Grove koldhævede kerneboller

Grove koldhævede kerneboller

Grove koldhævede kernebollerGrove koldhævede kerneboller er aldrig dårligt at starte dagen ud på – generelt faktisk bare boller med smør til morgenmad, og dertil en god kop kaffe. Jeg elsker ihvertfald at starte min morgen, på denne måde – jeg tænker da, at jeg ikke kan være ene om den beskæftigelse?

GROVE KOLDHÆVEDE KERNEBOLLER

Disse koldhævede grovboller, er simpelthen de nemmeste at lave. Aftenen før, sættes dejen nemlig bare over og derefter skal den på køl. Næste dag har du boller, helt uden at dejen skal æltes eller efterhæve. Bollerne skal bare på bagepladen som klatter – ikke noget med at forme dem, og så direkte i ovnen. SÅ nemt! Du kan selvfølgelig også forme dem lidt mere, men jeg kan bare godt lide det “rustikke udtryk”. Vil du hellere have boller uden kerner?

0 fra 0 stemmer
Grove koldhævede kerneboller
KOLDHÆVEDE GROVE KERNEBOLLER
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Hævetid
12 t
Samlet tid
12 t 30 min
 
Ret: Bagværk, Morgenmad
Antal: 10 Boller
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 6 dl vand, koldt
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk flagesalt
  • 3 dl grahamsmel
  • 5 dl hvedemel
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl hørfrø
Sådan gør du
  1. Gæren røres ud i det kolde vand, indtil det er opløst. Tilsæt derefter salt og olie.

  2. Tilsæt først det grove mel lidt efter lidt og derefter hvedemel samt kernerne. 

  3. Ælt godt - ca. 10 min på røremaskine, hvis du har en. Ellers i hånden, indtil massen har samlet sig og slipper kanterne på skålen.

  4. Lad dem hæve natten over, gerne 12 timer, hvis du har tiden.

  5. Brug en ske til at lave dej-klatter på bagepapiret. Til sidst pensles de med lidt vand og bollerne drysses med lidt ekstra kerner. 

  6. Bages ved 200 graders varmluft i 20 minutter, i midten i en forvarmet ovn.

Grove koldhævede kerneboller

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Grove koldhævede kernebollerGrove koldhævede kerneboller er aldrig dårligt at starte dagen ud på – generelt faktisk bare boller med smør til morgenmad, og dertil en god kop kaffe. Jeg elsker ihvertfald at starte min morgen, på denne måde – jeg tænker da, at jeg ikke kan være ene om den beskæftigelse?

GROVE KOLDHÆVEDE KERNEBOLLER

Disse koldhævede grovboller, er simpelthen de nemmeste at lave. Aftenen før, sættes dejen nemlig bare over og derefter skal den på køl. Næste dag har du boller, helt uden at dejen skal æltes eller efterhæve. Bollerne skal bare på bagepladen som klatter – ikke noget med at forme dem, og så direkte i ovnen. SÅ nemt! Du kan selvfølgelig også forme dem lidt mere, men jeg kan bare godt lide det “rustikke udtryk”. Vil du hellere have boller uden kerner?

0 fra 0 stemmer
Grove koldhævede kerneboller
KOLDHÆVEDE GROVE KERNEBOLLER
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Hævetid
12 t
Samlet tid
12 t 30 min
 
Ret: Bagværk, Morgenmad
Antal: 10 Boller
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 6 dl vand, koldt
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk flagesalt
  • 3 dl grahamsmel
  • 5 dl hvedemel
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl hørfrø
Sådan gør du
  1. Gæren røres ud i det kolde vand, indtil det er opløst. Tilsæt derefter salt og olie.

  2. Tilsæt først det grove mel lidt efter lidt og derefter hvedemel samt kernerne. 

  3. Ælt godt - ca. 10 min på røremaskine, hvis du har en. Ellers i hånden, indtil massen har samlet sig og slipper kanterne på skålen.

  4. Lad dem hæve natten over, gerne 12 timer, hvis du har tiden.

  5. Brug en ske til at lave dej-klatter på bagepapiret. Til sidst pensles de med lidt vand og bollerne drysses med lidt ekstra kerner. 

  6. Bages ved 200 graders varmluft i 20 minutter, i midten i en forvarmet ovn.

Grove koldhævede kerneboller

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu