Kanelbrød

kanelbrød med smør

Her får du opskriften på et gammeldags kanelbrød, der bestemt har hele pakken: Et brød der er godt krydret med kanel, svampet og totalt snasket. Jeg synes det mest af alt minder om en god kombi af kanelsnegle, kanelstang, kringle og brød. Så det er jo et sikkert hit!

Oplev himmelsk duft og intens smag med min kanelbrød opskrift, der kombinerer den delikate luftighed af friskbagt brød med den varme krydderisymfoni af kanel. Denne opskrift guider dig trin for trin gennem skabelsen af dette lækre søde bagværk, der dufter af kanel.

Kanelbrødet er utrolig flot, når det skæres i skiver, da det marmorerede snit bliver synligt. Det kan også trækkes fra hinanden, da det er blødt og snasket indeni med kanelremoncen, og gyldent og sprødt udenpå. Så det er ret tilfredstillende at lade brødkniven ligge.  

Nem opskrift på kanelbrød

Kanelbrød

Gammeldags kanelbrød med en blød og svampet midte. Skær en skive og server med smør eller blot som det er.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 Brød
Forberedelse1 time 30 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt2 timer 5 minutter

Ingredienser

Kanelbrød

Remonce

  • 250 g smør
  • 175 g brun farin
  • 4 tsk kanel*

Noter

TIPHvis du vil ha’ glasur på brødet kan du røre flormelis og vand sammen og drysse henover det lune kanelbrød

Fremgangsmåde

Dejen

  • Opløs gær i lillefingervarmt mælk. Når det er opløst tilsættes æg, blødt smør, salt, sukker og kardemomme. 
  • Kom halvdelen af melet i og ælt dejen to-tre minutter ved mellemste hastighed på røremaskine. 
  •  Tilsæt resten af melet – vent med de sidste ca. 50 g. Ælt dejen til den er glat og smidig og slipper slålens kant. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur. Lav remoncen klar. 

Remonce

  • Alle ingredienserne røres godt sammen. 

Kanelbrød

  • Tænd ovnen på 175° varmluft. Slå dejen sammen, drys bordet med mel og rul dejen ud i et rektangel. 
  • Slå dejen sammen, drys bordet med mel og rul dejen ud i et rektangel. 
  • Fordel remoncen i et jævnt lag, helt ud til kanterne. Skær dejen i tre lange stimler og læg dem ovenpå hinanden, så du har en lang strimmel med i alt tre lag, hvor remoncen vender opad.  
  • Skær den lange stimmel ud i otte-ni firkanter, så det passer med din form. 
    sådan laver du et kanelbrød
  • Nu skal du stable dine firkanter i formen, og det er nemmest hvis du stiller formen op på langs (se billeder oppe i indlægget over opskriften). Fyld hele formen ud. Lad brødet efterhæve tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur.
    gammeldags kanelbrød
  • Pensl brødet med et sammenpisket æg.
    opskrift på gammeldags kanelbrød
  • Bag brødet i ca. 30 minutter til brødet er gennembagt og har en gylden overflade.
  • Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Kanelbrød bagt i form – sådan gør du

Processen er den samme som at lave kanelsnurrer eller kanelsnegle, men i stedet for at skære dejen ud til strimler eller snegle, skæres dejen i firkanter og stables i en brødform. At det bages i en form er med til at gøre det til et gammeldags kanelbrød – jeg kommer i hvert fald til at tænke på alle de kager, min mormor har bagt i sådan én form. 

Man starter altså med at rulle dejen ud i et rektangel og smøre remonce på. Herefter skæres dejen i tre strimler, som lægges ovenpå hinanden og skæres ud i firkanter, som så stables. Jeg bruger en rugbrødsform på 3 L og synes det er nemmest, hvis man stiller formen på højkant og på den måde stabler inde i formen – lidt som et klodsmajortårn. 

TIP: Er du dygtig til at snurre, kan du også vælge at sno dette brød i stedet for at stable det. 

Når brødet er kommet i formen, skal det efterhæve og pensles med æg, så det bliver flot skinnende. Når du bager brødet, er det en god ide at have et øje på det ind i mellem, da ovne jo kan svinge i graderne, og brødet bliver flottest, hvis overfladen er gylden og sprød. Synes du, at brødet begynder at blive for mørkt, inden det er bagt færdigt i midten, kan du eventuelt lægge et stykke sølvpapir over formen. 

Nyd et blødt og lækkert kanelbrød bagt med med smør

Der er noget helt særligt ved duften af hjemmebagt kanelbrød, der fylder køkkenet og vækker appetitten med en løfte om lækkerhed. I opskriften er hverken sparet på smør i dejen eller remoncen, og derfor bliver resultatet et blødt og snasket kanelbrød.

Når du hiver dit lækre, snaskede, smørbagte kanelbrød ud af ovnen, bør det lige køle lidt af, før det spises. Det er dog bedst lunt, så der er ingen grund til at vente længere end højst nødvendigt. Brødet kan hives fra hinanden eller skæres i skiver, og hvis du har lyst, kan du jo smøre lidt ekstra smør på.  

Nem opskrift på kanelbrød

Nem opskrift på gammeldags kanelbrød

Denne opskrift på kanelbrød er super nem og passer perfekt, hvis du inviterer gæster. Der er nemlig brød til en hel del, og selvom det er blødt og snasket, er det alligevel ret let. 

Inspirationen til kanelbrødet kommer fra kanelsnurrer og kanelsnegle med glasur, som du nok kan gætte, at jeg også har en stor forkærlighed for! Jeg har taget det bedste fra begge verdener, nemlig det bløde brød fra kanelsneglen og den kreative form fra kanelsnurrerne, og det er altså blevet til et kanelbrød i form. Du kan også finde opskrifterne på mine to andre bagværk med kanel på hjemmesiden – både mine kanelsngelge og mine kanelsnurrer

TIP: Hvis du vil have glasur på brødet, kan du røre flormelis og vand sammen og putte det på det lune kanelbrød.  

kanelbrød i form

skiver af kanelbrød

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments