Søde og salte opskrifter med æble
Æble kan bruges til SÅ mange forskellige ting. Æbler hører til både i de salte køkken og i det søde, og personligt elsker jeg at lave mad med æbler!
I det salte køkken bruger jeg tit æbler i salater. Det er en virkelig god måde at tilføje sødme til en salat, og jeg synes en af de bedste eksempler på dette er spidskålssalat med æble. Det smager altså bare så godt! Æble passer også godt sammen med fintsnittet fennikel og grønkål.
Udover at spise æbler friskt i salater, så kan frugten også sagtens tåle at blive tilberedt. Det er et must i fx boller i karry at søde med et æble og derudover bruger jeg også tit frugten i dahl og græskarsuppe. Generelt hvis en ret mangler lidt sødme, så kan du tilføje et æble og tilberede det med de øvrige ingredienser.
Hvornår er æbler i sæson?
Æbler er i sæson om efteråret og i løbet af vinteren – fra august til maj. Det afhænger dog meget af hvilken sort, du er ude efter.
Nogle æbler er sommeræbler, fx Discovery og Gråsten. Langt de fleste danske æbler er dog modne i løbet af efteråret. Det gælder både det fantastiske spiseæble Ingrid Marie og det klassiske madæble Belle de Boskoop. Om vinteren og indtil april er det Jonagold-sorten, der er moden. Dette æble er godt til både madlavning og som spiseæble.