
Jeg er i sommerhus disse dage og det er simpelthen så skønt at koble lidt af, fra storbyen. Dagene har stået på løbe- og gåture, spilleaftenener, nattøjshygge og lækker mad. Jeg har været en del i køkkenet, da jeg elsker at bruge tiden her. Det giver ro og jeg får mulighed for lege med nye forskellige opskrifter, som jeg desuden gerne vil dele med Jer her på bloggen.
Her på Samsø er de søde saftige jordbær endelig kommet frem i de små boder, rundt omkring på øen. Jeg har selvfølgelig været på rov, så jeg kunne lave lidt lækkert til når den søde sult meldte sig.
Jordbærtærte på den sundere måde
Igår eftermiddag lavede jeg mig en sund jordbærtærte til kaffen, som hverken indeholder gluten eller raffineret sukker. Den smager simpelthen SÅ godt og alle her i sommerhuset var heldigvis vilde med den. Derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer, nu. En anden lækker kage I også kan tage et kig på, er denne squashkage med ostecreme – den er også uden sukker.

Sukkerfri jordbærtærte med vaniljecreme og danske jordbær
Kagen er så nem at bikse sammen og kræver kun ventetid, som er selve bagetiden og når chokoladen skal afkøle. Jordbærtærte med marcipan og frisk jordbær på toppen er en gammel klassisker. Normalt er den lavet med en mazarinbund, men denne her sunde jordbærtærte er inspireret af den originale.
På toppen er der lagt en chokoladelag og ovenpå en vaniljecreme og friske smagsfyldte jordbær. Uhm, så bliver det vist ikke mere sommerligt! God bagelyst.
Få opskriften på en sund jordbærtærte her:

Sund jordbærtærte
Ingredienser
- 18 cm springform, 18 cm*
Jordbærtærte
- 2 stk æg (M/L)
- 1 stk banan (moden)
- 1 spsk kokosolie*
- 50 g mandelmel* (el. mandler blendet til mel)
- 50 g havregryn (blendet til mel)
- 1 spsk Sukrin Gold
- 150 g marcipan (sukkerfri)
- 1 tsk bagepulver*
- 1/2 dl mælk
- 1 knivspids flagesalt*
- 0,5 tsk vaniljepulver*
- 100 g mørk chokolade
Vaniljecreme
- 1 dl piskefløde
- 100 g flødeost
- 1 spsk honning
- 0,5 tsk vaniljepulver*
Top
- 15 stk jordbær
- 1 spsk citronskal
Fremgangsmåde
Jordbærtærte
- Opvarm ovnen på 175 grader varmluft.
- Pisk æg sammen med SukrinGold til det får en luftig konsistens.
- Riv marcipanen groft.
- Bland de tørre ingredienser: mandelmel, havremel, salt, bagepulver og vaniljepulver sammen og hæld det derefter i æggemassen sammen med den revet marcipan og mælk.
- Blend bananen sammen med kokosolie og rør det ned i massen. Kom dejen i en springform (min er omkring 18 cm i diameter – hvis det ikke er en slip let bageform, så smør den med lidt kokosolie).
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 10-12 minutter.
- Når kagen kommer ud, kan du lægge chokoladen direkte på, så den smelter.
Vaniljecreme
- Alt piskes sammen og stilles på køl i 30min.
- Når kagen er afkølet med den smeltet chokolade, kan du smøre cremen på.
- Top med jordbærene.
- Velbekomme.

