Brusebadsboller

Brusebadsboller

Det er ret sjovt, at de her boller hedder brusebadsboller, men pointen ligger jo faktisk i navnet. Mens bollerne bager i ovnen, kan du nemlig nå dit morgenbrusebad og stå ud af badet til en lækker duft af nybagte boller. 

Jeg husker det som at Aurion var ude med den her slags boller som nogle af de første med opskrifter. Konceptet er i hvert fald tried and tested, og jeg kan virkelig anbefale det til dig, der gerne vil kunne snooze vækkeuret uden at gå på kompromis med hjemmebag til morgenmad. Selv elsker jeg sådan en god, nybagt bolle med smør og ost. 

Brusebadsboller med solsikkekerner

Brusebadsboller

Koldhævede brusebadsboller som bages mens du nupper et morgenmad. Få opskriften her på hurtige boller og en koldhævet dej til flere lækre dage.
3,95 fra 18 stemmer
Antal: 8 Boller
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid1 day
I alt1 day 30 minutter

Ingredienser

Noter

Tip! Du behøver ingen røremaskine – en skål og grydeske kan fint klare det, alene.  

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt olivenolie, sukker og salt.
  • Tilsæt mel og rør dejen godt sammen, til al melet er inkorporeret og ikke laver klumper. Rør solsikkekerner i.
    OBS! Dejen skal være forholdsvis klistret.
  • Sæt dejen på køkkenbordet i ca. 20 minutter og derefter på køl natten over, med husholdningsfilm, minimum 6 timer, men gerne 12 timer.
  • Tag dejen ud en time før bagning næste morgen, og lad dejen "vågne".
  • Forvarm ovnen til 220° varmluft. 
  • Dyp dine hænder i vand eller brug to skeer til at forme 6-8 boller. Placer bollerne på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  • Bollerne bages 20 minutter 220° varmluft i ovnens midte.
  • Lad dem afkøle på en bagerist, inden de skæres over.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Svampede og lækre brusebadsboller

For at sikre at dejen får nok hævetid, laves bolledejen aftenen inden, så du næste morgen kan bage bollerne. Dejen skal hæve 20 minutter om aftenen ved stuetemperatur, så hævningen kan sættes i gang, og herefter kan du sætte dejen i køleskabet og lade den hæve videre på køl. 

Når du så står op om morgenen, skal dejen gerne have lov at vågne på køkkenbordet. Den skal helst stå en times tid, inden bollerne skal formes. Hvis du er typen, der let kan falde i søvn igen, kan du derfor med fordel sætte vækkeuret til en time før, tage dejen ud af køleskabet og hoppe tilbage i sengen. Efter dejen er nået stuetemperatur, kan du forme bollerne med to skeer. Da dejen er ret klistret, er det den bedste måde at gøre det på. Herefter skal bollerne bages, mens du kan smutte i brusebad.  

Læs også: De bedste boller med surdej!

Brusebadsboller

En nem opskrift på opskrift på hurtige morgenbrød du kan bage mens du tager et brusebad

Bollerne er simple at bage og de hæver, mens du sover. Kan det blive nemmere? Bolledejen i sig selv er også super enkel at lave. I denne opskrift bruger jeg en blanding af hvedemel og grahamsmel, men du kan også vælge at bruge de meltyper du nu har stående. Hvis du ikke har grahamsmel, kan du fx bruge ølandshvedemel, rugmel eller en anden grov meltype.

Koldhævede boller med havregryn
Skønne koldhævede boller med havregryn med en luftig krumme. Sæt dejen over natten før og bag nemme og hurtige boller næste dag. Få opskriften på bollerne her.
Gå til opskrift
Nemme koldhævede boller

Man ender nemt med at have 10 forskellige melsorter stående, og det er der jo ingen grund til, hvis du ikke får det brugt ud over til den ene opskrift, du købte melet til. Opskriften her kan desuden også bruges til at lave et morgenbrød – det skal dog bage lidt længere.

Ingredienser skal bare røres sammen, og det kan snildt gøres i hånden, fordi dejen er så nem at arbejde med. Du behøver altså ingen røremaskine. Hvis du lave endnu nemmere og hurtige boller på samme dag, som du laver dejen, skal du se nærmere på disse hjemmebagte boller.

Brusebadsboller

Brusebadsboller
Hurtig bolle opskrift

Hurtige koldhævede brusebadsboller

Kan dejen kan holde sig i køleskabet i flere dage?

Den lave køleskabstemperatur sørger for at hæmme gærens egenskaber tilstrækkeligt, så dejen ikke kommer ud af kontrol. Samtidig er den kølige temperatur selvfølgelig også med til at sikre at dejen ikke bliver dårlig, selvom den står i flere dage. 

Når du har dej til flere dage, slipper du også for at stå tilbage med boller du ikke får spist – særligt hvis det nu bare er dig, og du ikke når at spise alle 6-8 boller, inden de bliver tørre eller dårlige. På den måde får du mindre madspild og friske morgenboller i flere dage – og hvem vil ikke gerne spise nybagte boller til morgenmad hver dag? 

Kerneboller
Grove koldhævede kerneboller er nemme at lave og skal sætte over natten før. Få opskriften her, på super lækre hjemmebagte kerneboller.
Gå til opskrift
Grove koldhævede kerneboller
Opskrift på nemme brusebadsboller
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments