Sunde rabarbermuffins

Rabarbermuffins

Jeg elsker virkelig rabarber og har på det seneste haft sådan en lyst til at bage med dem. I dag resulterede det i disse sunde rabarbermuffins uden mel og sukker. 

Jeg elsker både at spise rabarber rå, men specielt i kage er det lækkert! Jeg er så heldig, at mine forældre har rabarber i haven, og nu da det endelig er i sæson, hapsede jeg nogle med hjem i weekenden. Nu har de ligget i køleskabet og ventet på, at jeg skulle bruge dem.

Jeg fik en kæmpe portion med mig hjem, så jeg valgte at dele det op. Jeg lavede derfor en dejlig rabarberkompot af den ene portion og disse sundere rabarbermuffins.

Rabarbermuffins - saftige og lækre

Sunde rabarbermuffins

Sunde, lækre og svampede rabarbermuffins. Disse sunde muffins med rabarberstykker uden mel og sukker er perfekt som snack.
3,97 fra 26 stemmer
Antal: 8 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Noter

  • Kan nydes både kold og varm. Og så lækker med en klat creme fraiche til.
  • Fryseegnet.
 

Fremgangsmåde

  • Tænd for ovnen på 180° varmluft.
  • Start med at blende dine havregryn til mel og hæld det derefter sammmen i en skål med vaniljepulver, salt, bagepulver og mandelmel (hvis du ikke i forvejen har mandelmel, kan du lavet det selv ved at blende 1 dl mandler til mel).
  • Blend kokosolien og æg sammen med mælk og agavesirup (tilsæt måske 1 par spsk mere, afhængig af rabarbernes syrlighed) og vend det sammen med havregrynsmelet og mandelmelet. 
  • Skær rabarberne i skiver på mellem 1/2 – 1 cm og vend dem derefter i massen.
  • Hæld massen i muffinsforme og bag dem i ca. 12 minutter, i midten af ovnen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sunde rabarbermuffins uden sukker

Den anden portion af rabarberne jeg fik med hjem brugte jeg til disse luftige sunde muffins med rabarber, hvor jeg blev inspireret af en af mine tidligere opskrifter med bær – nemlig denne opskrift på sunde hindbærmuffins. De er desuden også meget friske i smagen, hvis du skulle få lyst til dem eller har hindbær liggende. 

De sunde muffins med rabarberstykker er nemme at lave, og tager ingen tid. Opskriften er meget ligetil, og selv børn kan være med til at bage dem.

Prøv også:
Hvis du er på udkig efter flere sunde muffinsopskrifter, kan du tage et kig på disse sunde squashmuffins eller sunde bananmuffins.

Sunde rabarbermuffins

Sunde muffins med rabarber fra haven

De syrlige rabarber, jeg havde med fra mine forældres have blev lidt afdæmpede i smagen i de sunde rabarbermuffins, men de har stadig et friskt og syrligt bid. Jeg spiste et par af de sunde muffins til min eftermiddagskaffe, men de ville sagtens kunne spise som en snack før/efter træning eller til morgenmad. De er nemlig fulde af protein, da der både er æg og mandelmel i. 

Rabarber er en ret spændende spise – både i smag og botanisk set. Der er nemlig stor forskel på rabarber, og der findes mange forskellige sorter – 13 sorter! Det anede jeg ikke, før jeg begyndte at google efter inspiration til forskelligt rabarber bagværk! Hvis du ligesom mig er nysgerrig på det, kan du læse mere om forskellige rabarbersorter her. Det er spændende læsning!

Selvom jeg elsker marcipan, har jeg valgt at undlade det i opskriften på disse sunde rabarbermuffins. Men HVIS du er glad for marcipan, kan du hoppe direkte til de helt klassiske rabarbermuffins med marcipan og hvid chokolade, eller til opskriften på rabarbertærte med marcipan.

Sunde bananmuffins med chokolade og havregryn
Sunde bananmuffins uden sukker og gluten til fx madpakken eller snack. Her får du opskriften på sunde havregrynsmuffins med chokolade og banan.
Gå til opskrift
Havregrynsmuffins med chokolade - uden sukker
Sunde muffins med hindbær
Spis disse havregrynsmuffins med god samvittighed. Her får du en børnevenlig opskrift på søde hindbærmuffins uden tilsat sukker.
Gå til opskrift
Sunde havregrynsmuffins med hindbær
Opskrift på rabarbermuffins

Brug rabarber i det søde køkken

Når først man kommer i gang med at bage med rabarber, så er der altså ingen grænser for alle de lækre ting, man kan få ud af det. Så har du flere rabarber i overskud, kan du prøve at lave denne sunde rabarberkage med mandler. Den smager også dejligt, særligt med en lille skefuld creme fraiche til, og er perfekt til, hvis du får gæster.

Ellers er det oplagt også at lave råsyltede rabarber, som kan bruges til alt muligt, salater og desserter. Jeg spiser gerne dem sammen med yoghurt eller skyr eller på chiagrød til morgenmad, eller med en god klat flødeskum eller is, hvis det er til dessert. 

Ofte stillede spørgsmål

Kan de sunde rabarbermuffins fryses?

Ja, de kan sagtens fryses.

Kan man søde med andet end agavesirup?

Ja, hvilken som helst anden sirup. Eller flydende honning, men vær dog opmærksom på at bruge lidt mere (omkring 20-25 g).

Kan man bruge frosne rabarber til opskriften?

Ja, det vil du godt kunne. Du kan komme dem i optøet eller frosne.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

19 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments