Chokolade scones
Chokolade scones er nok verdens nemmeste kage på under 30 min. Så har du lyst til chokolade scones nu, er det altså bare med at gå i gang, og så behøver der ikke gå mere end en halv time, før du kan tage lune og bløde scones med chokolade ud af ovnen. Perfekt med et lag koldt smør på til en kop te.
Scones med chokolade
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 80 g sukker
- 12 g bagepulver*
- ¼ tsk flagesalt
- 125 g smør
- 1 stk æg
- 150 g kærnemælk
- 150 ml mælk
- 150 g mørk chokolade*
Desuden
- 1 stk æg
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200˚ almindelig varme.
- OBS! Jeg bruger en røremaskine.
- De tørre ingredienser blandes sammen i en skål: Hvedemel, sukker, bagepulver og salt.
- Smuldr blødt smør og tilsæt til de tørre ingredienser. Tilsæt ét æg til sidst.
- Saml dejen med kærnemælk og mælken.
- Tilsæt grofthakket chokolade.
- Rør dejen sammen, men kun lige så den er samlet til en ensartet og glat dej – jo mindre du ælter og rører, desto lettere og porøs bliver de færdige scones. Og omvendt, ælter du dejen for meget, bliver de tunge og kompakte.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og form dejen til en rektangel på 20 x 25 cm, og del dejen til 20 firkantet stykker med en dejsnitter eller kniv.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dine scones derpå. Pensl hver scone med et sammenpisket æg og bag dem i 12-15 minutter i midten af ovnen, til de er lettere gyldne, gennembagte og sprøde.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
- Nyd med et lag koldt smør eller spis dem som de er.
Afternoon tea med lækre engelske scones med chokolade
Chokoladescones hører for mig under kategorien afternoon tea, da scones er en klassisk britisk spise. Det er dog vist mere et amerikansk fænomen at komme chokolade i, men drønlækkert smager det – også til en kop te.
Scones kommer oprindeligt fra Skotland og er populært i hele Storbritannien. Normalt forbinder vi dem her i Danmark med chokolade, da det jo er chokoladescones, man kan købe i rundt omkring i bagerforretningerne. De klassiske engelske scones er uden.
Dagens opskrift på chokolade-snaskede og smør-bløde scones, som er baseret på mine engelske scones – og om du er til chokolade eller ej, smager scones skønt! Du kan også tjekke mine blåbærscones.
Scones med kærnemælk og chokolade
Ligesom min opskrift på klassiske scones, er mine chokoladescones bagt med kærnemælk.
Den eneste forskel på de to opskrifter er sådan set, at der tiføjes chokolade til dejen. Brug din yndlingschokolade, men vælg gerne en af god kvalitet, da det er let at smage forskel på kvaliteten af chokolade. Jeg bruger mørk chokolade, men de kan også sagtens bages med lys chokolade.
Læs også: Flere opskrifter på bagværk med kærnemælk.
Opskrift på nemme chokoladescones
Engelske scones med chokolade er ultra nemme at bage. De tørre ingredienser skal først blandes sammen, hvorefter du smuldrer smør og tilsætter æg. Det er vigtigt at smørret smuldres helt, hvis du vil ramme den autentiske scones konsistent. Tilføjer du smørret i større chunks får du i stedet et stykke bagværk, der har konsistens som amerikanske biscuits – de minder meget om scones, men er ikke det samme.
Læs også mere inspiration til bagværk med chokolade: Chokolademuffins og intens brownie.
Til sidst samles dejen med kærnemælk og mælk, og chokoladestykker tilsættes. Det er desuden vigtigt, at der ikke røres for meget i dejen, da dine scones ellers bliver kompakte. Med denne opskrift er vi ude efter lette og luftige scones, så vær forsigtig med æltningen!
Forming af firkantet scones
Scones formes lettest ved hjælp af en udstikker for runde scones, eller du kan rulle dejen ud til et rektangel og skære firkanter ud af dejen. Det kommer altså an på, hvilken form du foretrækker.
Til sidst skal sconesne bare bages og ha’ lov at køle en lille smule af, så tandsmørret ikke smelter øjeblikkeligt.