Koldhævede boller med havregryn – nemme og svampede

Koldhævede boller med havregryn – nemme og svampede

Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampedeKoldhævede boller med havregryn – én af mine yndlings. I sidste weekend holdte jeg fødselsdag for mine søde veninder. Jeg havde bagt boller, cheesecake og sunde snickers.

KOLDHÆVEDE BOLLER MED HAVREGRYN

Jeg har i noget tid eksperimenteret lidt med koldhævede boller og denne opskrift er faktisk blevet én af mine favoritter – derfor vil jeg også gerne dele den med Jer. Bollerne her blev dejlig svampede og stadig fyldige, så de mætter godt. Og se de fine huller – de kan sagtens skabes uden surdej.

Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampede

NEMME BOLLER

Disse boller er super nemme! Dét jeg elsker allermest ved de koldhævede boller er, at de er så lette at gå til, og ikke kræver meget tid. Dejen skal blot sættes over aftenen før, og næste morgen er der boller – uden at dejen skal æltes eller efterhæve først. Så kan jeg heller ikke udelukke, at jeg synes koldhævning giver noget andet til bollerne og smagen. Win-win ikke?

Prøv også disse koldhævede speltboller eller måske vil du prøve dig af med nemme surdejsboller, uden gær.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ BOLLER MED HAVREGRYN HER:

5 fra 1 stemme
Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampede
KOLDHÆVEDE BOLLER MED HAVREGRYN
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Hævetid
12 t
Samlet tid
30 min
 
Ret: Bagværk, Morgenmad
Antal: 10 Boller
Ingredienser
 • 5 dl vand, koldt
 • 15 g gær
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 tsk salt
 • 250 g fuldkornshvedemel, jeg brugte spelt
 • 300 g hvedemel
 • 1 dl havregryn
 • 1 æg til pensling
Sådan gør du
 1. OBS! Jeg bruger en røremaskine, men du kan også ælte i hånden. 

 2. Opløs gær, salt og olie i vandet. Kom havregryn og det grove mel i og rør godt rundt (jeg bruger altid min røremaskine). Jo længere tid du orker at røre i dejen, desto bedre. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen - måske du skal bruge lidt mere. Dejen skal være til den lidt klistret side, uden den er helt våd. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis den er for flydende.

 3. Læg et klæde over skålen, og stil dejen til hævning, på køl. Lad dejen hæve natten over, gerne 12 timer, hvis du har tiden – mindre kan også gøre det, f.eks. 8 timer.

 4. Næste morgen, tages dejen ud af køleskabet inden brug. Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.


 5. Drys bordpladen med mel og vend dejen ud herpå. Skær med en spatel eller kniv dejen i 10 stykker og form dem let. Placér bollerne på bagepladen.

 6. Pisk et æg i en skål og pensl bollerne forsigtigt. Top med lidt havregryn.


 7. Bages ved 200 graders varmluft i ca. 15-20 minutter til bollerne er lettere gyldne. Vigtigt, at ovnene er varm, inden bollerne sættes ind.

Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampede

Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampede

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Sabine
Gæst
Sabine

Hvor meget olie (og hvilken slags) bruger du?

Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampedeKoldhævede boller med havregryn – én af mine yndlings. I sidste weekend holdte jeg fødselsdag for mine søde veninder. Jeg havde bagt boller, cheesecake og sunde snickers.

KOLDHÆVEDE BOLLER MED HAVREGRYN

Jeg har i noget tid eksperimenteret lidt med koldhævede boller og denne opskrift er faktisk blevet én af mine favoritter – derfor vil jeg også gerne dele den med Jer. Bollerne her blev dejlig svampede og stadig fyldige, så de mætter godt. Og se de fine huller – de kan sagtens skabes uden surdej.

Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampede

NEMME BOLLER

Disse boller er super nemme! Dét jeg elsker allermest ved de koldhævede boller er, at de er så lette at gå til, og ikke kræver meget tid. Dejen skal blot sættes over aftenen før, og næste morgen er der boller – uden at dejen skal æltes eller efterhæve først. Så kan jeg heller ikke udelukke, at jeg synes koldhævning giver noget andet til bollerne og smagen. Win-win ikke?

Prøv også disse koldhævede speltboller eller måske vil du prøve dig af med nemme surdejsboller, uden gær.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ BOLLER MED HAVREGRYN HER:

5 fra 1 stemme
Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampede
KOLDHÆVEDE BOLLER MED HAVREGRYN
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Hævetid
12 t
Samlet tid
30 min
 
Ret: Bagværk, Morgenmad
Antal: 10 Boller
Ingredienser
 • 5 dl vand, koldt
 • 15 g gær
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 tsk salt
 • 250 g fuldkornshvedemel, jeg brugte spelt
 • 300 g hvedemel
 • 1 dl havregryn
 • 1 æg til pensling
Sådan gør du
 1. OBS! Jeg bruger en røremaskine, men du kan også ælte i hånden. 

 2. Opløs gær, salt og olie i vandet. Kom havregryn og det grove mel i og rør godt rundt (jeg bruger altid min røremaskine). Jo længere tid du orker at røre i dejen, desto bedre. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen - måske du skal bruge lidt mere. Dejen skal være til den lidt klistret side, uden den er helt våd. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis den er for flydende.

 3. Læg et klæde over skålen, og stil dejen til hævning, på køl. Lad dejen hæve natten over, gerne 12 timer, hvis du har tiden – mindre kan også gøre det, f.eks. 8 timer.

 4. Næste morgen, tages dejen ud af køleskabet inden brug. Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.


 5. Drys bordpladen med mel og vend dejen ud herpå. Skær med en spatel eller kniv dejen i 10 stykker og form dem let. Placér bollerne på bagepladen.

 6. Pisk et æg i en skål og pensl bollerne forsigtigt. Top med lidt havregryn.


 7. Bages ved 200 graders varmluft i ca. 15-20 minutter til bollerne er lettere gyldne. Vigtigt, at ovnene er varm, inden bollerne sættes ind.

Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampede

Koldhævede boller med havregryn - nemme og svampede

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Sabine
Gæst
Sabine

Hvor meget olie (og hvilken slags) bruger du?

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu