Surdejsvafler – vafler med overskydende surdej

surdejsvafler med overskydende surdejsrester

Kan jeg byde på en vaffel lavet på overskydende surdej? En vaffel, der både gør kål på surdejsresterne og får den dér ualmindeligt lækre syrlige smag fra surdejen? Ja tak!

Surdejsvafler smager både fantastisk og så bliver de helt sprøde. Mhhhh. Jeg serverer med flødeskum og friske bær til, men du kan også lave vaflerne salte.

Hvis du ikke har en surdej endnu, så kan du starte en op ved at følge min surdejsguide. Det er en rejse, jeg virkelig kan anbefale!  

Sprøde surdejsvafler med overskydende surdej

Min opskrift på vafler med surdej er en nem opskrift, der sikrer sprøde vafler. For at få sprøde vafler, er det vigtigt at bruge rigeligt smør til stegningen. Jeg skriver det i opskriften, men nu får du det også her – det er vigtigt! 

Man kan også godt stege i olie eller vegansk smør, meen resultatet bliver ikke helt det samme. 

Hvis du synes, det kan være svært at få brugt resterne fra surdejen, så er de her vafler en rigtig god opskrift med surdejsrester, som kan hjælpe dig på vej. Hvis du er vild med den syrlige smag, kan du også roligt tilføje mere surdej til vaffeldejen. 

Tip: Prøv også at bage surdejsknækbrød – en sund opskrift med surdejsrester – eller disse surdejspandekager, som bare spiller!

surdejsvafler med flødeskum og marmelade

En nem opskrift med surdejsrester

Min surdej bruges oftest til at bage boller og brød, men når surdejen fodres, skal man tage noget surdej fra, og så ender man jo med at have de her rester. Derfor er det genialt at lave vafler med overskydende surdej. Mindre spild, flere lækre opskrifter. 

Surdejsvafler kan spises til morgenmad, til mellemmåltid, de kan tages med i madpakken, spises til dessert eller sågar til aftensmad – der er no limits!

Opskriften på nemme surdejsvafler får du her:

surdejsvafler

Surdejsvafler

Sprøde lækre vafler bagt med overskydende surdej, som man ofte står tilbage med mellem sine fodringer. Smid det ikke ud – brug det i stedet i disse lækre surdejsvafler.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 6 vafler
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Serveringsforslag

  • 100 g friske hindbær
  • 100 ml fløde

Noter

Tip: Hold vaflerne sprøde og lune i ovnen mens du bager resten færdig. Undgå også helst at stable vaflerne, da de danner kondens og bliver bløde.

Fremgangsmåde

  • Sigt hvedemel, vaniljesukker, rørsukker og bagepulver i en skål. Kom salt i blandingen.
  • Rør mælk, smeltet smør og surdej sammen i en skål og kom de tørre ingredienser i. Pisk dejen godt sammen til den er ensartet og uden nogle klumper.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter på køkkenbordet.
  • Lad dit vaffeljern blive helt varm. Kom smør i vaffeljernet – gerne nok, så de bliver helt sprøde(!), og bag så vaflerne helt gyldne.
  • Servér med flødeskum og friskebær.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tip til surdejsvafler i det søde og salte køkken

Vafler med surdej behøver ikke kun være søde – de kan også være salte:

  • Salte vafler: Udelad sukker, put lidt mere salt i dejen og evt. krydderier eller friske krydderurter. Du kan også blende dejen med en håndfuld spinat. Spis fx de salte vafler med avocado, hytteost, laks eller parmaskinke. 
  • Søde vafler: Hvis du vil have endnu sødere surdejsvafler, skal der mere sukker i. Du kan også bare spise vaflerne med masser af marmelade og flormelis eller en god sirup. 

Man kan selvfølgelig ikke spise vafler med overskydende surdej hver dag, men man kan sagtens bage med surdej hver dag. Du finder her mere inspiration til flere opskrifter med surdej – både til dig, der er garvet surdejsbager og til dig, der er helt ny i gamet.  

surdejsvafler opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments