Annonce

Butterdejs juletræ med pistacie remonce

Butterdejs juletræ opskrift

Er du klar til at komme rigtigt i julestemning? Fordi i dag vil jeg dele en sjov og anderledes opskrift med dig, som med garanti vil få dig og din familie i stemning. Har du prøvet at lave et butterdejs juletræ med pistacie remonce før? Det må du prøve! Fordi det så nemt at lave. Og du kan tage dine børn med i køkkenet – jeg er sikker på, at de vil elske denne her opskrift.

Idéen kom sig af, at min veninde sendte mig et billede af sådan et spiseligt juletræ hun havde set. Versionen hun sendte mig var en salt udgave, smurt med pesto og tomater. Det fik mig til at gå i tænkeboks, fordi jeg ville stadig gerne have grønt fyld. Men jeg ville hellere lave en sød version. Derfor har jeg smurt mine butterdejsplader med en hjemmelavet pistacie remonce.

Butterdejs juletræ med pistacie remonce

Du skal blot købe 2 færdiglavede butterdejsplader og lave en remoncen med pistacie, som smøres på pladen. Derefter skal den anden plade ovenpå, og så skal den blot skæres til, til et juletræ. Jeg fjerner det overskydende dej, men gemmer det skærer til, og former til “croissanter” – du kan se et billede i opskriften.

Læs også: Flere opskrifter på julebagning

Opskrift på juletræ formet af butterdejsplader

På under 30 minutter kan du lave sådan et fint juletræ ud af butterdejsplader. Hvis du har en god opskrift på butterdej kan du sagtens bruge den, og ellers kan du købe dem færdiglavet i supermarkedet. Det har jeg gjort i denne opskrift. De er nemlig allerede skåret til, hvilket gør hele processen meget nemmere.

Først skal træet vises, siden skal det spises 🎄

Det er vildt nemt at lave et spiseligt juletræ, og hvordan du laver det fine juletræ, kan du se i denne video. I videoen viser jeg præcis hvordan det skæres til, samt hvordan du former “juletræets grene”. Den bliver virkelig fin, og smager helt vildt godt. Drys til sidst med flormelis, som ligner fint julesne.

Tip: Du kan også skifte pistacie remoncen ud med en lækker kanelremonce, ligesom jeg gør i denne kanel julestjerne, hvor du blot kan følge mængderne.

God bagelyst!

Opskrift på spiseligt juletræ med pistacie remonce får du her:

Butterdejs juletræ opskrift

Juletræ med pistacie remonce

Køb to færdiglavede butterdejsplader, smør den ene med remonce og læg den anden ovenpå. Skær ud så det ligner et juletræ og sno "grenene" så fint du kan.
5 fra 1 stemme
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Pistacie remonce

Desuden

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
 • Blend blødt smør, pistacienødder, marcipan og sukker i en blender eller foodprocessor.
 • Smør pistacieremonce ud på den ene butterdejsplade i et jævn lag. Kom den anden plade ovenpå.
 • Skær med en skarp kniv, så det ligner et juletræ (se video). Fjern de overskydende rester, men gem dem. Du kan lave flere "grene" af dem eller små croissanter.
 • Sno hver aflange "gren" på juletræet to gange.
  Butterdejs juletræ opskrift
 • Pensl med et sammenpisket æg.
 • Drys med hakkede pistacienødder efter lyst.
 • Bag den i 10-12 minutter, til den er gylden. Lad den afkøle en smule.
 • Drys med flormelis.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Følg gerne med på i nyhedsbrev, på Facebook og Instagram

Følg endelig også med på mine sociale medier, fx på min Facebook-side og min Instagram – her deler jeg dagligt inspiration til nem hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud. 

Butterdejs juletræ med pistacie remonce
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments