
Bønnekage med chokolade og kaffesmag
Har du heller ikke helt planlagt lækkerier for weekenden, så skal du virkelig overveje denne smagsoplevelse af en bønnekage at være! Det vil du ikke fortryde.
Sort bønnekage lyder måske underligt, men tro mig – du kan ikke smage dem. Til gengæld giver de en lækker konsistens, og kagen bliver tilmed ernæringforbedret. Bønner er fyldt med kostfibre og protein, hvilket efter min mening er spændende at eksperimentere med i kage, således den får et sundere twist.
Har du ikke sorte bønner liggende, kan du lave kage med kidneybønner i stedet for.

En sundere chokoladekage med bønner
Min veninde Elisa og jeg lavede den anden dag denne overdådige lækre bønnebrownie med banan og chokolade. Bønnekagen er derfor uden sukker. chokoladekage lavet på bønner og med en lidt anderledes ingrediens. Her tænker du måske, at bønner i sig selv er en underlig ingrediens. Men vi har også tilføje kaffe, som jeg bestemt ikke ville undvære, nu det er afprøvet. Men hvis du alligevel ikke er så vild med kaffesmagen, kan du undlade.
Den blev virkelig lækker og dejlig snasket, som jeg elsker når kage er! Den blev så lækker, at jeg har gerne vil dele opskriften med Jer nu. Er du glad for sundere kager, kan du tage et kig på denne lavet med hvide bønner eller min opskrift på bønnebrownie.
Opskrift på en lækker bønnekage med chokolade:

Bønnekage med chokolade og kaffe
Ingredienser
Kage
- 1 dåse sorte bønner*
- 4 spsk kakaopulver*
- 1 dl mandelmel*
- 1 tsk vaniljepulver*
- 2 stk æg
- 1 dl Espresso
- 1 stk banan
- 4 spsk honning
- 1 tsk flagesalt*
- 50 g mørk chokolade* (grofthakket)
Frosting
- 2 dl kokosmælk*
- 30 g mørk chokolade* (grofthakket)
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne, til en ensartet masse.
- Vend til sidst grofthakkede chokolade i.
- Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter og lad derefter kagen afkøle. Jeg bagte min i en springform, 20 cm i diameter.
- Lav imens frostingen.
- Smelt chokoladen.
- Tag den fede del af kokosmælken fra – (gemt evt. kokosvandet til en smoothie).
- Når chokoladen er smeltet, piskes den fede del af kokosmælken til det bliver meget cremet.
- Derfter blandes lidt af den smeltede chokolade langsomt i, for at det ikke skiller.
- Tilsæt kakaopulveret til sidst kakaopulver og rør godt.
- Smør frostingen ud på den kolde kage og pynt med kokosflager.
- Velbekomme.
