Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Surdejsknækbrød – knækbrød med surdejsrester

Gå til opskrift Udskriv
surdejsknækbrød af rester

Jeg spiser ikke så mange knækbrød, eller rettere jeg køber dem aldrig. Jeg har altid selv bagt knækbrød, hvis jeg skulle bruge dem til fx tapas eller bare til snacks. Sådan en sprød bid knækbrød med ost… så enkelt og SÅ godt. Og dem man bager selv, er altså noget mere spændende at spise, end dem man kan købe i supermarkedet. Til tapas er det også en nem tilføjelse, især hvis man har tzatziki, hummus, myntedip eller andre lækkerier at dyppe i. Dem finder du blandt andet opskrifter på i min samling af opskrifter til tapas. 

Er du landet på denne opskrift på knækbrød, men har du ingen surdej, så kan du i stedet tjekke min opskrift på knækbrød uden surdej ud, som indeholder en masse gode kerner. Alternativt er disse polentaknækbrød også anderledes og spændende.  

ingredienser til knækbrød med surdej
opskrift surdejsknækbrød
surdejsknækbrød

Lav sprøde knækbrød med surdejsrester

Hvis du har en surdej, som du passer og plejer, så ved du også, at der går nogle surdejsrester til mellem fodringer, når du skal til at bage med surdejen, fx surdejsboller, rugbrød med surdej eller hvad du nu finder på af alverdens lækre bagværk med surdej.

I stedet for at smide resterne ud, så kan du bruge dem i andet bagværk. Surdejsrester har nemlig den dejlige syrlige smag, som vi kender fra surdejsbagværk – de har bare ikke samme hæveevne. Man kan derfor tilføje overskydende surdej for smagens skyld i alt fra surdejspandekager til sådan en plade simpel surdejsknækbrød. 

Går du og overvejer at starte en surdej, men har ikke gjort det endnu, så vil jeg KUN anbefale dig at gøre det. Det er en fed og anderledes måde at bage på. Jeg deler mine tips og tricks til surdejens verden samt, hvordan du starter en surdej op fra bunden, step for step.

Opskrift på simple surdejsknækbrød med overskydende surdej

Opskriften på mine surdejsknækbrød er blandt de nemmeste opskrifter du finder på bloggen. Alt skal nemlig bare røres sammen – først de tørre ingredienser og så tilføjes de våde. Dejen skal være ret klistret og derfor kan den være svær at rulle ud. Det kan derfor være en god idé at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir – det gør det noget nemmere at arbejde med. 

Herefter snittes knækbrødene i den form, du ønsker. 

Opskriften på lækre surdejsknækbrød får du her:

Reklamelinks er markeret med*
opskrift surdejsknækbrød

Surdejsknækbrød – knækbrød med surdej

Srøde surdejsknækbrød med kerner og frø. Brug dine surdejsrester til at bage lækre knækbrød med surdej, i stedet for at smide det ud. Du kan bruge de kerner du foretrækker.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 bradepander
Forberedelse10 min
Tilberedelse25 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 150 g græskarkerner*
  • 50 g solsikkekerner*
  • 50 g hvide quinoa*
  • 35 g havregryn*
  • 180 g hvedemel
  • 35 g fuldkorns hvedemel
  • 1 tsk flagesalt*
  • 1 tsk bagepulver*
  • 80 g surdej
  • 1,5 dl vand (koldt)
  • 1 dl olivenolie*

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Rør de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt surdej, vand og olivenolie. 
  • Rør alle ingredienser godt sammen til en ensartet, men klistret masse. 
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir med en tykkelse på ca. 1,5-2 mm. Fjern øverste bagepapir og snit med en kniv størrelse på knækbrødene – du kan lave firkanter, trekanter mv. 
  • Læg bagepapirert med knækbrødene over på en bradepande og bag knækbrødene ved 180° varmluft i ca. 25-30 minutter, til de er lettere gyldne og sprøde. 
  • Lad dem afkøle, knæk dem fra hinanden og kom dem i en lufttæt beholder.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Knækbrød med surdej, havregryn og quinoa

I min optik så er knækbrød genialt, fordi det er en lækker måde at få spist en masse frø og kerner og derved få nogle gode næringsstoffer indenbords. Du kan bruge lige de kerner du foretrækker – alt fra hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø og chiafrø til græskarkerner. Her er det kun, hvad køkkenskabet indeholder, der sætter grænser. 

Jeg tilføjer desuden havregryn og quinoa til mine surdejsknækbrød. På den måde får man fuldkorn og protein med i købet. 

Inspiration til flere surdejsopskrifter: Prøv disse nemme vafler med surdej.

surdejsknækbrød af rester

Tilbehør til surdejsknækbrød

Når nu du får bagt sådan en lækker plade surdejsknækbrød, så skal de selvfølgelig serveres til noget:

  • Oste: Som det meste knækbrød, så smager surdejsknækbrød virkelig dejligt med en skive ost på. Prøv med en helt almindelig skiveskåret ost med kommen eller med nogle hapser af Vesterhavsost til. Mums. 
  • Marmelade: Surdejsknækbrød har på grund af surdejsresterne en lækker, syrlig smag, som – ja, du har nok gættet det – går genialt sammen med en sød marmelade. På billederne ser du min hjemmelavet appelsinmarmelade, men du kan også prøve dig af med fx med blommemarmelade eller havtornmarmelade med appelsin eller din foretrukne slags. 
  • Tapas: Knækbrød passer rigtig fint på tapasbordet, da det kan bruges til at dyppe i alverdens lækre dyppelser. Stykker af knækbrød kan også anrettes med skiver af ost, pesto og/eller serranoskinke. 
surdejsknækbrød med overskydende surdej
Kategorier - Bagværk
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Fladbrød med fyld

Pandebrød – opskrift med gær

MIT BAGEUDSTYR + TIPS

Guide: Mit bageudstyr og tips til køb

Olivenbrød

Olivenbrød – bagt i gryde

Butterdejsstænger med oliventapenade og blå birkes

semlor opskrift

Semlor – svenske fastelavnsboller

Surdejsguide - guide til surdej

Surdej – opskrift på surdej

Manitoba brød til suppe

Manitoba brød

Hjemmebagte boller - luftige og nemme

Hjemmebagte boller – luftige og nemme

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK