Flødekarameller
Flødekarameller er og bliver en af de bedste værtindegaver. Det er altid så dejligt at få noget hjemmelavet, og sådan en pose gammeldags karameller kan være fyldt med sødme og kærlighed. Og heldigvis så er disse hjemmelavede flødekarameller nemme at lave.
Så hvis du snart skal til middag hos en kær veninde eller familiemedlem, hvorfor ikke fyre op for sukkerkogeriet? Resultatet bliver skønne karameller, der er lækre og bløde at bide i, men stadig faste nok til at blive pakket ind – det kan man vist kun blive glad for!
Nemme bløde flødekarameller
Flødekarameller skal smelte på tungen. Det gør de i den grad i den her opskrift. Og det er faktisk utroligt nemt at lave hjemmelavede flødekarameller. Du skal bare bruge sukker, fløde og glukosesirup. Helst også et sukkertermometer, men du kan slippe uden.
Men hvordan laver man flødekarameller? spørger du måske. Jo, lad os smøre ærmerne op og komme i gang med hjemmelavet karamel!
Sådan laver man hjemmelavede flødekarameller
Bløde, lækre flødekarameller er nemme at lave. Du skal sådan set bare blande alle ingredienserne sammen i en gryde og så lade det småsimre indtil karamellen skifter farve. Det kan tage op til 45 minutter, men hold øje med karamelmassen undervejs.
Der er tre måder, du kan se på, om karamelmassen er færdig med at koge.
- Hold øje med konsistensen. Rør i gryden en gang imellem og læg mærke til konsistensen. Når karamelmassen begynder at slippe bunden af gryden og virker fast, er den færdig. Men pas på, massen kommer også til at størkne, når den køler ned, så hvis du giver karamellerne for længe, bliver de for hårde at bide i.
- Hold øje med farven. Karamelmassen bliver gradvist mere og mere gylden. Når karamelmassen er mørk, er den færdig.
- Tjek temperaturen. Den optimale karamel temperatur er 120-122 grader. Har du et sukkertermometer, kan du derfor bruge dette til at ramme den helt perfekt bløde, men faste karamelkonsistens.
Når karamelmassen virker færdig, tager du den af varmen og lader den køle ned i et ildfast fad med bagepapir i køleskabet. Herefter kan du skære dem i individuelle karameller og pakke dem ind.
Opskrift på karameller med fløde og glukosesirup
Hvis du synes det lyder lidt svært at ramme den rette konsistens, så kan jeg forsikre dig om, at det ikke er så svært som det lyder. Og hvis det går galt, så skal man jo heldigvis kun bruge tre ingredienser til denne opskrift.
Når du rammer den rigtige konsistens og får en helt chewey karamel, så kommer det til at være det hele værd!
Flødekarameller
Ingredienser
- 250 g sukker
- 500 ml fløde
- 120 g glukosesirup
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Kom sukker, fløde og glukosesirup i en gryde, og lad det koge ved middel varme. Skru herefter ned på lav-middel varme og lad det småsimre i 40-45 minutter. Undervejs vil der ske et farveskifte, og karamellem bliver mere mørk.
- Rør i gryden en gang imellem og tag først karamelmassen af, når den slipper bunden af gryden, er fast i konsistensen og har en temperatur mellem ca. 120-122 grader.
- Hæld massen i et ildfast fad på ca. 20 x 20 cm, beklædt med bagepapir. Lad karamellen afkøle i køleskabet i 3-4 timer.
- Skær karamellerne ud i den ønskede størrelse du ønsker. Pak dem eventuelt individuelt ind i cellofanpapir eller bagepapir.