Blommekompot med vanilje – en hurtig og nem opskrift

Blommekompot med vanilje

Blommekompot med vanilje er noget, som jeg elsker at spise på grød, en ostemad eller på is. I en tærte ville det også være virkelig lækkert. Eftersom sæsonen for blommer er er ved at nå sin ende (ihvertfald dem du kan plukke), så vil jeg lige nå at dele denne opskrift. Du kan stadig finde lækre blommer i de fleste supermarkeder.

Til denne kompot har jeg anvendt Reineclaude blommer, da de har en skøn mild smag og fordi de har en masse dejlig saft i sig.

Blommekompot med vanilje

Blommekompot

Blommekompot med vanilje. Kompotten med blommer er ret nem at lave, og kræver kun to ingredienser: Blommer og en vaniljestang.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 Glas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 15 stk blommer
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 spsk rørsukker*
  • 0,5 dl vand

Noter

TIP: Har du æbler liggende, kan du altid erstatte de 15 blommer med 5 æbler. 

Fremgangsmåde

  • Fjern sten fra blommerne og skær blommerne i både. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  • Kog blommerne i en gryde med sukker, vaniljesukker (og vaniljestang) og 1/2 dl vand til blommerne begynder at koge ud og tykne. 
  • Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis kompotten bliver for tyk.
  • Kom kompotten på et skoldet glas, vaniljestangen kan du tage op eller lade blive ved. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Blommekompot med vanilje

Opskrift på blommekompot med vanilje

Jeg beholder skralden på blommerne, da jeg synes det giver en dejlig tekstur. Kompotten er ret nem at lave, og kræver tre ingredienser (hvis vi ikke tæller vand med): blommer, sukker og en vaniljestang.

Stenene skal blot fjernes, blommerne koges op og til sidst på glas. Det bliver vist ikke nemmere. Servér kompotten på grød eller nemme surdejsboller.

Flere opskrifter med blommer

Hvis du vil kaste dig ud i endnu en opskrift med blommer, kan du tage et kig på syltede blommer i kanel. Det er om at udnytte, at de lækre blommer jo er i sæson. Hvis du har rigeligt af dem, kan du overveje at bruge dem i frugttærter.

Jeg kan også anbefale dig at prøve min opskrift på blommetærte med mandler og mørdej eller blommekage med marcipan.

Blommekompot med vanilje

Blommekompot med vanilje

Blommekompot med vanilje
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1017
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments