Orangekugler med chokolade

dadelkonfekt med orange

Disse hyggelige, små smagsbomber er en slags dadelkugler med appelsinsmag, og derfor kalder jeg dem orangekugler. Dadlerne er blendet sammen med appelsinsaft og -skal og så trillet til kugler. De er søde på trods af, at der ikke tilsættes raffineret sukker, og der er power på appelsinsmagen. Det er en skøn kombi!

Orangekugler

Orangekugler

Søde små orangekugler eller dadelkugler med appelsin og mørk chokolade. En skøn slags konfekt til juledagene og julehyggen.
5 fra 2 stemmer
Antal: 32 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
Tid på køl1 time

Ingredienser

Dadelkonfekt

Fremgangsmåde

Dadelkonfekt

  • Kom mandler, kakaonibs og kiks i en foodprocessor og blend det fint.
  • Tilsæt dadler, romessens, espresso, saften fra én appelsin samt revet skal fra appelsinen og flagesalt. Blend godt til massen er ensartet og forholdsvis klistret.
  • Sæt dadelmassen på køl i 1 time, til den sætter sig.
  • Rul til kugler i ønsket størrelse. Lav halv portion med chokolade og halv portion med kokos.

Med chokoladeovertræk

  • Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad og overtræk kuglerne.
  • Drys med revet appelsin, mandler og kakaonibs.
  • Lad dem afkøle fuldstændig og opbevar dem på køl i en lufttæt beholder.

Kokos

  • Rist kokosmel på en tør pande, til de tager farve.
  • Tril kuglerne i ristede kokos.
  • Opbevar dem på køl i en lufttæt beholder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Dadelkugler med orangesmag

Hvis jeg har dadler liggende, bliver jeg nemt fristet til at lave en omgang dadelkugler.  Jeg elsker nemlig dadelkugler, og det er derfor ikke første gang, at sådan en opskrift rammer bloggen. Du kan finde min grundopskrift på dadelkugler her, og jeg har også en opskrift, hvor der tilføjes romessens, så de kommer til at minde lidt om klassiske romkugler – dadelromkugler.

Jeg foretrækker at bruge økologiske dadler og har en forkærlighed for dem i en papæske, som man kan finde rundt omkring i supermarkeder, når efteråret sætter ind. Man kan selvfølgelig også købe dadelkugler, men jeg synes de er så hyggelige at lave selv. Især hvis man er flere i køkkenet til at trille og rulle.

Prøv også: Snickerskugler med chokoladeovertræk!

dadelkugler med kokos og orange

forskellige dadelkugler og orangekugler

Orangekugler til jul

Orangekugler hører under mine mange juleopskrifter. Både fordi appelsinsmag passer perfekt i dadelkonfekt med chokolade, og fordi appelsinerne er gode nu. Orangekugler kan pryde ethvert jule slikfad – om det så består af juleskum eller hjemmelavet julekonfekt.

Jeg har rullet halvdelen af orangekuglerne i let ristet kokos og den anden halvdel er dyppet i chokolade. Du kan gøre det samme, eller vælge et af udtrykkene. Hvis du laver mere julekonfekt, er det smart at kunne kende forskel på dem – især hvis du også laver andet konfekt der er overtrukket med chokolade. Disse bountykugler er et godt eksempel, og ville passe rigtig godt sammen med orangekugler. 

opskrift på dadelkugler med orange og chokolade

Opskrift på dadelkugler med appelsin og chokolade

Opskriften på dadelkonfekt med orange er heldigvis nem. Det hele skal sådan set bare blendes sammen, og så skal der trilles kugler og pyntes. En simpel måde at sprede julestemning.   

Orangekugler med chokolade-2

Orangekugler med chokolade

Ingredienser til dadelkugler med appelsin

  • Dadler: Dadlerne er selvfølgelig en vigtig komponent i dadelkonfekt. Når du bruger dadler, behøver du ikke tilsætte sukker, da dadlerne er søde nok i sig selv. 
  • Mandler: Brug hele mandler, da det hele alligevel skal blendes. Mandlerne kan evt. smuttes. 
  • Kiks: Jeg bruger digestive kiks, men du kan også sagtens bruge fuldkornskiks eller havrekiks. 
  • Kaffe: Nogle spiseske espresso er alt der skal til – bare så man kan ane smagen af kaffe. 
  • Romessens: Så man får fornemmelsen af romkugler – kan dog godt udelades eller erstattes af rom eller Grand Marnier. 
  • Appelsin: Brug både saft og skal, så der kommer knald på appelsinsmagen i disse dadelkugler med orange. 
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments