
Jeg laver ofte selv mine pitabrød, fremfor at købe de færdiglavet. Det er så nemt at købe de færdiglavet, men det er mindst ligeså nemt at lave dem selv. Så ved jeg også hvad der er i, og oplevelsen er en helt anden – både smagen, kvaliteten, men også rent ernæringsmæssigt.
Det perfekte fyld til pitabrød
Når jeg skal spise en ret hvor de lækre hule brød indgår, foretrækker jeg at de er hjemmebagte. Ikke bragte, men bagte. Okay, foretrækker er nok bedst brugt her, fordi jeg gider sgu heller ikke altid bage dem selv.
Når vi skal ha’ pitabrød til aftensmad bager jeg de klassiske hvide pitabrød, eller grove pitabrød. Det er lidt forskelligt alt efter humør, og hvem der spiser med. Min kæresten er nemlig mest glad for dem med mindst fuldkorn.
Vi er begge ret vilde med retten herhjemme, og vi spiser det oftes med enten tun eller kødfyld i forskellige afskygninger. Men igår spiste vi pitabrød med falafel og en hjemmelavet hvidløgsdressing til, mums – det smagte virkelig godt!

Hjemmebagte pitabrød med fuldkorn
Det er en smagssag om du vil bage dine brød med fuldkorn eller ej. Men prøv alligevel, fordi det giver mere struktur, mæthed og smag. Selvfølgelig kan du kan også undlade fuldkornsmelet, og lave dem på ren hvedemel. Men hvis du kommer lidt fuldkornsmel i, mætter de altså mere.
Får du nogle brød tilovers, så gem dem endelig. Du kan nemlig lave de lækreste pitachips, som er en lækker snack.
Få opskriften på fuldkornspitabrød lige her:

Fuldkornspitabrød
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 25 g gær
- 1 spsk olivenolie*
- 1 tsk flagesalt*
- 3 dl grahamsmel
- 4 dl hvedemel
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- OBS! Jeg brugte en røremaskine, men du kan også gøre det med egen håndkraft i en skål.
- Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt derefter olie og salt og det grove mel.
- Tilsæt hvedemelet (måske der skal lidt ekstra til) og rør godt til dejen er klistret.
- Lad dejen hæve i en skål tildækket på køkkenbordet, i en time.
- Fordel dejen i 6 lige store stykker og lav dem til boller.
- Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød (ca. 1 cm) på et bord drysset med lidt hvedemel og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i ca. 10-15 minutter.
- Bages i 15 minutter i en forvarmet ovn (varmluft) ved 200 grader.