Blommer er en dejlig frugt fuld af smag, især når de er helt perfekt modne. Mine forældre har et blommetræ i haven, så hvert år, når blommerne er i sæson, får jeg en god håndfuld med hjem. Jeg elsker at spise den søde frugt som mellemmåltid, men man kan også sagtens bruge blommer i både bagværk og madlavning.
Opskrifter med blommer
Friske blommer kan bruges i salater, hvor de kan tilføje noget sødt og juicy til en sprød salat af fx spidskål og kerner. I det salte køkken kan man også trylle blommer om til en blommechutney, som kan gå som tilbehør til kød, ost eller gryderetter.
Jeg bruger dog primært blommer til det søde køkken, da desserter og eftermiddagskaffe kan akkompagneres meget fint af blommer. Prøv fx mine syltede blommer i kanel, som man også snildt kan bruge til morgenmaden, fx sammen med skyr eller yoghurt. Serverer du ostebord til dessert, er det også en helt oplagt opskrift at servere til.
Blommekompot kan på samme måde fungere rigtig godt til morgenmaden eller til at lave en trifli til dessert. Prøv også at bruge blommer i en tærte, hvis du har rigeligt af dem.