Bønnebrownie med chokolade

Bønnebrownie med chokolade

Kan man lave en brownie på sorte bønner? Svaret er ja! Derfor vil jeg i dag gerne dele en dejlig opskrift på bønnebrownie med chokolade. Inden du bliver helt skræmt af bønnerne, så læs lige lidt videre – se på opskriften, billederne og prøv så alligevel at bag den lækre kage.

Jeg havde så meget lyst til noget sødt, noget med chokolade, den anden dag. Da jeg også havde en rest sorte bønner liggende blev det til en dejlig brownie med bønner og chokoladestykker. Chokoladen måtte jeg lige ned efter i supermarkedet, men ellers var alt andet i skabene.

Bønnebrownie med chokolade

Bønnebrownie med chokolade

En dejlig bønnebrownie med chokolade, sødet med dalder. En super nem opskrift hvor alt blot skal blendes og bages. 
4,75 fra 8 stemmer
Antal: 10 Stykker
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Bønnebrownie

Pynt

Køkkenudstyr

Noter

Tip: Server evt. med friske bær eller vaniljeis til. 

Fremgangsmåde

Bønnebrownie

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Smelt smør i en lille gryde.
  • Blend alle ingredienserne sammen i en god foodprocessor eller minihakker, med undtagelse af mørk chokolade. Blend til en ensartet dejmasse.
  • Hak chokoladen groft og vend i bønnedejen. 
  • Fordel dejen i en form, beklædt med bagepapir. 
  • Bag kagen i 20-25 min. 
  • Tag kagen ud, hak din chokoladen groft og drys ovenpå, så den smelter. Fordel chokoladen med en pensel. 
  • Placér dine nødder ovenpå og drys med lidt flagesalt. 
  • Nyd kagen varm eller sæt kagen på køl – så smager den bedst efter min mening, så den får lov at sætte sig. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på bønnebrownie med sorte bønner

Opskriften på denne bønnebrownie er ikke den første opskrift med bønner, som jeg deler med Jer. Faktisk er dagens indlæg stærkt inspireret af min anden opskrift på bønnekage med chokolade – den er dog med kaffe.

Som sagt, så kan du sagtens lave lækre sorte bønne desserter. Det fungere efter min mening ret godt, fordi bønnerne er med til at give kagen en god konsistens! Uhm, med en klat vaniljeis til er det ikke helt dumt. Du kan også prøve at servere den til fødselsdag eller venner, om lørdagen.

Bønnebrownie

Brownie med dadler og kakao

I min opskrift, har jeg valgt at søde med både banan og dadler. Du kan også undlade banan, og tilføje ekstra dadler. Eller hvis du ikke vil lave en kage, kan du lave opskriften om til muffins. Kagen har en intens chokoladesmag, og er knap så sød som den du måske kender. Men hvis du vil have en sødere variant, kan du tilføje ekstra dadler. Og ellers kan du prøve opskriften på en anden sund chokoladekage uden sukker, som er uden bønner men med en intens chokoladesmag.

Den sunde brownie her er derfor uden tilsat raffineret sukker, men det kan du selvfølgelig bruge, hvis du vil. Bønnerne jeg har brugt er sorte, men har du ikke det er kidneybønner også en mulighed – på dåse eller hvor du selv udbløder dem. Har du nogle hvide bønner liggende, kan du lave denne sunde brombærkage.

Sund bønnebrownie

En sundere glutenfri brownie med bønner

Selvfølgelig vil resultatet aldrig blive som den originale smørholdige og helt tunge klassiske brownie opskrift. I opskriften her, er der stadig lækre chokoladestykker, men dog ikke i samme grad som den originale. Den smager stadig syndigt og er perfekt til kaffen. Jeg vil faktisk sige, at du faktisk kan spise bønnebrownie til morgenmad.

I bønnebrownien får du dejlig fast konsistens og god smag. Tilmed er den sundere brownie sund, da den indeholder mindre mængder af sukker – samtidig med, at den er spækket med gode ingredienser, der er næringsrige.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments