Annonce

Gateau marcel

Gateau marcel kage opskrift

En klassisk opskrift på gateau Marcel manglede på bloggen, så den opskrift får I nu! Den er god året rundt – den kan serveres om sommeren, til jul, til nyår, til middagsselskaber eller bare en helt almindelig søndag. 

Til dig, der ikke kender gateau Marcel, så er det en chokoladebombe af en kage, der ikke indeholder mel og hvor kun halvdelen af dejen bages – den anden halvdel forbliver en cremet mousse. Gateau Marcel er glutenfri, fryseegnet og så smager den helt vildt meget af chokolade. 

En klassisk god gateau Marcel

Gateau Marcel er en chokoladekage af fransk oprindelse, som er opfundet af den franske stjernekok Michel Michaud. Michel Michaud har været med til at bringe fransk cuisine til Danmark, og han tog også denne kage med sig – det skal vi altså være taknemlige for, for kagen er vitterligt perfekt. 

I bunden minder den lidt om en brownie, i midten er der en fløjlsblød mousse og på toppen kakaopulver og chokoladeflager. Man kan selv lave chokoladeflager med en tyndskræller eller en skarp kniv eller du kan købe dem. Kan du heller ikke få nok af desserter med chokoloade? Så tjek min opskrift ud på den lækreste og luftige chokolademousse.

Gateau marcel kage

Gateau marcel

Opskrift på fransk chokoladekage uden mel

Da Michel Michaud arbejdede på kagen, var hele målet at lave en glutenfri kage. Min version af gateau Marcel er selvfølgelig også uden mel. Navnet på kagen er helt naturligt, hvis man tager kagens franske oprindelse i betragtning. Gateau betyder nemlig kage – og Marcel er navnet på Michel Michaud’s far. 

Det sværeste ved opskriften er at ramme konsistenserne helt rigtigt. Det kan nemlig godt være lidt tricky at blande den smeltede chokolademasse sammen med æggehviderne. Her er det altså bare vigtigt at være forsigtig – du må endelig ikke slå luften ud af æggehviderne. Brug derfor gerne en dejskraber til at vende hviderne i og ikke et piskeris.

Gateau marcel

Gateau marcel

Gateau marcel kage er en skøn dessert, som består af en halv bagt kage og halv mousse! Opskriften er super nem, og så er den glutenfri, da der ikke er mel i kagen. 
5 fra 2 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Kagen

  • 125 g mørk chokolade*
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 5 stk æggehvider
  • 4 stk æggeblommer

Noter

Tip: Hvis du kan lide smagen af orange kan du med fordel rive lidt appelsinskal ned i chokolademassen. 

Fremgangsmåde

  • Smelt chokolade, smør og sukker sammen over et vandbad eller i en lille kasserolle ved svag varme.
  • Piskes æggehviderne stive, når chokolademassen er smeltet.
  • Kom æggeblommerne i chokolademassen og rør grundigt rundt. Tilsæt de piskede æggehvider lidt ad gangen. Det er vigtigt at man ikke pisker i massen, men langsomt vender hviderne med chokolademassen.
  • Kom halvdelen af massen i en smurt springform, drysset med sukker (ca. 22 cm i diameter) og bag den i 25 minutter ved 175 grader varmluft. Lad den køle af, og kom den resterende masse i formen og kom den på køl i minimum 2 timer.
  • Drys med kakaopulver samt chokolade revet til flager lige inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til gateau Marcel

Det næstsværeste er nok faktisk at skære kagen. Men her kommer et lille tip. Brug en stor, skarp kniv og kom den i varmt vand, inden du skærer hvert stykke. Så får du nemlig et pænt stykke.

Og hvad med tilbehør til sådan en lækker chokoladekage? Vil du holde det helt enkelt, servér da en god vaniljeis til – gerne hjemmelavet. Ellers fungerer friske bær eller en bærcoulis, som fx hindbærculis, også rigtigt godt som tilbehør til gateau Marcel. 

Kan kagen fryses?

Ja, gateau Marcel er fint fryseegnet. Hvis jeg vil fryse min kage, gør jeg det altid i springformen. Kagen kan nemlig skæres når den er frossen, så du kan derfor skære de stykker du nu skal bruge, lade dem tø lidt op på en tallerken og beholde resten af kagen i fryseren. 

Hvis kagen fryses, er der en lang holdbarhed. Hvis den ikke fryses, er kagens holdbarhed omkring 2-3 dage. 

Gateau marcel glutenfri
fransk chokoladekage uden mel

Gateau marcel opskrift

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments