Annonce

Hjemmebagte boller – luftige og nemme

Hjemmebagte boller - luftige og nemme

Hjemmebagte boller gør sig næsten altid gældende i hvilken som helst kontekst; morgenboller, frokostboller eller eftermiddagsboller. Gerne med et god lag tandsmør på og en kop varm kakao eller kaffe til. Ja, en dejlig lun, nybagt bolle er der altid plads til.

Hjemmebagte boller - luftige og nemme

Hjemmebagte boller

Hjemmebagte boller gør sig næsten altid gældende i hvilken som helst kontekst; morgenboller, frokostboller eller eftermiddagsboller.
4,18 fra 100 stemmer
Antal: 8 STK
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1,5 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk flagesalt*
  • 1 stk æg
  • ½ dl solsikkekerner*
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl vindruekerneolie
  • 350 g hvedemel

Desuden

  • 1 stk æg

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Bollerne holder sig friske i et par dage i en pose. Bollerne kan også fryses.

Fremgangsmåde

  • OBS: Der bruges røremaskine, men med god håndkræft kan du gøre dette i en skål også. 
  • Gær opløses i lunkent vand.
  • Tilsæt sukker, salt, æg, kerner, olie samt hvedemel, men tilsæt melet lidt ad gangen – måske skal der bruges lidt mere eller mindre. Lad dejen hæve tildækket i ca 45 minutter til dobbelt størrelse.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form til 8 boller. 
  • Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter, til dobbelt størrelse. 
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, drys med lidt ekstra solsikkekerner og bag dem ved 180 grader (almindelig ovnvarme – ikke varmluft) i 12-15, til de er gyldne og gennembagte. 
  • Lad bollerne afkøle, og server dem lune. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på hjemmebagte boller

Dog har jeg aldrig været helt så glad for de bløde af slagsen, som fx bamseboller, teboller, fødselsdagsboller – kært barn, har mange navne. Jeg har altid været mere til nogle, hvor der er lidt bid i, fx som surdejsboller, kerneboller, grovboller og koldhævede boller med havregryn. Jeg kan bare godt lide strukturen og krummen i førnævnte slags boller. Alligevel glæder det mig, at sætte tænderne i dem du ser på billedet. Og det er ikke så underligt, fordi disse bløde boller forbinder jeg med min barndom.

Kan I huske den bolleopskrift, der er lavet på mælk, æg og indeholder masser af hvedemel og smør – uden skyggen af kerner eller grovere meltype? Det var de bedste slags jeg kunne drømme om, da jeg var lille og cyklede hjem fra folkeskolen. Specielt når det regnede, for så hittede den varme kakao også ekstra meget.

Hurtige og bløde boller a la min mor

Opskriften er min mors, som hun bruger fire ud af ugens syv dage i hendes daværende café. Her bager hun disse luftige boller med solsikkekerner, som er lette at bage. Duften af hjemmebagte boller, kan gøre en hver blød i knæene, og det er jeg vist ikke ene om at mene. Bollerne her, bliver hun nemlig rost ugentlig for, af hendes søde kunder. Jeg kan godt forstå det. Jeg spiser dem også altid, når jeg kommer forbi med en skive ost på. Og stadig med en varm kakao til – bliver man nogensinde for gammel til den kombination?

Jeg spurgte hende, om jeg måtte dele opskriften på hendes nemme og hurtige boller, her på bloggen. Heldigvis sagde hun ja, men den havde I nok luret eftersom du er landet her af en grund.

Hjemmebagte boller - luftige og nemme
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

73 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments