Snickerskugler med chokoladeovertræk

opskrift på snickerskugler med peanutbutter

Så er det blevet januar! Det betyder trist og koldt vejr og for mange også ekstra fokus på sundhed. Men frygt ej, de her snickerskugler med peanutbutter er her for at opmuntre dig! De er perfekte, hvis du lige skal komme dig over al julemaden, for det er nemlig en slags sunde snacks med dadler og peanutbutter og ingen tilsat raffineret sukker. 

Til gengæld minder de mig også lidt om konfekt, så hvis du allerede savner juledagene – jamen, så kommer her en nem opskrift, så du kan komme i gang med at trille snickerskugler!

Snickerskugler med peanutbutter og chokoladeovertræk

Disse dadelkugler med peanutbutter er – som oftest! – en dejlig overskuelig og nem opskrift med få ingredienser og en simpel fremgangsmåde. Du skal bruge en minihakker eller foodprocessor til at blende dadlerne, så du får en dadelmasse. Dernæst er det bare at tilføje peanuts og peanutbutter til blenderen og blende til, du er tilfreds med massens konsistens. 

Opskrift på nemme snickerskugler med kun 4 ingredienser

Nu kommer vi til den del, der minder mig lidt om konfektlavningen fra december! Snickerskugler med peanutbutter skal naturligvis trilles. Det er lettest at få en flot snickerskugle, hvis massen er lidt kold, så sæt den gerne på køl et kvarters tid, inden du triller. 

Når du så har et par dusin flot runde dadelkugler med peanutbutter, så mangler de selvfølgelig lige prikken over i’et for at blive til snickerskugler. Nemlig chokoladen. Den skal smeltes over vandbad og så kan du dyppe kuglerne i chokolade – brug enten fingrene til at holde fast i dadelkuglen eller brug en træpind. 

dadelsnack med peanuts

Snickerskugler med chokoladeovertræk

En nem opskrift på sundere snickerskugler med dadler, peanuts, peanutbutter og chokoladeovertræk. Opskriften er nem og de er perfekt som en sund snack på farten.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 22 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Noter

Holdbarhed: Snickerskugler kan holde sig omkring 2 uger – gerne i køleskabet i en lufttæt beholder. 

Fremgangsmåde

  • Fjern stenen fra dadlerne, og kom dem i en foodprocessor eller minihakker. Blend dem til du har en dadelmasse.
  • Tilsæt saltede peanuts samt peanutbutter og blend til en den konsistens du foretrækker. Jeg fortrækker en grov konsistens, hvor der stadig er lidt bid.
  • Sæt massen på køl i 15 minutter.
  • Tril massen til 20-22 lige store kugler.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter og overtræk snickerskuglerne med chokolade.
  • Hak lidt peanuts groft og drys det på kuglerne, inden chokoladen sætter sig.
  • Opbevar snickerskuglerne i en lufttæt beholder – kom dem først i boksen, når chokoladen har sat sig.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En sund hjemmelavet snack med dadler og peanutbutter

Selvom dadler indeholder meget frugtsukker, så er det alligevel nogle ret sunde snacks med dadler og peanutbutter, man får lavet. Sådan en dadel snack med peanutbutter er jo lavet på kun 4 ingredienser. I forhold til en snickersbar er det mange tilsætningsstoffer man undgår – og altså også en hel del raffineret sukker. Og jeg synes virkelig de rammer plet med smagen. De er så lækre!

hjemmelavede snickerskugler

snickerskugler med peanutbutter og peanuts

dadelsnack med peanuts
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments