
Kernemælkshorn er en klassiker, som de fleste nok kender eller har smagt. Jeg har ihvertfald fået en del kernemælkshorn med remonce som barn, når jeg var ved bageren med min mor. Kan det passe, at dem man køber hos bageren, oprindeligt er med hindbær eller tager jeg helt fejl her?
Duften af gammeldags kærnemælkshorn
Duften af hjemmebag er noget af det bedste – specielt når det også dufter sødt, og man nærmest ikke er i tvivl om at der er rigeligt med smør i dejen. Ikke noget fancy, men de gammeldags kernemælkshorn, fungere bare. Hornene her er nemme at lave, og så er de da bare nuttede at se på.
Får du ikke spist dem alle, kan de snildt kommes i fryseren. Hvis du desuden har en klump marcipan tilovers, kan du fx bruge det i en lækker rabarbermazarin tærte.

Fyld til kærnemælkshorn
Fyldet i kernemælkshorn kan heldigvis varieres i det uendelige. Jeg har ihvertfald prøvet mig af med flere variationer igennem årene, men da æblerne er i sæson lige nu vil jeg dele en opskrift med jer, hvor de i kombination med marcipan altså udgør fyldet i disse horn. Opskriften lavede jeg faktisk sidste år hjemme hos Ditte, da jeg var i praktik ved hende. Jeg fik bare ikke delt den med jer – men bedre sent end aldrig, ikkesandt?
Se også: bagt grød med æbler eller opskrift på scones med æble og mandler.
Opskrift på kærnemælkshorn finder du her:

Kærnemælkshorn med æble og marcipan
Ingredienser
Kernemælkshorn
- 25 g gær
- 100 g smør (blødt)
- 2 dl kernemælk
- 3 spsk sukker*
- 275 g hvedemel
- 100 g fuldkorns speltmel
- 1 nip flagesalt*
Fyld
- 3 stk æbler
- 1 tsk vaniljepulver*
- 2 spsk vand
- 75 g marcipan
Top
- 1 dl mandler* (,hakket)
- 1 stk æg (,til pensling)
Noter
Fremgangsmåde
- Æblemos: Skrald æblerne og skær dem i tern. Kog dem møre med i vand og tilsæt vaniljepulver. Lad mosen afkøle – gerne i køleskab.
- Lun kernemælken og smør i en lille gryde til det er lillefingervarmt. Hæld det i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og melet – lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt til den er glat og smidig. Tilsæt lidt ekstra hvedemel, hvis dejen er for våd. Dejen skal kunne slippe fingrene.
- Lad dejen hæve i 30 minutter, lunt og tildækket på køkkenbordet.
- Rul dejen ud i en stor cirkel. Skær 12 trekanter – ligesom når du laver pølsehorn. For enden af hver trekant lægges en lille klat æblemos og ønsket mængde marcipan rives på. Rul dem herefter sammen til horn.
- Læg kernemælkshornene på bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve 45 minutter. Pensl dem med et pisket æg og drys med hakkede mandler.
- Bag hornene i en forvarmet ovn i cirka 12 minutter ved 200 grader varmluft. Velbekomme.
