Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Anderilette

Gå til opskrift Udskriv
Hjemmelavet anderilette af andelår eller anderester

Anderilette er skønt pålæg på et stykke ristet rugbrød eller surdejsbrød. Det er cremet, mørt og fuld af smag og så er det virkelig nemt at lave selv. Det kan selvfølgelig købes færdiglavet, men det er også ret sjovt at prøve at lave det fra bunden. 

Anderilette er en klassisk, fransk spise, og når man som mig er glad for at lave mad, så er det ind i mellem godt at lære fra det franske køkken, som er fuld af færdigheder. Til rilette er der tale om en konserveringsmetode, som minder om confitering. Og det er slet ikke så svært som det måske lyder. Du skal blot have fat i nogle andelår, som skal koges i fedt med krydderier eller du kan bruge rester af hel and – og voila, så har du det perfekte pålæg. 

Hjemmelavet anderilette af andelår eller anderester

Til hjemmelavet anderilette er det bedst at bruge andelår. Der er nemlig mere collagen i andelår, som giver en bedre konsistens og gør at resultatet bliver bedre. 

Du kan dog også sagtens lave en rilette med anderester fra en helstegt and fra juledagene eller Mortens aften. Hjemme hos os er der i hvert fald altid rester af and efter julemiddagen, og der er ingen grund til at smide dem ud, når nu de kan trylles om til lækkerier som rilette. Du kan også lave denne salat med and og appelsin af rester af and. 

Anderilette opskrift

Opskrift på anderilette

Min opskrift på anderilette er nem og skiller sig en smule ud af fra de andre opskrifter, man finder på nettet, og fra den variant, man kan købe. Den er nemlig ikke nær så fed, og det gør at den ikke ligger så tungt i maven. Jeg har heller ikke et låg af andefedt på toppen, men det vil jeg anbefale, hvis anderiletten skal have en længere holdbarhed. 

Anderilette er en slags fransk julemad, så opskriften er selvfølgelig oplagt at lave til jul. Herhjemme spiser vi det dog gerne året rundt på ristet brød. Så giver det også ind i mellem mening at lave en hel and, selvom vi kun er to. 

Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavet anderilette af andelår

Anderilette

En lækker anderilette med julens overskydende anderester eller andelår. Er super nemt at lave og kan holde sig længe med andefedt på toppen.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 d
Tilberedelse2 t
I alt1 d 2 t

Ingredienser

  • 4 stk andelår
  • 2 kviste frisk timian
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk tørrede laurbærblad*
  • 3 spsk flagesalt*
  • 10 stk peberkorn
  • 500 g andefedt

Noter

*Fedtet kan erstattes med vand. Dog gør fedtet at andelårene forbliver mere saftige, men vand kan som nævnt også bruges. 
TIP: Hvis du vil lave en hurtig version, kan du købe confiterede andelår på dåse eller glas. Det er blot nemmere at pille andekødet fra hinanden, når det er lunt.  

Fremgangsmåde

Dag 1

  • Bland andelårene sammen med de resterende ingredienser, på nær fedtet. Masser saltet godt ind i lårene og kom det i et fad.
  • Stil det i køleskabet natten over. 

Dag 2

  • Kom andefedt i fadet der har stået på køl og kom et låg på. Stil det i ovnen på 160° varmluft, i ca. 1,5 – 2 timer, indtil kødet falder let fra benene. 
  • Lad det herefter køle af og pluk derefter kødet fra benene og vend det sammen med lidt af andefedtet og kom det over i et lille skål.
  • Kom en lille smule fedt på toppen, dette gør at den kan holde i flere uger. OBS! Det er en smagssag om man vil have meget fedt på toppen.
  • På billederne kan du se, at der ikke er et lag på, men at det i stedet er vendt sammen med fedtet. Kom dog et godt lag på, hvis du vil have til mange uger.
  • Nyd til ristet rugbrød. Velbekomme.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Tilbehør til anderilette

Skal det være rigtigt fransk, smøres et tykt lag anderilette på en skive baguette. Jeg elsker nu også den mere danske version, hvor det bruges som pålæg på et hjemmebagt rugbrød med surdej. 

Man kan også lave en sandwich med anderilette, fx med cornichoner og rødkål af rester fra julemiddagen. Det er en genial måde at minimere sit madspild!

Lige meget hvordan riletten spises, så spis den med tilbehør af noget syrligt – det er virkelig lækkert. Om det så er cornichoner, syltede rødbeder eller asier, så kan jeg love for, at det går op i højere enhed. Især i selskab med en god (gerne grovkornet) sennep. Mums.  

Holdbarhed på hjemmelavet anderilette

Hjemmelavet anderilette kan holde sig en lille måned på køl, ca. 3-4 uger, hvis du dækker overfladen med andefedt. 

Hjemmelavet anderilette af andelår

tilbehør til anderilette

Kategorier - Frokost
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Varmrøget laks med rygeostcreme

Varmrøget laks med rygeostcreme og squashsalat

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

hønsesalat-med-serranoskinke

Hønsesalat med Serranoskinke

flæskesteg-med-sprøde-svær

Flæskesteg og flæskestegssauce

Inspiration til påskefrokosten

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater

Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater

Pirogger uden kød

Vegetariske pirogger med kål

salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks og hytteost

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK