Cornflakestoppe med chokolade og orange

julekonfekt med cornflakes og chokolade

Det her skønne konfekt med cornflakes har jeg fået, siden jeg var barn. Min mor lavede dem hvert år med resterne af chokolade, som vi havde brugt til at lave andet julekonfekt. Nu hvor jeg selv laver julekonfekt hvert år, så kan jeg altså heller ikke lade være med at lave cornflakestoppe. De er utrolig nemme og knasende gode! Og så er det både en lidt sundere slags konfekt og de skal ikke bages. 

Hjemmelavet cornflakestoppe med chokolade og appelsin

Konfekt med cornflakes er faktisk så nemt at lave, at det kun tager få minutter. Ingredienslisten er til med kort – kun tre ingredienser. Det er nemlig bare cornflakes med chokolade og appelsin. Det er så nem konfekt som det kan være. 

Hvis du er ekstra doven, kan du snildt udelade appelsinskal. Jeg synes dog det er drøngodt, da de smager som de der orangestænger fra Toms, når man laver toppene med appelsin. 

Cornflakestoppe med chokolade er desuden en god måde at få brugt cornflakes på, hvis man har en pakke stående, som har stået i skabet lidt for længe. Og selvfølgelig mørk chokolade, hvis man har noget i overskud fra konfekt bagningen. 

Cornflakes med chokolade og med appelsin er sprøde og lækre, så de forsvinder lynhurtigt – og de knaser på vejen. Mmmm, du ka’ godt forberede dig på at lave en portion til!

Opskrift på konfekt med cornflakes og chokolade

Det er en nem opskrift – faktisk nok en af de nemmeste opskrifter på min blog. Smelt chokolade, bland salt og appelsinskal i og så cornflakes. Og så sætter man bare små skefulde op på et bagepapir og venter til chokoladen størkner. Det er hvad jeg kalder nem konfekt!

Fordi det er så simpel en opskrift, så batter det virkelig at bruge en god chokolade. Brug mørk, lys eller hvid – det er helt op til dig.

julekonfekt med cornflakes og chokolade

Cornflakestoppe med chokolade og orange

Hjemmelavet sprøde cornflakestoppe med appelsin og chokolade. Opskriften består kun af 3 ingredienser og er perfekt til jul.
5 fra 3 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Tilsæt skallen af appelsinenen samt salt i chokoladen.
  • Vend til sidst cornflakes i chokoladen.
  • Kom små skefulde af chokoladebetrukket cornflakes på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
  • Opbevar i en lufttæt beholder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opbevaring

Cornflakestoppe med chokolade kan opbevares enten på køl eller i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Jeg foretrækker på køl, da jeg synes, at det er lækkert med kold chokolade. 

Prøv også: Lækre mozartkugler, som består af marcipan, nougat, en hasselnød og chokoladeovertræk. Eller min bedste opskrift på rocky road med skumfiduser og karamel.

sprøde cornflakestoppe med chokolade
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments