Annonce

Snobrød – nem opskrift på snobrødsdej

opskrift på snobrød

Det er så hyggeligt at bage snobrød over gløderne, når bålet er ved at stilne af. Man kan sidde længe og nyde varmen fra bålets flammer og til sidst bage nogle lækre snobrød. Nu hvor det endelig er sommer, skal du selvfølgelig have min opskrift på den bedste snobrødsdej. Den opskrift har vi altid brugt i min familie og den er både nem og hurtig at lave.

Snobrød – nem opskrift på snobrødsdej

Da jeg var lille, gik jeg til spejder og vi lavede utallige snobrød. Jeg har så mange gode minder fra at sidde sammen med mine spejderkammerater efter en lang dag og lave snobrød over bål. Det er et skønt projekt for både børn og voksne. 

Min snobrødsopskrift er meget simpel – jeg laver den af gær, sukker, olie, salt, mel og vand. Opskriften lyder altså på snobrød uden mælk. Du kan lave dejen lige før den skal bruges eller du kan vælge at lave koldhævet snobrødsdej, så dejen hæver natten over i køleskabet. 

Lav snobrød over bål til Sankt Hans og andre hyggelige sommerdage

Hjemmelavet snobrød kan spises på en hvilken som helst lun sommeraften. Hvis du spørger mig, er snobrød et must til Sankt Hans, når bålets flammer er blevet til gløder. Der skal selvfølgelig også ristes skumfiduser!

Det er også oplagt at lave snobrød, hvis du er på tur – vandretur, campingtur eller sheltertur. Det er jo skønt at komme ud i naturen og prøve hvad man kan lave, når køkkenet er skiftet ud med et udendørskøkken.

opskrift på snobrød

Snobrød

Nem opskrift på snobrødsdej, som giver de lækreste snobrød, som tilberedes over bål i gløderne. Du kan komme lidt fuldkornsmel i dejen, hvis du lyster – det smager dejligt og giver lidt flere fibre.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 8 Snobrød
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid45 minutter
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt sukker, olie og salt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt. Det er muligt at du skal bruge en smule mere hvedemel.
  • Ælt dejen godt sammen (evt. på en røremaskine med en dej-krog) til dejen er smidig og blank.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter, ved stuetemperatur.
  • Del dejen i 8 stykker. Rul hvert stykke ud til en tynd pølse, og sno den rundt om din snobrødspind.
  • Bag snobrødene over gløderne fra dit bål, til du har gyldne og gennembagte snobrod. Tip! Når du kan trække snobrødet af pinden, er de gemmenbagte og færdige.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til snobrød

Her får du en række tips til at lave de bedste snobrød.

Lav koldhævede snobrødsdej dagen før

Hvis du skal bruge dejen lige om lidt, skal du selvfølgelig ikke koldhæve dejen. Men hvis du er ude i god tid, kan det være en god ide at lave dejen dagen før eller om morgenen inden den skal bruges. Du kan da lade dejen hæve i køleskabet. 

Hvis du vil koldhæve dejen, skal du bruge koldt vand i stedet for lunkent og kun 10 g gær. På den måde slipper du altså for en dej, der smager meget af gær, og du kan være godt forberedt. 

Lækkert fyld i snobrød

Snobrød kan spises som de er, når de har fået lov at køle lidt ned. Men du kan også komme fyld i hullet, når du har taget dem af snobrødspinden. Lav fx snobrød med pølser og/eller ketchup, med syltetøj eller nutella.

Du kan også karamellisere dit snobrød. Når det er færdigbagt, lader du det bliver siddende på pinden, smører smør på det og drysser sukker over det. Nu skal det have en tur mere over gløder, indtil sukkeret er smeltet – vær dog forsigtig, da sukkeret godt kan brænde på. 

Kom urter i snobrødsdejen

Du kan også vælge at pimpe snobrødsdejen og derved lave luksussnobrød. Kom fx krydderier, friske krydderurter, ost eller hvidløg i dejen. Eller du kan lave en sød version med chokoladestykker i dejen. 

Snobrødspinden er vigtig

Ingen snobrød uden en snobrødspind. Brug en gren fra et egetræ, bøgetræ eller fra frugttræer. Det er en god ide at snitte pinden i enden, hvor dejen skal på. Hvis du vil lave snobrød med pølser, skal du sørge for at finde en snobrødspind, der er tyk nok til at en pølse vil kunne være i hullet efterfølgende. 

opskrift på snobrødsdej
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments