Frugtsalat med råcreme

vaniljecreme og frugtsalat med flødeskum og æggesnaps

Frugtsalat med råcreme er en skøn og frisk klassiker af en dessert, der består af forskellige stykker frugt blandet med en cremet og fyldig vanilje råcreme. Og så skal der selvfølgelig hakket mørk chokolade på toppen. 

Mange kender det sikkert også som abemad, fordi desserten jo netop bare består af frugt. Frugtsalat med råcreme er god året rundt, men den er selvfølgelig særlig god om sommeren, hvor man kan bruge sæsonens frugt og bær – blommer, æbler, pærer, jordbær osv. Om vinteren er det oplagt at bruge de mere tropiske frugter – appelsiner, banan, klementiner, ananas, mango osv. 

Gammeldags frugtsalat er en super nem dessert at lave.

Sådan laver du verdens nemmeste råcreme til frugtsalat

Jeg laver altid en gammeldags råcreme til frugtsalat. Det synes jeg nemlig er den bedste slags creme til frugtsalat, og det er nok også den klassiske hos mange. Det er altså en traditionel opskrift med æggesnaps bestående af æg, vanilje og sukker, som vendes sammen med flødeskum. 

Jeg tilsætter vanilje i form af en vaniljestang, så det bliver en ægte vanilje råcreme. Men du kan også sagtens lave din råcreme med vaniljesukker. 

Hvis du ikke er til det søde eller synes frugterne er rigelig søde, kan du sagtens komme mindre sukker i æggesnapsen. Det giver også en mere sund frugtsalat. 

Det er altså en nem råcreme, og vi kan nok også blive enige om, at det at skære frugt i stykker heller ikke gør desserten svær. Desuden kan man lave en kæmpe portion, så gammeldags frugtsalat med råcreme er en god dessert til mange mennesker. Og meget børnevenlig!

nem råcreme med vaniljesukker til frugtsalat

Opskrift på lækker frugtsalat med råcreme og chokolade

Til denne opskrift på frugtsalat med råcreme bruger jeg pære, banan, vindruer og æble. Jeg kunne også sagtens finde på at tilsætte appelsin eller kiwi. Det er helt op til dig, hvilke stykker frugt du putter i. Der kan være lidt forskellige meninger om, hvad der skal i en traditionel frugtsalat, men heldigvis er det svært at gå galt i byen med frugt. 

Udover frugt laver jeg min frugtsalat med fløde i form af en lækker og nem råcreme med vaniljesukker. Man kan selvfølgelig også bare købe en vaniljecreme, meeen som jeg ofte siger, så er den hjemmelavede altså bare bedst. 

Og sidst men ikke mindst drysser jeg med chokoladestykker af mørk chokolade på toppen. Mums. 

gammeldags frugtsalat med råcreme

Frugtsalat med råcreme

Hjemmelavet frugtsalat med råcreme smager dejligt. Klargør dine favoritfrugter og servér dem i små skåle med råcreme og hakket chokolade.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Frugtsalat

  • 2 stk bananer
  • 2 stk pærer
  • 2 stk æbler
  • 50 stk vindruer

Råcreme

  • 3 stk æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 200 ml fløde

Desuden

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Frugtsalat

  • Skær banan i skiver, æbler og pærer i tern og halver halvdelen af vindruerne. Kom det i en skål og mix det forsigtigt sammen.

Råcreme

  • Pisk æggeblommerne, sukker og kornen fra en vaniljestang sammen til en luftig æggesnaps.
  • Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med æggesnapsen. Kom råcremen i en skål til du skal bruge den – sæt den gerne på køl ind til da.
  • Hak chokoladen groft.
  • Servér frugtsalat med råcremen og drys med hakket mørk chokolade.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Inspiration til andre dessert opskrifter: Klassiske pandekager eller citronfromage.

Gode tip til den bedste gammeldags frugtsalat med råcreme

Selvom det er nemt at lave frugtsalat, så er der alligevel nogle tips jeg lige vil give med videre, så du får en endnu bedre frugtsalat: 

  • Tænk i sæson og/eller vælg din yndlingsfrugter. Frugterne er jo basen for frugtsalaten, så det er vigtigt, at det spiller. 
  • Lav råcremen lige inden servering eller senest et par timer før brug, så bliver den nemlig bedst. Opbevar den på køl indtil servering, hvis du laver den før. 
  • Pas på ikke at piske fløden for meget, for ellers kan du risikere at råcremen skiller, når flødeskum og æggesnaps blandes sammen.
  • Frugt og råcreme er lækrest serveret hver for sig. Frugten kan let smatte ud, hvis du rører for meget i det, og derfor vil jeg anbefale at servere frugtsalaten med råcreme som tilbehør i stedet for at blande det sammen på forhånd. Så holder det sig også bedre, hvis der er rester. 
  • Vælg mørk chokolade – bitterheden passer nemlig godt til de søde frugter og råcremen. Brug dog lys, hvis du foretrækker, eller server begge dele. 
  • Hvis du har vaniljecreme til overs, kan det fryses ned i små muffinsforme = mindre madspild! 
opskrift frugtsalat med råcreme og chokolade

gammeldags frugtsalat med råcreme

nem opskrift frugtsalat med råcreme
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments