Bailey is med chokoladesauce

opskrift på Bailey is

Den her opskrift har jeg virkelig glædet mig til at dele. Jeg har nemlig testet den igen og igen for at ramme den helt perfekte konsistens, smag, intensitet … og den er blevet SÅÅÅÅ god! Opskriften lyder selvfølgelig på hjemmelavet Baileyis med en intens smag af Baileys!

Hjemmelavet is med Bailey smag – lavet på ismaskine!

Når du har smagt den her is med baileysmag, så lover jeg dig for at du har lyst til at skifte den flydende bailey ud med Bailey is hver gang. Det er seriøst så lækkert. Konsistensen er cremet, der er masser af styrke i smagen, og så er det altså en nem opskrift – især hvis du har lavet is før. 

Jeg laver min Bailey is på ismaskine, da det giver det bedste, fluffy resultat.

Bailey isdessert

Nem opskrift på Bailey is

Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Der er nemlig ikke bailey i isen, men derimod nogle af de ingredienser, som får Bailey til at smage som Bailey. Jeg prøvede at lave is med Bailey, men synes simpelthen ikke at smagen kom nok med. Derfor er jeg tyet til cognac, kahlua og kaffe. 

Alkoholen gør isen mindre sød – endnu en grund til at det er en rigtig voksenis. Og en rigtig god grund til at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert!

Bailey-is laves på ismaskine. Ismassen kan laves dagen før, hvis du vil servere en helt friskrørt baileyis til dessert. Når din bailey-is er kørt færdig på maskinen, skal den dog gerne have et par timer i fryseren for at sætte sig helt.   

Bailey is

Bailey is

Hjemmelavet Bailey is med en intens smag af Baileys! Opskriften er lavet med cognac, kahlua og kaffe. Jeg servere med en hjemmelavet chokoladesauce og stykker af nougat.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse45 minutter
Frysetid4 timer
I alt5 timer 10 minutter

Ingredienser

Bailey is

  • 250 ml sødmælk
  • 250 ml fløde
  • 5 stk æggeblommer
  • 90 g sukker
  • 8 g instant kaffe
  • 50 ml cognac
  • 30 ml kahlua

Chokoladesauce

Desuden

  • 100 g nougat

Noter

  • Tip! Du kan sagtens udelade sauce + nougat, og i stedet hakke lidt mørk chokolade og servere til. Eller komme en kugle i varm kaffe. 

Fremgangsmåde

Bailey is

  • Tip! Vil du vil være i god tid, så kan du sagtens lave din ismasse dagen før du vil køre den på maskinen.
  • Bring sødmælk og fløde til lige under kogepunktet – lige under 100°C. Tag herefter af blusset. Lad den afkøle ca. 5 minutter.
  • Pisk æggeblommerne og sukker til en luftig æggesnaps. 
  • Kom først et par spiseskeer af den varme mælke-fløde-blanding op i æggesnapsen og rør det rundt. Kom nu det resterende i under kraftig piskning.
  • Hæld nu hele sammenpiskede blanding tilbage i gryden og rør Instant kaffepulver, cognac og kahlua i massen. Varm hele massen op til ca. 82°C ved lav varme, så det ikke brænder på! Rør derfor jævnligt i gryden undervejs. Jeg rører altid med en dejskraber. 
  • Køl ismassen ned i køleskabet, minimum 2-3 timer – gerne mere så den er helt kold. Når ismassen er helt kølet ned, er den klar til at blive kørt på ismaskinen. Kør ismassen på maskinen til den er klar.
  • Kom baileyisen i en form, fx en aflang kageform på ca. 1-1,5 L, og kom isen på frys i minimum et par timer til den har sat sig – gerne til næste dag.

Chokoladesauce

  • Hak chokoladen i mindre stykker.
  • Kom fløden i en gryde med chokoladestykkerne og lad det smelte ved lav varme. Rør jævnligt i saucen til den er tyknet en smule. 
  • Servér den lune chokoladesauce over isen når den kommer fra frost – enten på hele isen eller når den er serveret.
  • Top med stykker af nougat (kan udelades).
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til opskriften

Hjemmelavet baileyis er en ny yndlings isdessert herhjemme. Den er nem at lave og rammer altså bare helt rigtigt. Hvis du foretrækker, kan du udelade chokoladesauce og nougat på toppen, men i stedet bare hakke lidt mørk chokolade og drysse på. Det er simplere og næsten lige så godt. 

Du kan også bruge bailey is i kaffen. Ja, prøv at komme en kugle i varm kaffe, det er altså en lækker oplevelse!

Hvis du er lige så vild med hjemmelavet is og isdesserter som mig, så finder du mange gode opskrifter på hjemmelavet is på bloggen. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments