
I weekenden var jeg på besøg hos Grennesminde, som er et økologisk gartneri beliggende udenfor København. Min mor var på besøg hos mig, og eftersom jeg ved hun elsker sådanne steder (ligeså meget som jeg selv gør), så overraskede jeg hende med et besøg dertil. Stedet oser af hygge og naturskønne omgivelser.
Vi gik rundt i den fine have, besøgte caféen hvor vi drak kaffe og inden vi tog derfra var vi et smut i drivhuset for at høste tomater, chilier og auberginer. Jeg fik også høstet mig en kæmpe squash. Jeg har mad til flere dage, og for at få brugt den varieret, har jeg bagt de lækreste squashmuffins.
Muffins med revet squash
Squash er virkelig lækkert at komme i kager og muffins. Du kan evt. tjekke min opskrift på squashkage, som er dejlig svampet og lækker. Så kan du overveje om det skal være en skærekage eller muffins med squash du vil gå i køkkenet for at bage.
De søde små squashmuffins her er spækket med havregryn, squash selvfølgelig og skønne krydderier som kardemomme og kanel. Det synes jeg nemlig der skal i.

Sunde squashmuffins til madpakken eller picnic
De her muffins er super nemme at lave og er tilmed gode som en lille snack i madpakken. Faktisk kan selv småbørn og babyer nyde godt af dem.
Du kan sagtens undlade at smøre flødeosten på, og spise dem som de er. De er til den sunde side, da de er uden raffineret hvidt sukker. Du kan dog sagtens komme sukker i, men honning er også et godt alternativ til SukrinGold.
Prøv evt. også: rabarbermuffins, hindbærmuffins eller sunde bananmuffins.
Få opskriften på squashmuffins her:

Squashmuffins
Ingredienser
- 350 g squash (groftrevet)
- 2 stk æg
- 50 g affedtet kokosfibermel
- 100 g havremel* (havregryn blendet til mel)
- 3 spsk Sukrin Gold (el. kokossukker, honning)
- 1 tsk bagepulver*
- 2 tsk kanel*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 1 nip salt
- 1 spsk kokosolie*
- 50 g valnødder (grofthakket)
Frosting
- 100 g flødeost
- 2 spsk skyr
- 1 spsk honning
- 1 tsk vaniljepulver*
- 0,5 stk citron (skral og saft)
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200°, varmluft.
- I en skål piskes æg, kokosolie og Sukrin til en luftig konsistens.
- Vend herefter revet squash i.
- I en anden skål blandes de tørre ingredienser sammen: bagepulver, kanel, kardemomme, havremel*, salt samt kokosfibermel.
- Bland dette sammen med squash-blandingen og rør godt.
- Smør dine muffinsforme og hæld dejen heri.
- Bag kagen i ca. 15-20 minutter, i midten af ovnen til de er lettere gyldne. Lad dem afkøle, og lav imens frostingen.
Frosting
- Pisk flødeost, skyr og honning.
- Bland vaniljepulver, citronskal og saft i.
- Smøres på, når muffinsene er helt afkølet. Velbekomme.
De små squashmuffins kan fryses ned
De små muffins kan fint fryses ned – dog skal du ikke smøre ostecremen på. Du kan også sagtens bage dem dagen før servering, hvor de stadig er friske og saftige næste dag. Det skyldes at squash er med til at give dem fugt. Så skal de blot opbevares i en tætlukket beholder.
