Annonce

Pestosnurrer

Pestosnurrer

Disse pestosnurrer er vildt lækre, og jeg elsker at have dem med på farten. Det er lidt som en pizzasnegl, bare med pestofyld og så i en snurrer-version, som vi kender fra de svenske kanelsnurrer og kardemommesnurrer. Dejen er ligetil at lave og selve rulningen er også ret simpel, når man lige fanger teknikken. Jeg håber du har mod på det, for resultatet bliver så lækkert!  

Jeg har i samarbejde med Valsemøllen GreenLifes anvendt deres nyeste produkter i deres serie, som er deres pestoblandinger. De har lavet en grøn pesto med ramsløg, persille og hvidløg og en rød pesto med tomat og hvidløg. Til denne opskrift har jeg anvendt den røde, men det er en smagssag og jeg er sikker på den grønne vil fungere mindst ligeså godt!

Pestosnurrer

Pestosnurrer

Hjemmebagte pestosnurrer med rød eller grøn pesto. Du kan altid komme ost og skinke i, hvis du lyster. Få opskriften her – brug dem i madpakken eller til suppe.
5 fra 1 stemme
Antal: 20 stk

Ingredienser

Dej til snurrer

  • 5 g gær
  • 700 ml mælk
  • 100 g surdej
  • 15 g honning
  • 2 tsk flagesalt*
  • 1 stk æg
  • 500 g grahamsmel
  • 500 g hvedemel
  • 150 g smør

Pesto

  • 100 g rød pesto

Fremgangsmåde

Pestosnurrer

  • OBS! Brug gerne en røremaskine, hvis du har.
  • Opløs gæren i den kolde mælk i røreskålen. Tilsæt surdej og lad det opløse.
  • Tilsæt honning, salt, æg og mel – ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 5-7 minutter) til den er glat og slipper skålen.
  • Skær smør i tern og tilsæt det dejen og ælt videre på samme hastighed i ca. 5-7 minutter. Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
  • Gem evt. lidt til servering, når de er bagt.
  • Efter hvile af dejen, vendes den ud på et meldrysset bord. Rul dejen til et rektangel på ca. 40 x 40 cm.
  • Smør din pesto på, så det er jævnt fordelt. Fold herefter 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag. Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm brede.
  • Nu skal du sno og rulle dem.Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger. Tag fat i den ene ende af den snoede dejstrimmel og sno den to gange om dine hænder og slå til sidst en knude på hver strimmel.
  • Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse. Pensl pestosnurrerne med lidt olivenolie og bag dem ved 190° varmluft i ca. 15 min., til de er lettere gyldne.
  • Afkøl snurrerne på en rist og servér med ekstra pesto.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskriften på pestosnurrer

Jeg er selv ret vild med udseendet på sådan et snoet bagværk, som i dagens indlæg er disse pesto snurrer. Hvis du gerne vil give dig i kast med opskriften, så kommer der et par tricks til hvordan du opnår den rette form her. Du skal selvfølgelig have lavet dejen først. Den er simpel at smide sammen, især hvis man har en røremaskine, da dejen bliver lækker og luftig af at blive æltet godt igennem. Dejen skal herefter hæve et par timer. 

Dejen skal rulles ud i et kvadrat på ca. 40 x 40 cm. Når du har en nogenlunde lige firkant, kan du smøre pestoen på og så folde dejen en tredjedel ad gangen, så du får tre lag. Nu ruller du dejen ud igen, så den bliver ca. 20 cm x 40 cm. Teknikken her minder faktisk lidt om, hvordan man laver croissanter eller andet bagværk med butterdej, så hvis du har prøvet det før, bør det være legende let. 

Når du har skåret dejen ud i 10 strimler, som altså måler 20×2 cm, så kan du lade snoningen begynde! Det er simpelt nok: Du tager bare fat i hver ende og ruller dejen modsat hinanden. Den snoede dejstrimmel skal så snos to gange rundt om din hånd, så du får den rette form. Bind en knude i hver ende og så har du en pestosnurre. 

Det tog også mig lidt øvelse at opnå helt perfekte pestosnurrer, så det gælder bare om at have lidt tålmodighed. Du kan selvfølgelig også sagtens bare lave pestosnegle ud fra opskriften her, hvis du foretrækker det. 

Pestosnurrer til madpakken

Pestosnurrer egner sig genialt til at tage med i madpakken. Det er en nem snack af den type, som man faktisk glæder sig til at spise. Den gør sig super fint ved siden af en rugbrødsmad, som et lille ekstra supplement til et fiberrigt måltid – men hvis du ikke er af sted så længe, eller har behov for et stort måltid, kan en pestosnurre for sig selv også sagtens være svaret. 

Med sådan en i tasken er det lige det nemmere at modstå byens fristelser, når man mærker en lille sult. Prøv også min opskrift på pizzatwisters.

Pestosnurrer

Lav din egen pesto 

I opskriften her bruger jeg rød pesto fra. Der skal kun tilsættes olie og vand til blandingen, og så har man en virkelig lækker, friskrørt pesto. Man kan selvfølgelig også bruge grøn pesto eller tilføje andre ingredienser til pestosnurrerne, som fx skinke og ost. 

Hvis du har meget basilikum i haven eller elsker at gå på jagt efter ramsløg, kan du også lave din egen pesto. Jeg har en opskrift på en cremet ramsløgspesto, som også smager drøngodt i pesto snurrer.   

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments