Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Ølkage
Sådan en gammeldags, klassisk ølkage smager helt vidunderligt. Kagen er fyldt med en masse lækre varme krydderier og er så nem at bage!
5
fra 1 stemme
Antal:
8
Personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
50
minutter
min
I alt
1
time
t
Ingredienser
400
g
brun farin
500
g
hvedemel
¼
tsk
flagesalt
1
tsk
stødt nelliker*
2
tsk
kanel*
1
tsk
stødt kardemomme*
2
tsk
natron*
330
ml
hvidtøl
Noter
Tip:
Riv lidt appelsinskal i dejen, fra en økologisk appelsin 🍊
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 garder, varmluft.
Rør alle ingredienserne sammen i en skål, til alle klumperne er væk.
Smør en aflang rugbrødsform med lidt smør eller sprayfedt og hæld dejen i formen.
Bag kagen i ca. 65-70 minutter. Stik en gaffel i kagen for at tjekke om den er færdig, og ellers giv den 5 minutter mere.
Lad den afkøle og nyd en skive med smør på.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk