
Jeg elsker virkelig rabarber og har på det seneste haft sådan en lyst til at bage med dem. I dag resulterede det i disse sunde rabarbermuffins uden mel og sukker.
Jeg elsker både at spise rabarber rå, men specielt i kage er det lækkert! Jeg er så heldig, at mine forældre har rabarber i haven, og nu da det endelig er i sæson, hapsede jeg nogle med hjem i weekenden. Nu har de ligget i køleskabet og ventet på, at jeg skulle bruge dem.
Jeg fik en kæmpe portion med mig hjem, så jeg valgte at dele det op. Jeg lavede derfor en dejlig rabarberkompot af den ene portion.
Sunde rabarbermuffins uden sukker
Den anden portion brugte jeg til disse luftige og sundere rabarber muffins, hvor jeg blev inspireret af en af mine tidligere opskrift – nemlig hindbærmuffins. De er desuden også meget friske i smagen og i en sundere udgave, hvis du skulle få lyst til dem eller har hindbær liggende.
De sunde muffins med rabarberstykker er nemme at lave, og tager ingen tid. Opskriften er meget ligetil, og børn kan være med.
Læs også: Hvis du er på udkig efter flere sunde muffinsopskrifter, kan du tage et kig på disse sunde squashmuffins eller sunde bananmuffins.

Sunde muffins med rabarber uden marcipan
Selvom jeg elsker marcipan, har jeg valgt at undlade det i denne opskrift. Men er du glad for marcipan, kan du hoppe direkte til min opskrift på rabarbertærte med marcipan, hvor marcipan virkelig er lækker. Men nok om kage – eller rettere tærte, for i dag er det muffins med rabarber, det skal omhandle.
Rabarber er en ret spændende spise – både i smag og botanisk set. Der er nemlig stor forskel på rabarber, og der findes mange forskellige sorter – 13! Det anede jeg ikke, før jeg begyndte at google efter inspiration til forskelligt rabarber bagværk! Hvis du ligesom mig er nysgerrig på det, kan du læse mere om forskellige rabarbersorter her. Det er spændende læsning!
De syrlige rabarber, jeg havde med fra mine forældres have blev lidt afdæmpede i smagen i de små rabarbermuffins, men de har stadig et friskt og syrligt bid. Jeg spiste et par af de sunde muffins til min eftermiddagskaffe, men de ville sagtens kunne spise som en snack før/efter træning eller til morgenmad. De er nemlig fulde af protein, da der både er æg og mandelmel i.
Vil du gøre disse muffins lidt syndigere, så prøv at lave dem som rabarbermuffins med hvid chokolade. Dét er virkelig lækkert. De er dog ikke uden sukker.
Få opskrift på saftige sunde muffins med rabarber her:

Sunde rabarbermuffins
Ingredienser
- 80 g havregryn*
- 1 tsk vaniljepulver*
- ¼ tsk flagesalt*
- 2 tsk bagepulver*
- 35 g mandelmel*
- 15 g kokosolie*
- 2 stk æg
- 200 ml mælk
- 30 g honning
- 100 g rabarber (renset vægt)
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 180° varmluft.
- Start med at blende dine havregryn til mel og hæld det derefter sammmen i en skål med vaniljepulver, salt, bagepulver og mandelmel (hvis du ikke i forvejen har mandelmel, kan du lavet det selv ved at blende 1 dl mandler til mel).
- Blend kokosolien og æg sammen med mælk og honning (tilsæt måske 1 par spsk mere, afhængig af rabarbernes syrlighed) og vend det sammen med havregrynsmelet, mandelmelet.
- Skær rabarberne i skiver på mellem 1/2 – 1 cm og vend dem derefter i massen.
- Hæld massen i muffinsforme og bag dem i ca. 12 minutter, i midten af ovnen.
Rabarber i det søde køkken
Har du flere rabarber i overskud, kan du prøve at lave denne sunde rabarberkage med mandler. Den smager så dejligt, særligt med en lille skefuld creme fraiche til, og er perfekt til, hvis du får gæster.
Ellers er det oplagt også at lave en rabarberkompot, som kan bruges til alt muligt. Jeg spiser gerne rabarberkompotten sammen med yoghurt eller skyr eller på chiagrød til morgenmad, eller med en god klat flødeskum eller is, hvis det er til dessert.
Når først man kommer i gang med at bage med rabarber, så er der altså ingen grænser for alle de lækre ting, man kan få ud af det.
