Hjemmelavet pitabrød med fuldkorn

Hjemmelavet pitabrød med fuldkorn

Vi fik hjemmelavet grove pitabrød med falafel i går til aftensmad. Vi er begge ret vilde med retten herhjemme, og vi spiser det oftes med enten tun eller kødfyld i forskellige afskygninger. Men igår spiste vi dem med falafel og en hjemmelavet hvidløgsdressing til, mums.

HJEMMELAVET PITABRØD MED FULDKORN

Jeg laver altid selv mine brød, fremfor at købe de færdiglavet. Det er så nemt at købe de færdiglavet, men det er mindst ligeså nemt at lave dem selv. Så ved jeg også hvad der er i, og oplevelsen er en helt anden – både smagen, kvaliteten og ernæringsmæssigt. Opskriften får du her.

Pitabrød med fuldkorn er en smagssag. Du kan også undlade fuldkornsmelet, og lave dem på ren hvedemel. Men hvis du kommer lidt fuldkornmel i, mætter de mere. Det giver også en dejlig smag!

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GROVE PITA BRØD HER:

0 fra 0 stemmer
Hjemmelavet pitabrød med fuldkorn
GROVE PITABRØD
Forb. tid
1 t 15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
1 t 30 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 6 Stk
Ingredienser
  • 3,5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl grahamsmel
Sådan gør du
  1. OBS! Jeg brugte en røremaskine, men du kan også gøre det med egen håndkraft i en skål.

  2. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt derefter olie og salt og det grove mel. 

  3. Tilsæt hvedemelet (måske der skal lidt ekstra til) og rør godt til dejen er klistret. 

  4. Lad dejen hæve i en skål tildækket på køkkenbordet, i en time.

  5. Fordel dejen i 6 lige store stykker og lav dem til boller. 

  6. Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød (ca. 1 cm) på et bord drysset med lidt hvedemel og placér dem på en bageplade forklædt med bagepapir. 

  7. Lad dem efterhæve i ca. 10-15 minutter.

  8. Bages i 15 minutter i en forvarmet ovn (varmluft) ved 200 grader. 

  9. Velbekomme.

Hjemmelavet pitabrød med fuldkorn

 

Del med en du holder af:

1
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
marialottes
Gæst

Jaaaaaaa

Vi fik hjemmelavet grove pitabrød med falafel i går til aftensmad. Vi er begge ret vilde med retten herhjemme, og vi spiser det oftes med enten tun eller kødfyld i forskellige afskygninger. Men igår spiste vi dem med falafel og en hjemmelavet hvidløgsdressing til, mums.

HJEMMELAVET PITABRØD MED FULDKORN

Jeg laver altid selv mine brød, fremfor at købe de færdiglavet. Det er så nemt at købe de færdiglavet, men det er mindst ligeså nemt at lave dem selv. Så ved jeg også hvad der er i, og oplevelsen er en helt anden – både smagen, kvaliteten og ernæringsmæssigt. Opskriften får du her.

Pitabrød med fuldkorn er en smagssag. Du kan også undlade fuldkornsmelet, og lave dem på ren hvedemel. Men hvis du kommer lidt fuldkornmel i, mætter de mere. Det giver også en dejlig smag!

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GROVE PITA BRØD HER:

0 fra 0 stemmer
Hjemmelavet pitabrød med fuldkorn
GROVE PITABRØD
Forb. tid
1 t 15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
1 t 30 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 6 Stk
Ingredienser
  • 3,5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl grahamsmel
Sådan gør du
  1. OBS! Jeg brugte en røremaskine, men du kan også gøre det med egen håndkraft i en skål.

  2. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt derefter olie og salt og det grove mel. 

  3. Tilsæt hvedemelet (måske der skal lidt ekstra til) og rør godt til dejen er klistret. 

  4. Lad dejen hæve i en skål tildækket på køkkenbordet, i en time.

  5. Fordel dejen i 6 lige store stykker og lav dem til boller. 

  6. Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød (ca. 1 cm) på et bord drysset med lidt hvedemel og placér dem på en bageplade forklædt med bagepapir. 

  7. Lad dem efterhæve i ca. 10-15 minutter.

  8. Bages i 15 minutter i en forvarmet ovn (varmluft) ved 200 grader. 

  9. Velbekomme.

Hjemmelavet pitabrød med fuldkorn

 

Del med en du holder af:

1
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
marialottes
Gæst

Jaaaaaaa

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu