Hyldebærsuppe med flødeskum og knas

hyldebærsuppe opskrift

Hyldebærsuppe er den perfekte efterårssuppe. Hyldebærrene er nemlig i sæson, og de står så flot netop nu. På trods af at de ser lækre og indbydende ud som de hænger der på hylden, er de sorte bær dog giftige at spise rå. Der skal derfor lidt tilberedning til for at gøre dem spiselige, så det er jo oplagt at lave en skøn frugtsuppe ud af bærrene.  

hyldebærsuppe opskrift

Hyldebærsuppe

Hjemmelavet hyldebærsuppe med tvebakker er smagen af barndom for mig. Her får du min bedste opskrift på en skøn frugtsuppe med hyldebær.
4,34 fra 3 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse2 minutter
Tilberedelse8 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Hyldebærsuppe

Serveringsforslag

Fremgangsmåde

Hyldebærsuppe

  • Kom 2 dl saft og 2 dl vand i en gryde og varm det op under omrøring.
  • Rør i en lille kop Maizena op med 0,5 dl vand. Tilsæt det i suppen og lad det hele koge op i et par minutter. Tjek om suppens konsistens er for tynd/tyk, og juster med vand eller lidt ekstra Maizena. 
  • Smag suppen til med citronsaft og evt. mere sukker. 
  • Pisk 1 dl piskefløde til skum og anret på den lune suppe.
  • Drys med lidt granolaknas eller tvebakker. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Som barn fik jeg denne frugtsuppe med tvebakker

Da jeg var lille fik jeg denne suppe serveret og spiste den KUN med tvebakker på. Det var selvfølgelig hos min farmor, som er det menneske, der har introduceret mig til retter som disse – klassiske retter som er en del af den danske madlavningstradition. 

Min elskede farmor har desværre ikke længere kræfterne til at lave mig en portion hyldebærsuppe, så vi må bytte roller og hun må smage min version, som helt klart er dedikeret til hende og hendes passion for at lave mad. 

Man kan toppe suppen med tvebakker eller knuse kammerjunkere ud over – især lækkert, hvis man laver hjemmelavede kammerjunkere.   

hyldebær til suppe

hyldebærsaft
Hjemmelavet hyldebærsaft skal bruges som base.

hyldebærsuppe med tvebakker

Min bedste opskrift på suppe med hyldebær

Min opskrift er selvfølgelig inspireret meget af min farmors opskrift, og hvis du også er vokset op med at spise hyldebærsuppe, kan det være du har en anderledes opfattelse af, hvordan konsistensen skal være. Du kan nemt justere konsistensen ved at tilføje enten mere vand eller mere Maizena, hvis det skal minde lidt om konsistensen af rødgrød eller jordbærgrød – som jeg også er stor fan af!

Hyldebærsuppe er en slags saft suppe, som er særligt god til dessert. Suppens base består nemlig af koncentreret hyldebærsaft, som man selvfølgelig selv kan lave – men man kan også være heldig at finde det i supermarkedet, hvis man vil springe et par trin over i opskriften. Hvis du ikke finder saften i supermarkedet, må du dog selv på rov efter hyldebær. Udover hyldebær indeholder saften også æbler.

En af mine yndlings dessert supper til vinteren

Skal jeg spise suppe med frugt til dessert, så foretrækker jeg klart denne hyldebærsuppe. Måske er det nostalgien, der gør det. Måske er det smagen af hyldebær, som vi ikke møder ret mange andre steder i køkkenet. 

Suppen er ret sød, og derfor passer det godt at smage til med lidt citronsaft. Herefter gør flødeskum og noget knas virkelig underværker. 

Jeg foreslår at man bruger sprød granola, tvebakker eller kammerjunkere som knas. I og med at jeg er vokset op med at spise sådanne dessert supper med tvebakker, vil det altid være min go-to, men det er også lækkert at prøve nye ting. Derudover er det vigtigt ikke at gå ned på flødeskum!

gammeldags frugtsuppe med hyldebær

Nostalgisk saft suppe = hyldebærsuppe!

Man kan absolut ikke komme udenom, at hyldebærsuppe er en nostalgisk suppe. Traditionelt set spiser man den varm, da det jo er en suppe her til efterårs- og vintermånederne. Man kan også spise den kold, men jeg foretrækker den klart lun – ikke for varm eller for kold. 

Da suppen baseres på saft, kan du med fordel plukke hyldebærrene nu, hvor de er i sæson og lave saften, som sagtens kan holde sig til vinter. Så kan du spise lun frugtsuppe med hyldebær, når der er behov for noget at varme sig på gennem vinteren.  

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,34 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments