Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Brusebadsboller

Gå til opskrift Udskriv
Brusebadsboller

Det er ret sjovt, at de her boller hedder brusebadsboller, men pointen ligger jo faktisk i navnet. Mens bollerne bager i ovnen, kan du nemlig nå dit morgenbrusebad og stå ud af badet til en lækker duft af nybagte boller. 

Jeg husker det som at Aurion var ude med den her slags boller som nogle af de første. Konceptet er i hvert fald tried and tested, og jeg kan virkelig anbefale det til dig, der gerne vil kunne snooze vækkeuret uden at gå på kompromis med hjemmebag til morgenmad. Selv elsker jeg sådan en god, nybagt bolle med smør og ost. 

Svampede og lækre brusebadsboller

For at sikre at dejen får nok hævetid, laves bolledejen aftenen inden, så du næste morgen kan bage bollerne. Dejen skal hæve 20 minutter om aftenen ved stuetemperatur, så hævningen kan sættes i gang, og herefter kan du sætte dejen i køleskabet og lade den hæve videre på køl. 

Når du så står op om morgenen, skal dejen gerne have lov at vågne på køkkenbordet. Den skal helst stå en times tid, inden bollerne skal formes. Hvis du er typen, der let kan falde i søvn igen, kan du derfor med fordel sætte vækkeuret til en time før, tage dejen ud af køleskabet og hoppe tilbage i sengen. Efter dejen er nået stuetemperatur, kan du forme bollerne med to skeer. Da dejen er ret klistret, er det den bedste måde at gøre det på. Herefter skal bollerne bages, mens du kan smutte i brusebad.  

Læs også: De bedste boller med surdej!

Brusebadsboller

En nem opskrift på hurtige boller du kan bage mens du tager er brusebad

Bollerne er simple at bage og de hæver, mens du sover. Kan det blive nemmere? Bolledejen i sig selv er også super enkel at lave. Er du glad for koldhævede boller, kan du også prøve min opskrift på koldhævede boller med havregryn. 

I denne opskrift bruger jeg en blanding af hvedemel og grahamsmel, men du kan også vælge at bruge de meltyper du nu har stående. Hvis du ikke har grahamsmel, kan du fx bruge ølandshvedemel, rugmel eller en anden grov meltype.

Man ender nemt med at have 10 forskellige melsorter stående, og det er der jo ingen grund til, hvis du ikke får det brugt ud over til den ene opskrift, du købte melet til. Opskriften her kan desuden også bruges til at lave et morgenbrød – det skal dog bage lidt længere.

Ingredienser skal bare røres sammen, og det kan snildt gøres i hånden, fordi dejen er så nem at arbejde med. Du behøver altså ingen røremaskine. Hvis du lave endnu nemmere og hurtige boller på samme dag, som du laver dejen, skal du se nærmere på disse hjemmebagte boller.

Få opskriften her, på lækre svampede brusebads boller:

Reklamelinks er markeret med*
Brusebadsboller med solsikkekerner

Brusebadsboller

Koldhævede brusebadsboller som bages mens du nupper et morgenmad. Få opskriften her på hurtige boller og en koldhævet dej til flere lækre dage.
3.86 fra 14 stemmer
Antal: 8 Boller
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
Hævetid1 d
I alt1 d 30 min

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 500 g vand
  • 15 g olivenolie*
  • 10 g rørsukker*
  • 12 g flagesalt*
  • 400 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 75 g solsikkekerner

Noter

Tip! Du behøver ingen røremaskine – en skål og grydeske kan fint klare det, alene.  

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt olivenolie, sukker og salt.
  • Tilsæt mel og rør dejen godt sammen, til al melet er inkorporeret og ikke laver klumper. Rør solsikkekerner i.
    OBS! Dejen skal være forholdsvis klistret.
  • Sæt dejen på køkkenbordet i ca. 20 minutter og derefter på køl natten over, med husholdningsfilm, minimum 6 timer, men gerne 12 timer.
  • Tag dejen ud en time før bagning næste morgen, og lad dejen "vågne".
  • Forvarm ovnen til 220° varmluft. 
  • Dyp dine hænder i vand eller brug to skeer til at forme 6-8 boller. Placer bollerne på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  • Bollerne bages 20 minutter 220° varmluft i ovnens midte.
  • Lad dem afkøle på en bagerist, inden de skæres over.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Dejen kan holde sig i køleskabet i flere dage

Koldhævet dej til flere dage? Ja tak. Den lave køleskabstemperatur sørger for at hæmme gærens egenskaber tilstrækkeligt, så dejen ikke kommer ud af kontrol. Samtidig er den kølige temperatur selvfølgelig også med til at sikre at dejen ikke bliver dårlig, selvom den står i flere dage. 

Når du har dej til flere dage, slipper du også for at stå tilbage med boller du ikke får spist – særligt hvis det nu bare er dig, og du ikke når at spise alle 6-8 boller, inden de bliver tørre eller dårlige. På den måde får du mindre madspild og friske morgenboller i flere dage – og hvem vil ikke gerne spise nybagte boller til morgenmad hver dag? 

Brusebadsboller

Brusebadsboller
Hurtig bolle opskrift

Hurtige koldhævede brusebadsboller
Opskrift på nemme brusebadsboller
Kategorier - Bagværk, Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Galette med spinat, gedeost og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto

Surdejsguide - guide til surdej

Surdej – opskrift på surdej

brunkager med pistacienødder

Brunkager med pistacienødder

opskrift på vafler med kokos

Kokosvafler med toppings

Æbleboller med nødder

Æbleboller med nødder

Rabarberkompot opskrift

Rabarberkompot til det søde og salte køkken

surdejspizza nem opskrift

Surdejspizza

Pizzatwisters

Pizzatwisters

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK