Annonce

Hindbærtrifli med rugbrødsknas og hindbær-mascarponecreme

sommertrifli med hindbær

Her kommer en dejlig sommerdessert, nemlig hindbærtrifli, der laves med et sødt og syrligt lag hindbærkompot, et cremet lag af hindbær-mascarpone og med crunchy rugbrødsknas. 

Denne opskrift på hindbærtrifli byder altså på noget syrligt, noget sødt, noget blødt og noget knasende. Og så er desserten så fin og lyserød og med pynt af friske hindbær! Det er en perfekt afslutning på en dejlig sommermiddag. 

hindbærtrifli opskrift

Opskrift på hindbærtrifli med mascarponecreme og rugbrødsknas

Trifli med hindbær består af tre forskellige komponenter – en hindbærkompot, rugbrødsknas og en hindbær-mascarponecreme. De tre elementer er som lag i en lagkage, der puttes i glas og bliver til en dessert, der har det hele. 

Start med at lave hindbærkompotten. Den består af frosne hindbær som koges op med sukker og vanilje og så skal stå og simre i 20 minutter. Min hindbærtrifli er altså en trifli med frossen frugt, og er du ikke til hindbær, kan du bruge præcis samme opskrift og bare skifte ud med andre frosne bær. 

Hindbær-mascarponecremen laves på en blanding af fløde og den italienske mascarpone-ost – den, der også bruges til at lave tiramisu. Mascarpone-cremen får sin bløde, lyserøde farve ved at piske lidt af hindbærkompotten i samt lidt sukker og vanilje. 

Inspiration til flere opskrifter med hindbær: Hindbærsmoothie og sunde muffins med hindbær.

sommerdessert med hindbær

Hindbærtrifli

En nem, lækker og lynhurtig hindbærtrifli lavet med frosne hindbær, der koges ind til en syrlig kompot. Kompotten lægges i lag med en hindbær-mascarponecreme og rugbrødsknas. En perfekt frisk og sommerlig dessert.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse2 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt37 minutter

Ingredienser

Hindbærkompot

Rugbrødsknas

Hindbær-mascarponecreme

Pynt

 • 100 g friske hindbær

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Hindbærkompot

 • Optø hindbær og kom dem i en gryde med sukker samt kornene fra en vaniljestang og den flækkede vaniljestang der er tilbage.
 • Lad det hurtigt koge op og lad det herefter simre i 20 minutter ved middelvarme. Smag kompotten til med lidt citronsaft og evt. mere sukker, hvis du synes den er for syrlig. Lad kompotten afkøle.

Rugbrødsknas

 • Tænd ovnen på 180° varmluft.
 • Skær rugbrød i små tern og kom dem derefter i en foodprocessor med mandler og sukker. Blend det groft.
 • Fordel rugbrødsblandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 minutter, eller til det er helt sprødt – rør undervejs, så afbagningen bliver godt fordelt.
 • Lad rugbrødscrunchen afkøle.

Hindbær-mascarponecreme

 • Fløde og mascarpone røres godt sammen. Tilsæt kornene fra en vaniljestang og sukker og rør til der ikke er nogen klumper fra mascarponen.
  Pisk alle ingredienserne sammen til du har en luftige creme – pas på med ikke at piske for meget, så cremen skiller. Vend 4 spsk af hindbærkompotten i, så du får en fin pink creme.

Hindbærtrifli

 • Find fire mellem størrelse glas og læg en bund af hindbærkompot, dernæst rugbrødscrunch og så mascarponecremen. Gentag og pynt af med friske bær.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sommerlig trifli med frosne og friske hindbær

Hindbær er et fantastisk sommerbær, der indeholder utrolig meget smag. Der skal bruges 500 g hindbær til kompotten, og da jeg ikke synes det gør den store forskel smagsmæssigt om man bruger frosne eller friske hindbær, laver jeg min trifli med frossen frugt. I stedet gemmer jeg de friske hindbær til at pynte den dejlige, sommerlige dessert med. 

Hindbærtrifli kan også sagtens laves på andre cremer – brug fx skyr, creme fraiche eller bæryoghurt. Jeg er dog vild med kombinationen af pisket fløde og mascarpone, da cremen får mascarponens milde smag og en konsistens så let som flødeskum. 

Du kan også bruge hindbær til mange andre lækre desserter, som kan laves året rundt med frosne hindbær. Prøv fx denne opskrift på nem cheesecake med hindbær. Du kan også bruge hindbær i stedet for jordbær i en lækker sommerlig hvid chokolade panna cotta.

Er du mere til desserter med chokolader, kan du også finde et hav af inspiration på bloggen – for ikke at nævne den populære luftige chokolademousse.

Hindbærtrifli dessert

hindbærtrifli opskrift

sommerdessert med hindbær

Kan hindbærtriflien laves i forvejen? 

Trifli med hindbær kan godt laves i forvejen, men rugbrødsknasen bliver blød og mister sit crunch. Jeg vil derfor anbefale at forberede alle komponenterne til opskriften og vente med at samle triflien til lige inden servering. Når først kompot, creme og knas er lavet, tager det ikke lang tid at samle desserten.

Alternativt kan du lave din trifli med hindbær uden rugbrødsknas mellem lagene og vente med at komme drys på toppen.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments