Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Kanelsnurrer

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
kanelsnurrer opskrift

Hvilken bedre dag at poste den opskrift? I dag er det nemlig Kanelbullens dag. Tak til vores svenske naboer, for at have startet den tradition.

Jeg har det på præcis samme måde med disse kanelsnurrer som med min opskrift på kanelsnegle med glasur og kanelbrød: Det er en kæmpe fejl, at de først lander på bloggen nu, fordi der er altså ikke noget der slår en klassisk omgang kanelsnurrer med masser af snask. Dén opskrift får I her.

Opskrift på nemme kanelsnurrer

Jeg vil næsten vædde med, at de fleste har prøvet at bage kanelsnegle før. Eller i hvert fald pizzasnegle eller pestosnegle. Noget med en dej, hvor man smører noget på og ruller det. Og det er jo ganske simpelt. Heldigvis kan jeg fortælle – til dig, der ikke har prøvet at lave kanelsnurrer før – at det faktisk ikke er ret meget sværere. Det kræver bare, at du lærer en lille teknik til at ”snurre”, som du kan se længere nede i indlægget i en lille video.

Når du først har den teknik på plads – og det får man ret hurtigt – så er det virkelig ikke sværere at lave kanelsnurrer end kanelsnegle. Og til gengæld er det ret meget sjovere og måske endda mere imponerende også!

snaskede kanelsnurrer-1

kanelsnurrer-klassiske-og-snaskede

Tips til lækre og snaskede kanelsnurrer

Men før vi kommer for godt i gang med at snurre, så er der selvfølgelig både en dej og en remonce, der skal være godt styr på. Remoncen er simpel – lige dele sukker og smør og så en gavmild mængde kanel. 

Dejen kan man selvfølgelig lave på flere måder, og hvis du har en foretrukken, så bruger du bare den. Fx kan din bedstemors opskrift på dej til kanelsnegle sagtens bruges. Jeg bruger gerne en helt simpel dej, som skal hæve et par timer, men du kan også sagtens bruge en koldhævet dej til disse kanelsnurrer.

  • Koldhævede kanelsnurrer: Brug i stedet for 20 g gær kun det halve, dvs. 10 g gær. Når du har lavet kanelsnurrerne, sættes de blot i køleskabet natten over, hvor de skal hæve til dobbelt størrelse. 
  • Fryseegnede: Disse kanelsnurrer kan sagtens fryses ned, når de er bagt. Bag dem eventuelt en smule mindre, hvis du har tænkt dig at fryse dem. Når de skal spises, lader du dem tø op, og så kan du lune dem i en forvarmet ovn på 180° i ca. 5-7 minutter. Sørg for at holde øje med dem. 

Og et sidste tip – udelad endelig ikke kardemomme i dejen, hvis du er til den slags. Det gør kanelsnurrerne så meget skønnere!

Få opskriften på snaskede snurrer her med kanel:

Reklamelinks er markeret med*
kanelsnurrer opskrift

Kanelsnurrer

Dejlige snaskede kanelsnurrer, med et strejf af fuldkorn. Det kan udelades og erstattes af almindelig hvedemel.
5 fra 1 stemme
Antal: 14 Stk
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
Hævetid1 t 30 min
I alt2 t

Ingredienser

Dejen

  • 20 g gær
  • 300 ml sødmælk
  • 50 g sukker*
  • 1 tsk stødt kardemomme*
  • 1 stk æg
  • 500 g hvedemel
  • 75 g fuldkorns speltmel
  • ¼ tsk flagesalt*
  • 100 g smør

Fyld

  • 140 g sukker*
  • 140 g smør
  • 3 tsk kanel*

Desuden

  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

Dejen

  • Opløs gær i mælken. 
  • Tilsæt sukker, kardemomme, 1 æg samt 300 g hvedemel. Alle ingredienser røres sammen til der ikke er nogle melklumper – tilsæt herefter det resterende mel – både groft og almindelig hvedemel – samt salt. 
  • Røremaskine: Bruger du en røremaskine, skal dejen æltes på mellemeste hastighed i ca. 5-7 minutter, til dejen er glat og smidig samt slipper skålens kant. 
    I hånden: Ælt ingredienserne godt sammen i en skål til den slipper kanterne. Ælt evt. videre på bordpladen.
  • Tilsæt blødt smør i tern og ælt yderligere i 5 minutter til smør er inkorporeret i dejen – enten på røremaskinen eller bordpladen.
  • Kom et klæde over skålen og lad den hæve 1,5 time, et lunt sted. 

Fyld

  • Lav imens remoncen, mens dejen står til hævning. Rør sukker, blødt smør og kanel sammen til en fast remonce. 

Kanelsnurrer

  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm. Smør remoncen på hele fladen. 
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel ind over den første. Nu skal du gerne have tre lag. 
  • Rul dejen ud igen til ca. 30×30 ca, og skær dejen i ca. 2 cm bredde. 
  • Tag en strimmel og sno den (enten i hånden eller på bordet – se evt. video nedenfor) og sno den to gange om din pege- og langefinger, og fold enden ned under snoren i det hul der bliver. Vær nænsom, så remoncen ikke trykkes ud. 
  • Gør det samme med alle strimler og sæt alle kanelsnurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kanelsnurrerne hæve et lunt sted, tildækket, til dobbelt størrelse. 
  • Tænd ovnen på 200° almindelig ovn, over og undervarme. 
  • Mens ovnen varmer op, piskes et æg sammen til pensling af kanelsnurrerne. 
  • Bages 12-14 minutter til de er lettere gyldne. Ha’ gerner et øje på dem. 
  • Lad dem afkøle på en rist eller spis dem lune.   
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Sådan snurrer du kanelsnurrer: Fremgangsmåde

Yes, nu skal vi til det. Der er styr på dej og remonce – så lad os lige vende tilbage til snurreteknikken. 

I starten skulle jeg virkelig lige lure på, hvordan de skønne kanelsnurrer skulle formes, og det er utrolig svært at forklare med ord. Derfor har jeg altså kigget en del på Claus Meyers fremgangsmåde på Youtube. 

Den video kan selvfølgelig anbefales, men jeg har også ovenfor vist i en lille video her, hvordan du snurrer dem. Med lidt tålmodighed og fingersnilde, så er det ret simpelt faktisk. 

Er du en haj til at snurre, så må du endelig også prøve mine kardemommesnurrer, som jo bare er indbegrebet af hygge på svensk. Du kan med fordel lave dobbelt portion af dejen her og så de to remoncer, så du både får kanel- og kardemommesnurrer på en gang. Det er hvad jeg kalder et life hack!

Youtube kanelsnurrer
Kategorier - Bagværk
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

brunkager med pistacienødder

Brunkager med pistacienødder

Hjemmebagte boller - luftige og nemme

Hjemmebagte boller – luftige og nemme

Grove koldhævede kerneboller

Kerneboller – koldhævede

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede

Sunde kanelsnurrer uden raffineret sukker

julevafler

Julevafler med kirsebærskum

Olivenbrød

Olivenbrød – bagt i gryde

Fastelavnsboller med lemoncurd-2

Fastelavnsboller med lemoncurd og citronskum

arabiske fladbrød ned fyld

Tyrkiske fladbrød

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK