Jordbærkompot
Savner du også smagen af sommer? Så er det godt den her dejlige hjemmelavet jordbærkompot med vanilje kommer til undsætning. For er der noget, der bringer sommerminder frem bedre end smagen af jordbær? Næppe.
Min opskrift på jordbærkompot er nem og hurtig at lave. Kompot er nemlig hurtigere at lave end fx marmelade, hvor der skal mere sukker til. Du kan altså lynhurtigt bikse end jordbærkompot sammen – så har du lidt til at live de kedelige, grå morgener op.
Hjemmelavet jordbærkompot til morgenmaden
Sådan en hjemmelavet kompot med jordbær gør sig ganske fremragende til morgenmaden. Put nogle skefulde jordbærkompot oven på skyr eller græsk yoghurt og servér eventuelt med lidt lækker knas til – mysli, nødder eller lignende.
Kompotten har den smukkeste, røde farve – det er kun til at blive i godt humør af lige fra morgenstunden.
Opskrift på kompot med jordbær og vanilje
I min opskrift på kompot med jordbær skal du bruge frosne jordbær, men det kan også laves med friske. Det er fx en god måde få brugt de jordbær, der måske ikke er så pæne. Og ellers er det bare helt genialt at man kan tage en pose frosne jordbær op om vinteren og snyde sig til smagen af sommer.
Jordbærrene skal småsimre sammen med sukker, vanilje, vand og citronsaft i et kvarters tid. Og det er sådan set det. Opskriften er altså virkelig nem og du behøver ikke tilføje pektin – der er nemlig rigeligt til at tykne kompotten i jordbærrene selv.
TIP! Jeg moser jordbærrene lidt ud, men kompotten beholder altså stadig lidt chunks. Hvis du ønsker den helt fin, kan du blende kompotten til puré.
Jordbærkompot
Ingredienser
- 1 stk vaniljestang
- 250 g frosne jordbær
- 50 g sukker
- 25 ml vand
- 1 stk citron
Noter
Fremgangsmåde
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem stangen.
- Kom Jordbær, vaniljekorn samt vaniljestangen, sukker, vand og saften fra citronen i en gryde. Lad det hele småsimre i ca. 10-15 minutter, mos gerne jordbærerne lidt ud, da pektinen i jordbær er med til at tykne kompotten.
- Kom på glas og lad det afkøle. Kom det evt. i køleskabet minimum 2 timer, så går det hurtigere.
- Opbevar i køleskab.
Holdbarhed for jordbærkompot
Jordbærkompotten har en holdbarhed på ca. en uge. Den skal opbevares på køl. Vil du forlænge kompottens holdbarhed, kan du smide små portioner i fryseren. Så har du altid lidt lækker kompot på hånden.