
Det her er den hidtil bedste squashkage jeg nogensiden har smagt og for den sags skyld, også bagt! Jeg har bagt kagen med min gode veninde, som jeg studere ernæring- og sundhed med. Vi elsker begge at eksperimentere med sunde alternativer og gør det ofte i selskab med hinanden. Dem der er fyldt med sukker, smør og hvedemel siger vi nu heller ikke nej tak til, haha. Og derfor er en gulerodskage med ostecreme også en af mine yndlingskager!
Vi var begge helt vildt overrasket over hvor lækker kagen var blevet, da vi satte tænderne i den. Konsistens blev helt perfekt og resultatet en dejlig svampet squashkage – lige præcis som vi elsker det.
Sukkerfri squashkage med skyrcreme
Kagen er i en sundere udgave, og den er både sukkerfri og super nem at bikse sammen. Squashkagen er glutenfri, da den kun er lavet på nødder og havregryn, som du kan få glutenfrie.
Til kagen lavede vi en en creme til at komme ovenpå, som er lavet på flødeost, honning, skyr, vaniljepulver og citron. Uhm.. Vi kiggede på hinanden og blev ret hurtige enige om, at den her creme smager af koldskål. Jeg vil derfor gerne dele opskriften med Jer, så den måske kan blive én del jeres favoritter også.
Få opskriften på nem sukkerfri squashkage her:

Sukkerfri squashkage
Ingredienser
Squashkage
- 200 g squash (revet)
- 2 stk æg
- 100 g mandler*
- 2 dl havregryn
- 3 spsk Sukrin Gold (el. honning, agavesirup, stevia eller lign.)
- 1 tsk bagepulver*
- 1 tsk kanel*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 1/2 dl kokosolie*
Frosting
- 100 g flødeost
- 2 spsk skyr
- 1 spsk honning
- 2 tsk vaniljepulver*
- 1/2 stk citron (saft og skal)
Fremgangsmåde
Squashkage
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Riv squash groft i en skål. I en anden skål piskes æg og Sukrin til en luftig konsistens.
- Lav havre- og mandelmel ved at blende det fint.
- Tag endnu en skål og bland de tørre ingredienser sammen: bagepulver, kanel og kardemomme, havre- og mandelmel.
- Bland de revet squash sammen med de pisket æg og rør det sammen med de tørre ingredienser.
- Smelt kokosolien og bland det i kagedejen. Smør en form (vi brugte en kageform på 20 x 20 cm) og hæld dejen heri. Bag kagen i 20 minutter i midten af ovnen.
Frosting
- Pisk flødeost, skyr og honning.
- Bland vaniljepulver, citronskal og saft i.
- Smøres på kagen, når den er afkølet.
- Velbekomme.
En sund squashkage med kanel
Squashkage med kanel – det er næsten et must at komme kanel i. Det tilføjer nemlig en dejlig smag til kagen. Jeg håber I er lige så vilde med kagen som vi er – og den kan nydes med ekstra god samvittighed. Kagen her er allerede gået hen og blevet én af mine favoritter. Du kan også prøve at lave dem som muffins – det fungerer også godt. Særligt til madpakken.

