Annonce

Brownie

Brownies

Brownies med chokolade er en velkendt klassiker. I denne amerikanske chokoladekage er der hverken sparet på chokoladesmagen, sødmen, tyngde eller intensitet. Brownies smager godt som de er, men kan også nydes med masser af vaniljeis til.

Brownies serveres ofte som små kvadratiske stykker, og de er oplagte at nyde til festlige lejligheder som fx til fødselsdage eller bare til dessert på en almindelig hverdag. 

Hjemmelavede brownies er uden tvivl bedst, og de er heldigvis nemme at bage. Brownies er også en klassiker i hjemmebageriet hos mig, så det er efterhånden på tide, at jeg deler min opskrift på verdens bedste brownies med jer.

fudgy brownie

Brownie

Hjemmebagte brownies med en intens chokoladesmag og valnødder. Få en god og nem fudgy brownie opskrift her med chokolade, kakao og nødder.
4,80 fra 5 stemmer
Antal: 16 stykker
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Noter

TIP:
  • Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet eller i køleskabet, indpakket.
  •  Brownien kan fryses ned!
  • Opskriften kan fordobles. 

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til 170° varmluft.
  • Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme, under omrøring.
  • Pisk æg og sukker sammen i et par minutter til en let og luftig masse. Vend forsigtigt smør-chokoladeblandingen i æggemassen. 
  • Sigt kakaopulver, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver i dejen og rør den til den er ensartet. Vend valnødder og et nip flagesalt i. 
  • Beklæd en bradepande, ca. 22 × 32 cm med bagepapir og hæld dejen i formen. Drys med lidt ekstra flagesalt. 
  • Bag brownien i ca. 35-40 minutter. Brug en kødnål eller gaffel til at tjekke om den er bagt, men med en smule blød midte. Kagen må nemlig gerne være en anelse underbagt.
  • Lad den afkøle i formen, før der skæres af den – gerne natten over. Sæt den evt. på køl når den er afkølet, da den er ekstra god når den har sat sig. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En klassisk amerikansk brownie med chokolade 

Min brownie opskrift er stærkt inspireret af de amerikanske opskrifter, og den indeholder derfor både chokolade og kakaopulver. Det er en klassisk bradepandekage, som sagtens kan laves dagen før. Denne brownie kage er nemlig dejlig svampet, og den har derfor godt af at sætte sig lidt – gerne til næste dag. Her vil smørret og chokoladen have sat sig, og brownie kagen vil derfor være mindre snasket. Foretrækker man den snaskede version, skal man huske at tage et stykke, imens kagen stadig er lun.

Hvis man er på udkig efter en lækker men nem kage til mange mennesker, så kan jeg bestemt anbefale min fudgy brownie opskrift.

Læs også: Hvis du elsker en god intens smag fra chokolade, er opskriften på disse chokolademuffins med frosting virkelig lækre.

amerikansk brownie

fudgy chokoladebrownie

Opskrift på nem brownie med valnødder 

Det er heldigvis nemt at lave verdens bedste brownies fra bunden. Selve dejen til en brownie er ikke mere kompleks end en almindelig chokoladekage, der er bare skruet op for chokolademængderne.

Jeg kan godt lide at lave min chokolade brownie med valnødder i. Du kan dog sagtens benytte andre nødder, som du har liggende derhjemme, fx mandler eller hasselnødder. 

Når brownie kagen er blevet bagt, kommer jeg den i køleskabet, mens den stadig er lun. Her lader jeg den blive natten over. Herefter er den klar til servering. Du kan servere dine brownies som de er, med nogle friske bær eller evt. med en god hjemmelavet vaniljeis til. Du kan også lave en karamel brownie, fx dulche de leche

Sådan laver du verdens bedste brownie 

Denne brownie opskrift starter med, at smør og chokolade smeltes i en gryde. Herefter piskes æg og sukker sammen og vendes med smør-chokoladeblandingen. Herefter tilføjer man de øvrige ingredienser som kakaopulver, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver sigtes i.

Tilsæt derefter valnødder og flagesalt og vend det god i dejen. Når brownie dejen er vendt godt sammen, kommer du den i en bradepande, ind i ovnen og voila – så har du verdens bedste brownies!

Prøv også: Verdens bedste gateau marcel, som er en skøn intens chokoladekage som du bare MÅ prøve! Eller den lækre og luftige chokolademousse med hasselnødeknas og bær. Også en sikker vinder!

Fudgy og lækker chokoladebrownie med flagesalt 

Jeg har en stor forkærlighed for chokolade. Derfor er jeg er også svært glad for chokolade brownies. Jeg har prøvet mange forskellige brownies gennem årene, men dette er uden tvivl den bedste brownie, jeg har smagt, og det er derfor også mit bud på den bedste brownie opskrift. Denne brownie er fudgy i konsistensen, og så er den dejlig nem at lave.

Da chokolade er hovedattraktionen i denne brownie, bruger jeg en chokolade af god kvalitet. Jeg bruger selv den økologiske 70% chokolade fra Valrhona, men du kan sagtens bruge din egen foretrukne chokolade – eventuel en med mindre kakao, hvis kagen skal være mindre intens. 

Når du bager dine brownies, må de gerne være til den underbagte side. På den måde bliver de nemlig mere snaskede og fudgy. Et tip er at drysse toppen af dine brownies med flagesalt. Du behøver ikke mere end et lille nip, men salten skaber en god balance til den ellers intense chokoladesmag. Det er lidt ligesom, når man tilføjer salt til karamel. 

bedste brownies opskrift

Gode tips til at lave de bedste brownies

Du får lige et par tips med på vejen til browniebagningen: 

  • Fryseegnet: Du kan sagtens fryse brownies ned. Du kan derfor roligt lave dobbeltportion og gemme halvdelen i fryseren til næste gang, den søde tand melder sig. 
  • Opbevar i køleskab: Brownies har bedst af at blive opbevaret i køleskabet, da kagen ellers bliver tør.
  • Hold øje med bagetiden: Den angivne bagetid i opskriften er kun vejledende. Bagetiden afhænger nemlig af din ønskede konsistens og desuden af din ovn. 
  • Romkugler: Lav evt. resterne om til de lækreste romkugler.  

Se vores andre nemme og gode opskrifter på bradepandekager.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments