet ølkage. 

Kagen bages i en aflang brødform, jeg bruger en rugbrødsform. Men du kan sagtens bage kagen i en bradepande eller ildfast fad. Men hvis du ønsker at spise kagen som et brød, som du kan komme smør eller marmelade på, er en rugbrødsform bedst. 

Verdens nemmeste opskrift på ølkage med øl og krydderier

Ølkage

Sådan en gammeldags, klassisk ølkage smager helt vidunderligt. Kagen er fyldt med en masse lækre varme krydderier og er så nem at bage!
5 fra 1 stemme
Antal: 8 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse50 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Noter

  • Tip: Riv lidt appelsinskal i dejen, fra en økologisk appelsin 🍊

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 garder, varmluft.
  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål, til alle klumperne er væk.
  • Smør en aflang rugbrødsform med lidt smør eller sprayfedt og hæld dejen i formen.
  • Bag kagen i ca. 65-70 minutter. Stik en gaffel i kagen for at tjekke om den er færdig, og ellers giv den 5 minutter mere.
  • Lad den afkøle og nyd en skive med smør på.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Gode tips til din hjemmebagte ølkage

Spis ølkagen med et lag koldt tandsmør

Spis din ølkage med et godt lag iskoldt tandsmør, smager vidunderligt. Det kolde salte bløde, men stadig faste smør er en god smagskombination med den krydret kage.

Kan man erstatte brun farin?

Du kan godt erstatte brun farin med muscovadosukker i opskriften, som har en lidt anderledes bismag. Men det er bestemt lækkert! Du kan også veksle mellem mørk eller lys brun farin. 

Opbevaring af ølkagen

Jeg opbevarer kagen i brødformen og kommer den i en posen. Kagen bliver faktisk ikke ringe dagen efter. Men den er god lige at riste på brødristeren, og så komme smør på. 

Fryseegnet

Du kan godt fryse ølkagen ned. Skær den evt. i skiver inden du fryser den – på den måde kan du nem tage et stykke kage op. 

hjemmebagt ølkage med krydderier
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments