Skyrboller med havregryn

boller med skyr

Skyrboller en lækker, sund snack, der er let at lave. Det er hurtigt at lave dejen til bollerne, som består af få ingredienser – og højst sandsynligt har du allerede dem derhjemme. Faktisk behøver du kun fem ingredienser for at lave disse mættende boller med skyr. Skyrbollerne består af skyr, havregryn, æg, bagepulver og salt. Og det tager 5 minutter at røre dejen sammen til boller. 

Skyrbollerne er perfekte som et sundt alternativ til morgenmad, snack eller dessert. Jeg håber du har lyst til at prøve opskriften! Bollerne er så nemme røre sammen. 

opskrift på skyrboller

Skyrboller med havregryn

Nem opskrift på mættende skyrboller med havregryn. Boller med skyr er en sund og skøn bolle, der er perfekt til morgenmad eller mellemmåltid.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 boller
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Noter

  • Opbevar bollerne i en pose på køl eller frys dem ned. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Vend havregryn, bagepulver samt salt sammen i en skål.
  • Pisk æg i, og derefter skyr. Rør det hele sammen til en ensartet klistret dej. Lad dejen hvile i 10 minutter, så havregrynene kan absorbere væden.
  • Find et par skeer og en lille kop med vand frem. Form nu dejen med våde skeer – dine hænder kan også bruges – og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Drys med lidt ekstra havregryn på toppen og bag bollerne i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.
  • Lad bollerne køle helt af på en rist, inden de skæres over. De vil nemlig være lidt kompakte når de er varme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Mættende proteinrige boller med skyr og havregryn

Skyrbollerne er lavet med skyr, finvalsede havregryn, æg, bagepulver og salt. De er så lette at lave – og samtidig meget mættende. Havregrynene giver en god kilde til fibre og fuldkorn, hvor skyr og æg bidrager med et højt proteinindhold. Det er også disse to ingredienser, som får bollerne til at hænge sammen. 

Da skyrboller er bagt uden gær, er de ikke luftige som traditionelle boller. De hæver ikke meget i ovnen, så man må ikke forvente at bollerne bliver luftige. De er mere kompakte, bløde og svampede. Skyrboller er gode til morgenmad eller frokost med lidt pålæg. 

Prøv disse tilbehør til skyrbollerne:
Jordbærkompot og appelsinmarmelade.

Nem opskrift på skyrboller med kun 5 ingredienser

Skyrbollerne består af kun fem ingredienser: Skyr, havregryn, æg, bagepulver og salt. Alle disse ingredienser skal blot røres godt sammen. Det er vigtigt at huske at havregrynene skal have tid til at suge væsken op, så lad det gerne stå og trække i minimum 10 minutter.

Når havregrynene er blevet bløde, formes dejen til små boller og bages i ovnen til de er gyldne. Og så er lækre skyrboller med havregryn klar til at blive nydt. 

Mættende proteinrige boller med skyr og havregryn

skyrboller

Glutenfrie skyrboller

Bollerne er uden hvedemel og er et godt alternativ til almindelige boller, hvis du ikke tåler gluten. Skyrbollerne er glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn. Jeg bruger gerne finevalsede havregryn. Du kan også bruge grovvalsede havregryn, som kan give en lidt grovere tekstur. Skyrbollerne kan også laves med quinoa- eller boghvedeflager, hvis du ønsker en anden smag og tekstur.

Er skyrboller sunde?

Skyrboller anses for at være en sundere snack eller mellemmåltid, da de indeholder få ingredienser og ikke indeholder tilsat sukker. Skyrboller er hovedsageligt lavet af skyr, havregryn, hvorfor de har en højt proteinindhold, så du føler dig mæt længere. 

De er fulde af proteiner og kostfibre, som hjælper med at styrke immunforsvaret. Derudover er de lavet af naturlige ingredienser, hvilket betyder, at de kan nydes med god samvittighed.

skyrboller med havregryn
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments