Kanelsnurrer uden raffineret sukker – sundere og snaskede

Kanelsnurrer uden raffineret sukker – sundere og snaskede

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskedeKanelsnurrer og duften af det… Uhm, det er bedste. Generelt bare kanel… Jeg skulle holde 25 års fødselsdag for mine veninder sidste weekend, men blev desværre syg. Dog havde jeg handlet ind til det hele store kagebord. Ingen 25 års fødselsdag, uden kanel – sådan er det ihvertfald ude på landet, hvor jeg kommer fra. Den tradition skal selvfølgelig ikke gå i glemmebogen, blot fordi man bor i storbyen.

SUNDE KANELSNURRER

I ugens løb fik jeg alligevel bagt disse sundere snaskede snurrer, der var handlet ind til. Snurrerne er godt snaskede, selvom de ikke indeholder massere af smør og sukker. Det klarer dadlerne fint, alene. Jeg elsker kanel, og jeg lavede en god portion så jeg også har til fryseren, til weekendmorgener eller til eftermiddagskaffe.

Er du ligesom jeg glad for kanel, men ønsker at spare lidt på sukkeret, så tag et kig på dette kanelbrød.

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede

FÅ OPSKRIFT PÅ SUNDE KANELSNURRER HER:

5 fra 1 stemme
Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede
KANELSNURRER
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
Hævetid
1 t 30 min
Samlet tid
2 t 5 min
 


Ret: Bagværk
Antal: 10 Stk
Ingredienser
Dej
  • 20 g gær
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk honning
  • 2 dl lunkent mælk
  • 1 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 150 g fuldkorns speltmel
Remonce
  • 250 g stenfri dadler, gerne dem fra papæske
  • 2 spsk kanel
  • 1/2 dl mælk
Ekstra
  • 1 stk æg, til penslen
Sådan gør du
Dej
  1. Varm en lille gryde, hvori du luner mælken og smelter smørret - må ikke blive for varmt.

  2. Jeg bruger en røremaskine. Ejer du ikke en røremaskine, kan dejen sagtens æltes i hånden.

  3. Opløs gær i den lunkne mælk- og smør, tilsæt salt, kardemomme og honning. Når gær er opløst tilsættes melet. 

  4. Lad røremaskinen kører i ca. 10 minutter, ved middel-højt tempo - det giver en nem dej at arbejde med.

  5. Lad dejen hæve overdækket med et klæde, et lunt sted i ca. 1,5 time.

Remonce
  1. Imens kan du forberede remoncen. Her skal alle ingredienserne blot blendes sammen til en ensartet masse. Nu kommer rulningen, som kan virke lidt svær. Men tøv ikke, det er faktisk ret simpelt!

Sådan folder og ruller du
  1. Efter hævningen rulles dejen ud, i en firkant (se billede 1). Remoncen smøres på i et jævnt lag.

  2. Nu skal den foldes. På den lange led, foldes 1/3 del af dejen ind mod midten (se billede 2). Dernæst skal det samme gøres med den anden side. 

  3. Til sidst har du tre lag ovenpå hinanden (se billede 3).

  4. Rul nu en ekstra gang over de samlede lag, inden de skal snurres.

  5. Skær dejen ud med 2-3 cm bredde (se billede 4).

  6. Nu skal de snurres. Jeg brugte denne youtubevideo fra Meyers, som beskriver perfekt hvordan det kan gøre.


  7. Placér alle snurrerne på en bageplade og pensl med et æg. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. 

  8. Velbekomme!

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
VenterPaaVinBlog
Gæst

Nøj, de ser dejlige ud!

– A

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskedeKanelsnurrer og duften af det… Uhm, det er bedste. Generelt bare kanel… Jeg skulle holde 25 års fødselsdag for mine veninder sidste weekend, men blev desværre syg. Dog havde jeg handlet ind til det hele store kagebord. Ingen 25 års fødselsdag, uden kanel – sådan er det ihvertfald ude på landet, hvor jeg kommer fra. Den tradition skal selvfølgelig ikke gå i glemmebogen, blot fordi man bor i storbyen.

SUNDE KANELSNURRER

I ugens løb fik jeg alligevel bagt disse sundere snaskede snurrer, der var handlet ind til. Snurrerne er godt snaskede, selvom de ikke indeholder massere af smør og sukker. Det klarer dadlerne fint, alene. Jeg elsker kanel, og jeg lavede en god portion så jeg også har til fryseren, til weekendmorgener eller til eftermiddagskaffe.

Er du ligesom jeg glad for kanel, men ønsker at spare lidt på sukkeret, så tag et kig på dette kanelbrød.

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede

FÅ OPSKRIFT PÅ SUNDE KANELSNURRER HER:

5 fra 1 stemme
Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede
KANELSNURRER
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
Hævetid
1 t 30 min
Samlet tid
2 t 5 min
 


Ret: Bagværk
Antal: 10 Stk
Ingredienser
Dej
  • 20 g gær
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk honning
  • 2 dl lunkent mælk
  • 1 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 150 g fuldkorns speltmel
Remonce
  • 250 g stenfri dadler, gerne dem fra papæske
  • 2 spsk kanel
  • 1/2 dl mælk
Ekstra
  • 1 stk æg, til penslen
Sådan gør du
Dej
  1. Varm en lille gryde, hvori du luner mælken og smelter smørret - må ikke blive for varmt.

  2. Jeg bruger en røremaskine. Ejer du ikke en røremaskine, kan dejen sagtens æltes i hånden.

  3. Opløs gær i den lunkne mælk- og smør, tilsæt salt, kardemomme og honning. Når gær er opløst tilsættes melet. 

  4. Lad røremaskinen kører i ca. 10 minutter, ved middel-højt tempo - det giver en nem dej at arbejde med.

  5. Lad dejen hæve overdækket med et klæde, et lunt sted i ca. 1,5 time.

Remonce
  1. Imens kan du forberede remoncen. Her skal alle ingredienserne blot blendes sammen til en ensartet masse. Nu kommer rulningen, som kan virke lidt svær. Men tøv ikke, det er faktisk ret simpelt!

Sådan folder og ruller du
  1. Efter hævningen rulles dejen ud, i en firkant (se billede 1). Remoncen smøres på i et jævnt lag.

  2. Nu skal den foldes. På den lange led, foldes 1/3 del af dejen ind mod midten (se billede 2). Dernæst skal det samme gøres med den anden side. 

  3. Til sidst har du tre lag ovenpå hinanden (se billede 3).

  4. Rul nu en ekstra gang over de samlede lag, inden de skal snurres.

  5. Skær dejen ud med 2-3 cm bredde (se billede 4).

  6. Nu skal de snurres. Jeg brugte denne youtubevideo fra Meyers, som beskriver perfekt hvordan det kan gøre.


  7. Placér alle snurrerne på en bageplade og pensl med et æg. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. 

  8. Velbekomme!

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede

Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
VenterPaaVinBlog
Gæst

Nøj, de ser dejlige ud!

– A

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu