Tarte tatin inspireret kage med karamelliserede æbler

Mazarinkage med karamelliserede æbler

Kagen her er lavet med inspiration fra tærten “Tarte Tatin”, som bages i en pande. Det er dog ikke tilfældet her. Tarte Tatin er meget kendt i Frankrig. Jeg ser dem nærmest overalt her i Paris.

Jeg elsker kager med smagen af marcipan. Vi havde nogle æbler liggende i frugtskålen, som var ved at være lidt slatne at se på. Nogle af æblerne blev derfor brugt til kagen her, hvor de udgør toppen med karamelliserede æbler. De andre lavede jeg en æblekompot ud af, til at toppe på min yoghurt om morgenen.

Mazarinkage med karamelliserede æbler

Tarte tatin med æble

Kagen her med karamelliserede æbler er lavet med inspiration fra tærten "Tarte Tatin". Når kagen bages karamelliserer æblerne på toppen. Perfekt med vaniljeis eller creme fraiche til.
4,80 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Kagen

  • 150 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 stk æg
  • 50 g hvedemel
  • 25 g fuldkorns speltmel
  • 2 stk æbler

Karamel

  • 70 g sukker
  • 15 g vand

Fremgangsmåde

Kagen

  • Riv maricpanen groft. Æltes marcipanen sammen med sukker og blødt smør.
  • Pisk æggene i ét ad gangen. 
  • Tilsæt mel og ælt det godt sammen. Lad dejen hvile i 30 minutter, på køl.
  • Fjern skrællen på æblerner og skær dem i skiver. Pil de små kerne ud efterfølgende.

Karamel

  • Smelt sukker og vand langsomt i en gryde til en karamellignende konsistens. Hold karamellen varm, ved svag varme, indtil du skal bruge den om lidt.
  • Tag dejen ud af køleskabet og tryk den i en rund form, beklædt med bagepapir (ca 21 cm i diameter). 
  • Læg skiver af æbler på, rundt i en cirkel hvor du starter udefra og ind.
  • Top med karamellen og bag kagen i 25 minutter ved 180°.
  •  Servér med creme fraiche eller is til. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på tarte tatin inspireret kage med æbler

Alt med marcipan er bare godt i bagværk, synes jeg. Særligt i hjemmelavet mazarinkage gør det sig gældende. Opskriften her der er stærkt inspireret af en fransk tabte tatin er med udgangspunkt i en lys kagebund opskrift. Men som et lille twist, har jeg her skiftet lidt af melet ud med fuldkorn. Det fungerer generelt ret godt i kager, og giver struktur.

TIP: Har du mere marcipan til overs kan du gå i krig med kernemælkshorn med æble der er yderst lækkert eller som en snack på farten. Og har du flere æbler til overs kan du prøve min opskrift på gammeldags æblekage.

Simpel kage med karamelliserede æbler

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker alt med hjemmelavet karamel. Eller også bare det, der ikke er hjemmelavet. Men gerne karamel lavet med fløde eller smør(!) – det er dog ikke tilfældet her. Øv, haha. Det må blive næste gang. I stedet er denne karamel den simpleste opskrift. Karamellen er nemlig kun lavet på vand og sukker.

Karamellen laves først, og derefter hældes den over skiverne af æble. Når kagen bages karamellisere æblerne, og kagen får den lækreste smag og konsistens.

Mazarinkage med karamelliserede æbler

Flere søde opskrifter med æbler

Har du en sød tand eller æbler til overs? Så snyd ikke dig selv for flere opskrifter kager med æble.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1003
4,80 from 5 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments