Panna cotta med jordbær er en vidunderlig italiensk dessert, som jeg servere i små glas. Panna cottaen er med masser af vanilje og et dejligt gelélag med jordbær.
5 fra 1 stemme
Servings: 2personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
Køletid2 timert
I alt2 timert20 minuttermin
Ingredients
Panna cotta
3stk husblas
500mlfløde
50g sukker
1 stkvaniljestang
Jordbærgele
1stkhusblas
200g frosne jordbær
50g sukker
75mlvand
1stkcitron
Fremgangsmåde
Panna cotta
Kom husblasen i koldt vand.
Kom fløde og sukker i en gryde.
Skrab vaniljekornene ud fra vaniljestangen og tilsæt dette til gryden. Bring det til kogepunktet. Når sukkeret er opløst, vrides de 3 blade husblas fri for vand og tilsættes flødemassen.
Kom flødemassen igennem en sigte og kom det i to glas. Stil på køl i ca. 1 time.
Jordbærgele
Sæt husblasen i vand.
Kog jordbær, sukker, vand og saften fra citronen sammen. Sigt jordbær fra så du kun har en saft (gem evt. jordbærrene til morgenmaden oven på yoghurt). Tilsæt husblas.
Når panna cottaen har sat sig, hældes jordbærsaften ovenpå og det hele sættes i køleskabet i ca. 2 timer.