Annonce

Æbleboller med nødder

Æbleboller opskrift

Denne opskrift på æbleboller var blandt de mange lækre æbleopskrifter, som jeg fik afprøvet, da jeg var af sted i sommerhus med min dejlig veninde Anna. Du altså tjekke hendes blog for opskrifter, fordi hun klart den mest morgenmadkyndige af hende og jeg – specielt når det kommer til grød!

Æbleboller med nødder

Æbleboller

Skønne svampede æbleboller med æbler fra haven smagt til med kanel og nødder.
5 fra 3 stemmer
Antal: 7 Store boller
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid8 timer
I alt8 timer 35 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • OBS! Du behøver ingen røremaskine!

Dag 1

  • Opløs gæren i koldt vand/æblemost sammen med sukker.
  • Tilsæt kanel og groft mel. Rør hvedemel i, lidt efter lidt, til dejen samler sig – den skal være fast, men stadig lidt våd.
  • Hak nødderne groft og æbler i tern. Vend disse i dejen sammen med salt. Læg et fugtigt klæde over skålen. Stil skålen i køleskabet natten over, eller lad dejen hæve på køkkenbordet et lunt sted i minimum 3 timer.

Dag 2

  • Tænd ovnen på 225° varmluft.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og brug to skeer til at forme bollerne.
  • Pensl bollerne med et pisket æg og bag dem i 15 minutter i den forvarmet ovn, på 225° varmluft. De skal være gyldne og når man banker på undersiden skal de lyde hule.
  • Lad dem afkøle på en rist.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Vi plukkede en masse æbler fra æbletræerne i haven, og så måtte vi jo se, hvilke kreative ting, vi kunne få ud af det. Og den her opskrift på æbleboller blev virkelig god! Hvis du har lyst til at prøve en lidt anderledes version af boller, som har en efterårsvibe over sig, så kan den her opskrift være lige noget for dig. Vi spiste dem til brunch lørdag og søndag formiddag, og det passede helt perfekt ind i sommerhusstemningen og det kolde efterårsvejr uden for. Det er så hyggeligt at sidde inde og spise boller, når det blæser udenfor!

Opskrift på luftige æbleboller med æblestykker

Når man bager boller, vil man selvfølgelig gerne have luftige boller, hvilket plejer at kræve en del æltetid og hævetid. Disse æbleboller skal også helst hæve i et godt stykke tid – mindst 3 timer eller gerne natten over. De er klart bedst, natten over.

Til gengæld behøver dejen ikke æltes meget, da den forbliver ret klistret på grund af æblestykkerne. Du behøver derfor ikke at have en røremaskine! Dejen kan blot røres sammen på god og gammeldags manér, hvor gær først opløses i vand eller æblemost med lidt sukker. Herefter skal du tilføje det grove mel og kanel, og hvedemelet kan så røres i. 

Når dejen er samlet tilføjer du hakkede nødder og æbler i tern. Man kan også sagtens rive æblet, hvis man er ude efter en opskrift der har revet æble. Og så skal dejen bare hæve og bages. Da dejen som sagt er ret klistret, er det nemmest at forme æblebollerne med to skeer. 

Efterårets opskrifter med æble = æbleboller

Jeg har lidt af en tendens til at gå amok i sæsonens friske råvarer. Og når man kan gå lige uden for sin dør og plukke de lækreste, mest sprøde æbler, så er lykken altså gjort for mig. Hvis du har det på samme måde og elsker æbler, så er min opskrift på æblekompot og æblesmør virkelig lækre ovenpå de her æbleboller.

Frugt og grønt smager meget bedre, når det er i sæson, og så er det også både billigere og mere bæredygtigt. Det er altså totalt win-win at bage med æbler.

En anden ting, som jeg også synes hører efteråret til udover æbler, er kanel og nødder. De hører helt klart også julebagning til, men de to ingredienser sniger sig ligesom ind allerede i oktober. Og derfor er opskriften her selvfølgelig også med både kanel og nødder – lidt ligesom en lækker æblekage! Disse boller er ikke lige så søde som æblekage, men de er altså godt på vej til at være lige så lækre. 

Æbleboller

Skønne bagværk med æble

Hvis du er vild med tanken om æbleboller, så er der nok også andre opskrifter med æble, som kan friste. Æbler kan nemlig bruges i nærmest alle former for bagværk. Så prøv også at lave æblescones eller kærnemælkshorn med æbler, hvis du leder efter nye udfordringer. Eller de her skønne æblepandekager, som vi også fik lavet og spist i sommerhuset.

Selvfølgelig kan man også gå hen og blive træt af at spise så mange æbler. Hvis det er tilfælde, så kan du også bage disse boller, som er nemme, hurtige og gode til morgenmad eller til frokost i madpakken.

Æbleboller med nødder
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments