Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Chokolademousse
Chokolademousse er en skøn dessert, som er nem at lave. Du kan lave den dagen før og være i god tid.
4,56
fra
9
stemmer
Antal:
4
Personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
15
minutter
min
Ventetid
3
timer
t
I alt
3
timer
t
25
minutter
min
Ingredienser
200
g
mørk chokolade
6
stk
æggeblommer
100
g
sukker
3
stk
æggehvider
150
ml
fløde
Hasselnøddeknas
30
g
hasselnødder*
75
g
flormelis
20
g
smør
25
g
æggehvider
Køkkenudstyr
Dessertglas
Elpisker*
Vandbad
Fremgangsmåde
Hasselnøddeknas
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Hak hasselnødderne fint.
Rør dem sammen med de resterende ingredienser til en homogen masse. Bedst hvis smør er blødt!
Beklæd en bageplade med bagepapir og smør massen herpå. Bages i ca. 8-10 minutter til det er lettere gyldent. Lad det afkøle og bræk det i småstykker.
Chokolademousse
Hak chokolade og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
Æggeblommer piskes med sukker til en cremet æggesnaps. Vend med den smeltede chokolade.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokolademassen.
Pisk fløde til en let skum og vend den med.
Kom moussen i fire glas, så det passer til ønsket mængde. Jeg brugte glas på ca. 160 ml og havde en lille portion tilovers.
Dæk glassene til og stil dem på køl i minimum 3 timer. Gerne natten over.
Pynt chokolademoussen med hasselnøddeknas og friske bær efter ønske.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk