Blommekage med marcipan

Blommekage

Denne svampede blommekage med marcipan smager fantastisk. Jeg er vild med frugt i kager og her tilfører blommerne en dejlig syrlighed, sødme og så de bidrager til at kagen bliver dejlig saftig.

Blommer er i sæson lige nu og det skal udnyttes. Det blev til denne lækre blommekage med marcipan. Kombinationen af blomme og marcipan smager skønt. Jeg har brugt små Victoria blommer fra vores have i sommerhuset til kagen. Prøv den – jeg kan kun anbefale dig at servere sådan et stykke til fx eftermiddagskaffen eller en kugle hjemmelavet vaniljeis.

nem opskrift på Blommekage

Bedste opskrift på Blommekage

Prøv også: Blommetærte med frangipane, som har en sprød bund. Eller en anden skøn efterårskage der minder lidt om – en nem æblekage med kanelsukker.

Nem opskrift på blommekage

Opskriften på denne blommekage er super nem og så smager den bare rigtig godt! Kagen med blommer er svampet og saftig og du kan på kort tid have den klar til når gæsterne banker på døren.

Som skrev, kagen her med blommer er utrolig nem at forberede. Marcipanen rives og smørret smeltes. Sukker, æg og vaniljesukker piskes luftigt og det smeltede smør piskes i. Derefter vendes marcipanen i dejen og de tørre ingredienser sigtes i kagedejen. Til sidst hældes dejen i en smurt springform og de halve eller kvarte blommer lægges i dejen i et fint mønster. Kagen skal bages i ca. 30-35 minutter.

Pssst… Den lune kage smager dejligt med en klat creme fraiche til!

Få opskriften på blommekage med marcipan her:

blommekage opskrift

Blommekage

Nem og lækker opskrift på en svampet blommekage med marcipan. Denne kage er spækket med sødme fra marcipanen. Blommerne er både sure og søde – perfekt til den saftige kage.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Blommekage

Desuden

Køkkenudstyr

Noter

TIP:
  • For at undgå at marcipanen klistrer, kan du vende det groftrevede marcipan i lidt hvedemel, inden du vender det i dejen.  
  • Hvis du har en lækker frugtsirup stående der passer godt til, fx en blommesirup, kan du når kagen kommer ud af ovnen prikke huller i den med en gaffel og hælde siruppen over så det trækker ned i hullerne – smager vidunderligt. 

Fremgangsmåde

Blommekage

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Fjerne stenene fra blommerne og skær dem i kvarte eller halve.
  • Riv marcipanen groft på et rivejern og smelt smørret i en lille kasserolle.
  • Pisk med en elpisker, æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse. Pisk det smeltede smør i dejen.
  • Vend revet marcipan i.
  • Sigt hvedemel, salt og kardemomme i dejen og rør til dejen er ensartet.
  • Find en springform på 18cm i diameter. Smør formen med smør og drys lidt rørsukker i formen, så det dækker hele formen.
  • Hæld dejen i formen og top med de kvarte eller halve blommer.
  • Bag blommekagen i ca. 30-35 minutter. Brug en kødnål eller gaffel til at tjekke om den er færdigbagt.
  • Lad kagen køle lidt af.

Serveringsforslag

  • Drys med flormelis og server gerne den lune kage med creme fraiche eller vaniljeis til.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lækker kage med blommer og marcipan

Denne kage med blommer og marcipan smager så lækker. Blommer er virkelig skønne at bruge i kager og passer perfekt sammen med marcipan. Marcipanen har søde noter af nødder og kagen minder lidt om en mazarinkage, hvor blommerne tilfører friskhed og lidt syre.

Prøv også andre kager med marcipan: Kardemommesnurrer eller mazarin med blåbær.

Blommekage med marcipan

Spørgsmål og svar til blommekage opskriften

Kan man bruge frosne blommer?

Du kan sagtens bruge frosne blommer i kagen. Det er en god idé at halvere blommerne og tage stenene ud, inden du fryser dem ned.

Kan jeg skifte Victoria blommer ud med andre blommer?

Jeg har brugt Victoria blommer i blommekagen, men du kan bruge lige de blommer du har til rådighed. Hvis du vælger en større sort af blommer, skal du bruge færre til kagen.

Kan blommekagen bages i en bradepande?

Det korte svar er ja. Du skal dog være opmærksom på at bagetiden forkortes hvis du bager blommekagen i en bradepande, da kagen vil blive fladere.

Tip: Hvis du ikke ved hvad du skal bruge dine blommer til, så har jeg samlet alle mine opskrifter med blommer.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments