Panna cotta med jordbær
Panna cotta er en skøn, italiensk dessert, som smager af vanilje og minder om en slags budding. Panna cotta er super simpelt at lave, og så kan det serveres til mange anledninger – det smager så dejligt.
I min opskrift serverer jeg panna cotta i glas med en jordbærgelé, og de rød-hvide farver gør desserten oplagt at servere til fødselsdag. Men du kan også sagtens servere det til nytår, til en brunchbuffet eller bare for middagsgæster en helt almindelig aften.
Servér Panna cotta med jordbær i glas som dessert
Det skønneste ved den her dessert – udover smagen – er at den kan laves dagen før! Vanilje panna cotta med jordbær serveres nemlig så fint som dessert i glas. Du kan derfor lave dem helt klar dagen før, og så bare opbevare de små glas på køl. Så er desserterne også portionsanrettet, og det gør det bare endnu mere nemt at have med at gøre.
Når du har mange ting at se til i køkkenet, er det perfekt med sådan en dessert, som er nem at forberede. Servér den som en del af en gæstemiddag eller endda som dessert til nytår.
Læs også: Citronfromage i glas
Opskrift på nem jordbær panna cotta
Panna cotta med jordbær er virkelig nemt at lave. Min opskrift består af to dele – selve panna cottaen og en jordbærgelé.
Panna cottaen laves ved at bringe fløde og sukker i kog, så sukkeret opløses. Så tilsættes husblas, som får flødemassen til at sætte sig, så hæld din panna cotta i glas, mens det stadig er lunt.
Jordbærgelén laves også med husblas, og jordbærrene skal ligeledes op at koge med sukker og citron.
Når panna cottaen har sat sig, kan du altså hælde jordbærsaften ovenpå, og så ellers bare vente til det hele har sat sig. Giv det gerne 2 timer i køleskabet, men længere er også fint.
Panna cotta med jordbær
Ingredienser
Panna cotta
- 3 stk husblas
- 500 ml fløde
- 50 g sukker
- 1 stk vaniljestang
Jordbærgele
- 1 stk husblas
- 200 g frosne jordbær
- 50 g sukker
- 75 ml vand
- 1 stk citron
Fremgangsmåde
Panna cotta
- Kom husblasen i koldt vand.
- Kom fløde og sukker i en gryde.
- Skrab vaniljekornene ud fra vaniljestangen og tilsæt dette til gryden. Bring det til kogepunktet. Når sukkeret er opløst, vrides de 3 blade husblas fri for vand og tilsættes flødemassen.
- Kom flødemassen igennem en sigte og kom det i to glas. Stil på køl i ca. 1 time.
Jordbærgele
- Sæt husblasen i vand.
- Kog jordbær, sukker, vand og saften fra citronen sammen. Sigt jordbær fra så du kun har en saft (gem evt. jordbærrene til morgenmaden oven på yoghurt). Tilsæt husblas.
- Når panna cottaen har sat sig, hældes jordbærsaften ovenpå og det hele sættes i køleskabet i ca. 2 timer.
- Server evt. med friske jordbær.
Spørgsmål og tips til opskriften på vanilje panna cotta
Hvad er panna cotta?
Ja, hvad er panna cotta egentlig? På italiensk betyder panna cotta kogt fløde, og det er sådan set, hvad desserten er. Fløde koges op og tyknes med gelatine. Meget simpelt.
Desserten kommer fra den norditalienske region Piemonte, hvor panna cotta er en traditionel dessert. Her kommer man til tider også rom eller marsala i flødemassen, så hvis du har lyst til at peppe desserten lidt op, er der rigelig mulighed for leg.
Kan man bruge andre bær end jordbær?
Sagtens. Du kan fx bruge ribs eller hindbær. Du kan også udelade geléen og blot servere panna cottaen som en nem og enkel vanilje panna cotta. Fx blot med friske bær til.