Grahamsboller

Grahamsboller

GrahamsbollerDet er koldt udenfor (igen) i dag. Jeg fryser og jeg har bare lyst til boller og en god kop the her til morgen. Disse grahamsboller er en sikker vinder, som jeg altid vender tilbage til. Jeg elsker at bage og lave alting fra bunden af og min plan er også er at lave flere forskellige brødtyper, men det må blive næste gang!

GRAHAMSBOLLER

Disse boller er både luftige, mætter dejligt også er de fyldt med fuldkorn og kostfibre. De er så nemme at lave – man rører bare hele baduljen sammen også passe de ellers sig selv. Også skal de bare på bagepladen som klatter – ikke noget med at forme dem. Jeg kan godt lide at de ser rustikke ud og ligner brud. Så bliver det altså ikke meget nemmere at bage selv. Nu vil jeg nyde mig en bolle, gemme lidt til dagene og ellers smide resten i fryseren. Det er altid dejligt at have lidt bagværk i fryseren, som man kan tage op på travle dage.

Se også inspiration til andre boller koldhævede boller lige her.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ NEMME BOLLER MED GRAHAMSMEL HER:

5 fra 1 stemme
Grahamsboller
GRAHAMSBOLLER
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
35 min
 
Antal: 24 Stk
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 7 dl lunkent vand
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olie
  • 500 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 dl græskarkerner
Sådan gør du
  1. Gæren udrøres i vandet indtil det er opløst. 

  2. Tilsæt derefter salt og olie. 

  3. Tilsæt først det grove mel lidt efter lidt og derefter hvedemel. Ælt godt - ca. 10 min på røremaskine, hvis du har en.

  4. Dejen må gerne være til den lidt klistret side. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis den er for flydende.

  5. Bollerne skal ikke hæve.

  6. Pensel dem med lidt vand og drys med græskarkerner på toppen.

  7. Brug en ske til at lave dej-klatter på bagepapiret og lad dem efterhæve 30 minutter. 

  8. Til sidst pensles de med lidt vand og drysses med græskarkerner.

  9. Bages ved 200 graders varmluft i 20 minutter ved en forvarmet ovn. 

  10. Velbekomme!

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

GrahamsbollerDet er koldt udenfor (igen) i dag. Jeg fryser og jeg har bare lyst til boller og en god kop the her til morgen. Disse grahamsboller er en sikker vinder, som jeg altid vender tilbage til. Jeg elsker at bage og lave alting fra bunden af og min plan er også er at lave flere forskellige brødtyper, men det må blive næste gang!

GRAHAMSBOLLER

Disse boller er både luftige, mætter dejligt også er de fyldt med fuldkorn og kostfibre. De er så nemme at lave – man rører bare hele baduljen sammen også passe de ellers sig selv. Også skal de bare på bagepladen som klatter – ikke noget med at forme dem. Jeg kan godt lide at de ser rustikke ud og ligner brud. Så bliver det altså ikke meget nemmere at bage selv. Nu vil jeg nyde mig en bolle, gemme lidt til dagene og ellers smide resten i fryseren. Det er altid dejligt at have lidt bagværk i fryseren, som man kan tage op på travle dage.

Se også inspiration til andre boller koldhævede boller lige her.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ NEMME BOLLER MED GRAHAMSMEL HER:

5 fra 1 stemme
Grahamsboller
GRAHAMSBOLLER
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
35 min
 
Antal: 24 Stk
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 7 dl lunkent vand
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olie
  • 500 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 dl græskarkerner
Sådan gør du
  1. Gæren udrøres i vandet indtil det er opløst. 

  2. Tilsæt derefter salt og olie. 

  3. Tilsæt først det grove mel lidt efter lidt og derefter hvedemel. Ælt godt - ca. 10 min på røremaskine, hvis du har en.

  4. Dejen må gerne være til den lidt klistret side. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis den er for flydende.

  5. Bollerne skal ikke hæve.

  6. Pensel dem med lidt vand og drys med græskarkerner på toppen.

  7. Brug en ske til at lave dej-klatter på bagepapiret og lad dem efterhæve 30 minutter. 

  8. Til sidst pensles de med lidt vand og drysses med græskarkerner.

  9. Bages ved 200 graders varmluft i 20 minutter ved en forvarmet ovn. 

  10. Velbekomme!

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu