Annonce

Kærnemælkshorn med æble og marcipan

Nemme kærnemælkshorn med æble og marcipan

Kernemælkshorn er en klassiker, som de fleste nok kender eller har smagt. Jeg har ihvertfald fået en del kernemælkshorn med remonce som barn, når jeg var ved bageren med min mor. Kan det passe, at dem man køber hos bageren, oprindeligt er med hindbær eller tager jeg helt fejl her?

Kernemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn med æble og marcipan

Kærnemælkshorn med æble og marcipan er en dejligt og nem opskrift. Den bløde og søde dej er en dejlig klassiker, som de fleste nok kender eller har smagt.
5 fra 4 stemmer
Antal: 12 Stk
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Æblemos

Kernemælkshorn

  • 200 g kærnemælk
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 45 g sukker
  • ¼ tsk flagesalt*
  • 275 g hvedemel
  • 100 g fuldkorns speltmel

Desuden

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Prøv evt. at erstatte marcipan med hakket mørk chokolade.

Fremgangsmåde

Æblemos

  • Skrald æblerne og skær dem i tern. Kog dem møre med i vand og tilsæt vaniljepulver. Lad mosen afkøle – gerne i køleskab. 

Kærnemælkshorn

  • Lun kærnemælk og smør i en lille gryde til det er lillefingervarmt. Hæld det i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og melet – lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt til den er glat og smidig. Tilsæt lidt ekstra hvedemel, hvis dejen er for våd. Dejen skal kunne slippe fingrene.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter, lunt og tildækket på køkkenbordet.
  • Rul dejen ud i en stor cirkel. Skær 12 trekanter – ligesom når du laver pølsehorn. For enden af hver trekant lægges en lille klat æblemos og revet marcipan. Rul dem herefter sammen til horn.
  • Læg kernemælkshornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve 45 minutter. Pensl dem med et pisket æg og drys med hakkede mandler.
  • Bag hornene i en forvarmet ovn i cirka 12 minutter ved 200 grader varmluft.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Opskrift på kærnemælkshorn

Opskrift på gammeldags kærnemælkshorn

Duften af hjemmebag er noget af det bedste – specielt når det også dufter sødt, og man nærmest ikke er i tvivl om at der er rigeligt med smør i dejen. Ikke noget fancy, men de gammeldags kernemælkshorn, fungere bare. Hornene her er nemme at lave, og så er de da bare nuttede at se på.

Får du ikke spist dem alle, kan de snildt kommes i fryseren. Hvis du desuden har en klump marcipan tilovers, kan du fx bruge det i en lækker rabarbermazarin tærte.

Fyld til kærnemælkshorn

Fyldet i kernemælkshorn kan heldigvis varieres i det uendelige. Jeg har ihvertfald prøvet mig af med flere variationer igennem årene, men da æblerne er i sæson lige nu vil jeg dele en opskrift med jer, hvor de i kombination med marcipan altså udgør fyldet i disse horn. Opskriften lavede jeg faktisk sidste år hjemme hos Ditte, da jeg var i praktik ved hende. Jeg fik bare ikke delt den med jer – men bedre sent end aldrig, ikkesandt?

Læs også: bagt grød med æbler eller opskrift på scones med æble og mandler.

kærnemælkshorn
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments