Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Chokolademousse med hasselnøddeknas og bær

Gå til opskrift Udskriv
chokolademousse

En opskrift på chokolademousse burde være landet på min hjemmeside for længe siden, fordi det er en så skøn klassisk dessert – gerne med et drys knas og/eller chokoladespåner samt et udvalg af friske bær. Jeg mener, hvem nyder ikke at slutte et dejligt måltid af med en luftig og skøn mousse med en intens smag af chokolade?  

Chokolademousse laves oftest med pisket æggehvider eller flødeskum og konsistensen kan variere meget. I min opskrift finder du både æggehvider og fløde. Man kan lave chokolademoussen meget let og luftig mousse eller en mere cremet og tung – det afhænger meget af den teknik man arbejder ud fra. 

Det er supernemt at lave en chokolademousse – nemmere end du måske tror. Det er faktisk nok én af de nemmeste dessertopskrifter du kan lave, og tilmed en af dem, du kan lave i god tid. 

Prøv også: Hvis du er vild med desserter i glas, kan jeg også anbefale dig at prøve min opskrift på citronfromage.

Nem og lynhurtig chokolademousse

Det er hurtigt at bikse sådan en dessert her sammen, det er kun ventetiden der er den længste proces. Jeg bruger næsten altid en chokolade med et kakaoindhold på mellem 60-65 %, så den ikke er alt for bitter. Nogle foretrækker chokoladesmagen mere intens og kraftig, og så skal du op i en +70 % chokolade. Du kan også bruge fx hvid chokolade eller mælkechokolade. 

Generelet kræver desserten få ingredienser, og de er tilmed lettilgængelige. Jeg har desuden lavet hasselnøddeknas til at drysse ovenpå, og det er også nemt at lave. Det er superlækkert med noget sprødt til den luftige mousse. Og de friske og syrlige/søde blåbær og hindbær smager fantastisk i kombination med chokoladen. Prøv begge dele – jeg er sikker på, at du og dine medspisere vil elske det! 

Sådan laver du en luftig chokolademousse uden husblas

Nogle vælger at komme husblas i opskriften, men det er slet ikke nødvendigt. Det klarer æggehviderne og fløden fint. 

Moussen laves meget simpelt: Æggeblommerne skal piskes med sukker til en cremet æggesnaps, og derefter vendes med smeltet chokolade. Æggehvider piskes også stive og vendes med sammen med letpisket flødeskum. Det er supernemt og til sidst skal moussen bare på i ønskede glas og sættes på køl. Efter minimum 3 timer har du en skøn luftig chokolademousse, klar til pynt af friske bær og hasselnøddeknas – eller hvad du man nu lyster. 

luftig chokolademousse

chokolademousse uden husblas

Opskrift på klassisk chokolademousse 

Som skrevet, så er det virkelig både nemt og hurtigt at lave chokolademousse. Jeg laver min mousse med æggehvider, sukker, en smule fløde og selvfølgelig en god chokolade. Der må ikke spares på de gode råvarer, særligt ikke chokoladen – den er trods alt det bærende element. Jo bedre chokolade du bruger, desto bedre dessert. 

TIP: Overvej at bruge en chokolade med en procent mellem 60-65, så desserten ikke bliver alt for bitter – medmindre du selvfølgelig foretrækker det.

Du kan se opskriften her som en grundopskrift, og derfra selv tilsætte smagsgivere som fx appelsinsaft- eller skal, et shot espresso eller syltetøj. Mulighederne er mange og det er kun din fantasi og smagsløg der sætter grænsen. Men tænk på, hvad går godt i kombination med chokolade. 

Få opskriften på luftig chokolademousse her:

Reklamelinks er markeret med*
chokolademousse opskrift

Chokolademousse

Chokolademousse er en skøn dessert, som er nem at lave. Du kan lave den dagen før og være i god tid.
4,67 fra 6 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
Ventetid3 t
I alt3 t 25 min

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade*
  • 6 stk æggeblommer
  • 100 g sukker*
  • 3 stk æggehvider
  • 150 ml fløde

Hasselnøddeknas

  • 30 g hasselnødder*
  • 75 g flormelis*
  • 20 g smør
  • 25 g æggehvider

Køkkenudstyr

  • Dessertglas
  • Elpisker*
  • Vandbad

Fremgangsmåde

Hasselnøddeknas

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Hak hasselnødderne fint.
  • Rør dem sammen med de resterende ingredienser til en homogen masse. Bedst hvis smør er blødt!
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og smør massen herpå. Bages i ca. 8-10 minutter til det er lettere gyldent. Lad det afkøle og bræk det i småstykker.

Chokolademousse

  • Hak chokolade og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
  • Æggeblommer piskes med sukker til en cremet æggesnaps. Vend med den smeltede chokolade.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokolademassen.
  • Pisk fløde til en let skum og vend den med.
  • Kom moussen i fire glas, så det passer til ønsket mængde. Jeg brugte glas på ca. 160 ml og havde en lille portion tilovers.
  • Dæk glassene til og stil dem på køl i minimum 3 timer. Gerne natten over.
  • Pynt chokolademoussen med hasselnøddeknas og friske bær efter ønske. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Chokolademousse er den perfekte dessert

Chokolademousse er en meget nem dessert at lave og den kræver meget få ingredienser eller køkkentid. Derudover er det en af de desserter, som man kan forberede fra morgenstunden eller dagen forinden – det gør blot chokolademousse endnu mere attraktiv, hvis man nu gerne vil være i god tid til en gæstemiddag eller til nytårsaften. Og hvis du også gerne vil være i god tid med stykker af kransekage, kan du også lave den på forhånd.

Faktisk er de et must at lave den et par timer i forvejen, da desserten skal have lov at sætte sig ordentligt. Jeg portionsanretter min chokolademousse i fine små glas på forhånd, så jeg kun lige skal pynte dem med friske bær, inden servering. Det må da siges at være nemt og hurtigt! Et andet godt tip er at bruge chokolademoussen ovenpå verdens bedste brownies, som du også kan bage dagen før.

Prøv også: Gateau marcel der består af en halv bagt chokolademasse og en luftig chokolademousse på toppen.

chokolademousse med chokolade

chokolademousse opskrift

bedste opskrift chokolademousse
Kategorier - Søde sager
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Rabarbermazarin tærte med sirup

Rabarbertærte med marcipan

Rabarbergrød med vanilje

Rabarbergrød med vaniljeskum

klassiske pandekage opskrift

Klassiske pandekager – grundopskrift

Påskekage - rugbrødslagkage med appelsin og hvid chokolade

Påskekage – rugbrødslagkage med appelsin og hvid chokolade

Opskrift på æblemuffins og revet æble

Æblemuffins med marcipan og æblesmør

Rabarberkage med mandler

Sund rabarberkage med mandler

brunkager med pistacienødder

Brunkager med pistacienødder

julevafler

Julevafler med kirsebærskum

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK