Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Surdejsvafler
Sprøde lækre vafler bagt med overskydende surdej, som man ofte står tilbage med mellem sine fodringer. Smid det ikke ud - brug det i stedet i disse lækre surdejsvafler.
Ingen bedømmelser endnu
Antal:
6
vafler
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
15
minutter
min
I alt
25
minutter
min
Ingredienser
100
g
smør
250
g
hvedemel
1
tsk
vaniljesukker*
25
g
rørsukker*
0,5
tsk
bagepulver*
¼
tsk
flagesalt
450
ml
mælk
3
spsk
surdej
10
g
smør
Serveringsforslag
100
g
friske hindbær
100
ml
fløde
Køkkenudstyr
Vaffeljern, hjerteform*
Piskeris*
Noter
Tip:
Hold vaflerne sprøde og lune i ovnen mens du bager resten færdig. Undgå også helst at stable vaflerne, da de danner kondens og bliver bløde.
Fremgangsmåde
Sigt hvedemel, vaniljesukker, rørsukker og bagepulver i en skål. Kom salt i blandingen.
Rør mælk, smeltet smør og surdej sammen i en skål og kom de tørre ingredienser i. Pisk dejen godt sammen til den er ensartet og uden nogle klumper.
Lad dejen hvile i 15 minutter på køkkenbordet.
Lad dit vaffeljern blive helt varm. Kom smør i vaffeljernet - gerne nok, så de bliver helt sprøde(!), og bag så vaflerne helt gyldne.
Servér med flødeskum og friskebær.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk